Vuokranantajan tietopankki

BRRRR

BRRRR on lyhenne englannin kielen sanoista buy, rehab, rent, refinance, repeat eli suomeksi osta, remontoi, vuokraa, jälleenrahoita, toista. Tämän asuntosijoittamisen strategian perustana on asunnon arvon nostaminen remontoimalla, jonka jälkeen arvonnousua voidaan hyödyntää jälleenrahoituksessa. Strategia sopii remontointitaitoiselle sijoittajalle, jolla on halukkuutta kasvattaa asuntosalkkua nopeasti.

BUY: Ostovaiheessa on oleellista löytää kohde alle markkinahinnan. Huonokuntoisen asunnon voi saada hyvään hintaan esimerkiksi kuolinpesältä. Edullisia kohteita voi olla haastavaa löytää, sillä niiden perässä on muitakin sijoittajia. Nopeus on valttia ja siksi myös taustatyöt pitää olla tehtynä huolellisesti. Tutustu alueen hintatasoon ja perehdy huolella taloyhtiön kuntoon. Jos edullinen hinta johtuu huonosti hoidetusta taloyhtiöstä, ei sijoitus välttämättä ole kannattava.

REHAB: Remontointivaiheessa oleellista on, että asunnon arvo nousee enemmän, kuin remonttiin käytetty raha. Pienelläkin taidokkaasti tehdyllä pintaremontilla on mahdollista nostaa asunnon arvoa. Vuokranantajan on hyvä muistaa, että asunnon hankinnan jälkeen ennen ensimmäistä vuokrasuhdetta tehdyn remontin kuluja ei voi vähentää vuokratuloista. Jos mahdollista, remontti kannattaa siis ajoittaa kohtaan, jossa vuokralainen vaihtuu. Lue lisää verotuskäytännöstä täältä.

RENT: Kun asunto on remontoitu, on aika etsiä vuokralainen. Remontoitu asunto houkuttelee laajempaa joukkoa asunnon hakijoita ja mahdollistaa myös korkeamman vuokrapyynnin.

REFINANCE: Jälleenrahoitus on BRRRR-strategian keskeisin osa-alue, jolla auttaa kasvattamaan asuntosalkkua. Edulliseen hintaan löytyneen asunnon jälleenmyyntiarvo on noussut remontoimalla – tai parhaassa tapauksessa jo ostohetkellä. Tässä vaiheessa asunnosta voi pyytää välittäjältä uuden arvion pankkia varten. Seuraavaa asuntoa ostettaessa voi käyttää vakuutena tämän asunnon kasvanutta vakuusarvoa.

REPEAT: Ensimmäisen onnistuneen BRRRR-kierroksen jälkeen voit jälleen ostaa, remontoida, vuokrata, jälleenrahoittaa ja toistaa.