Asuntosijoittaminen on Suomen tasa-arvoisin sijoitusmuoto

28.1.2020

Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja 2020 -kyselyn mukaan asuntosijoittaminen on Suomen tasa-arvoisin sijoitusmuoto. Kyselyn perusteella asuntosijoittajien sukupuolijakauma menee täysin tasan: 50 prosenttia vuokranantajista on naisia ja 50 prosenttia miehiä. Kyselystä nousee esille, että yksityisiä vuokranantajia on joka puolella Suomea ja he ovat kaikenikäisiä. Vuokranantajakyselyyn vastasi 3150 yksityistä vuokranantajaa, ja se kuvaa kattavasti suomalaisten yksityisten vuokranantajien profiilia ja toimintatapoja.

Laajennamme oikeudellisten palveluiden tarjontaa jäsenillemme

23.1.2020

Yhdistyksen voimakkaan kasvun myötä myös erilaisten oikeudellisten palveluiden kysyntä kasvaa. Jäsenille tarjottava maksuton lakineuvonta on palveluidemme keskiössä ja kehitämme neuvontapalveluamme jatkuvasti eteenpäin. Lisäksi yhdistys tarjoaa jäsenilleen jatkossa oikeudellisia asiantuntijapalveluita entistä laajemmin.

”Lyhytvuokrauksen liian tiukat rajoitukset olisivat mahdottomia valvoa ja toisivat vain epäluottamusta taloyhtiöihin”

19.12.2019

Lyhytaikainen majoitustoiminta on noussut otsikoihin taas viime päivinä Helsingin hallinto-oikeuden annettua ratkaisunsa EasyHomesin tapauksessa. Ratkaisun perusteella on ehditty leimata kaikki lyhytaikainen vuokraus luvattomaksi salahotellitoiminnaksi ja maalailtu uhkakuvia suihkuun nukahtavista turisteista. Ratkaisuksi on esitetty niin rajoituksia kuin lyhytaikaisen vuokraustoiminnan kieltoa kokonaan. Keskustelussa tuntuu kuitenkin unohtuvan, että kyse on yleisemmin muutoksesta asumisen tarpeissa ja palveluissa. Kieltojen sijaan pitäisi pohtia, miten tähän kysyntään pystyttäisiin vastaamaan kestävällä tavalla.

Uutiset

Uutisissa näet uusimmat tiedotteemme ja jäsenuutiset.