Lauttasaari vuokralaisten suosikki – Kiinnostus Tikkurilaa kohtaan kasvussa

18.10.2021

Oikotie ja Suomen Vuokranantajat ovat yhdessä analysoineet vuokra-asunnon etsijöiden hakukäyttäytymistä vuoden 2021 aikana. Haetuimmat asuinalueet pääkaupunkiseudulla olivat heinä-syyskuussa Lauttasaari, Tikkurila, Töölö ja Kallio. Vuokra-asuntojen kysyntä piristyi elokuussa aikaisempia vuosia hiljaisemman alkuvuoden jälkeen.

Ilmoittaudu Vuokranantaja 2021 -tapahtumaan

13.10.2021

Vuokranantajan toimintaympäristöä ovat viime aikoina keikuttaneet niin koronakriisi, poliittinen keskustelu verotuksesta ja rahoitusehdoista kuin asuntomarkkinoiden eriytyminen. Mikä on tilannekuva politiikassa? Entä miltä vuokramarkkinoiden tulevaisuus näyttää eri puolilla Suomea? Ja kuinka vuokranantaja voi kehittyä, kasvaa ja ylläpitää kannattavaa toimintaa muuttuvassa maailmassa? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia vuoden ykköstapahtumassa.

Jäsenyyteen sisältyvä takausvakuutus on ennakointia pahan päivän varalle

13.10.2021

Ajatellaanpa, että Pekan vuokralainen ei ole maksanut vuokraansa kolmeen kuukauteen, minkä seurauksena vuokrasopimus on purettu. Asukkaan lähdettyä Pekka huomaa, että keittiö on jätetty remonttikuntoon eikä vuokrasopimuksen ehtona maksettu kahden kuukauden vakuus millään riitä kattamaan sekä vuokra- että remonttikuluja. Mistä Pekka voi saada apua tilanteeseensa? 

Vuokranantaja-barometri: Vuokranantajien odotukset tulevasta parantuneet ympäri Suomen – pääkaupunkiseutu poikkeus

8.10.2021

Koronatilanteen helpottuminen näkyy tuoreimman Vuokranantaja-barometrin vastauksissa. Vuokranantajien arvioit kaupunkien vuokramarkkinoiden kehityksestä ovat kohentuneet lähes kautta linjan läpi Suomen. Poikkeuksen muodostaa pääkaupunkiseutu, jossa muun muassa uuden vuokralaisen löytymisen on arvioitu vaikeutuneen suhteellisesti eniten. Vuokranantaja-barometriin vastasi lähes 1800 yksityistä vuokranantajaa.

Uutiset

Uutisissa näet uusimmat tiedotteemme ja jäsenuutiset.