Vuokranantajatapahtumat

Vuokranantaja 2023 -tapahtuma 25.11.2023

Tulevaisuuden Suomi – miten menestyä muutoksessa?

Lauantain tapahtumassa kuultiin laaja kattaus kiinnostavia puheenvuoroja. Löytöretkeilijä Pata Degerman kertoi yli tuhatpäiselle yleisölle omiin kokemuksiinsa perustuen rohkeudesta ja rohkeutta vahvistavista edellytyksistä. Uudessa onnistumisessa auttavat muun muassa tieto, verkostot ja luottamus. Asuntoasioista vastaava ministeri Kai Mykkänen avasi hallitusohjelmaa asuntosijoittajan kannalta, ja muistutti myös yksityisten vuokranantajien isosta merkityksestä niin asuntojen tarjoamisen kuin työn liikkuvuuden kannalta.

Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Marja Nykänen valotti talouden tilannetta. Hänen mukaansa asuinrakentamisen kehitys on tärkeää taloudelle, koska rakennusala on merkittävä työllistäjä ja lisäksi rakentamisen väheneminen voi johtaa pulaan asunnoista siellä, missä niille olisi kysyntää.

Kaupunkikehityksen ja vastuullisuuden johtajalta Juha Kostiaiselta YTI:stä kuultiin, millaiset asiat suomalaisille ovat tärkeitä asuinpaikan valinnassa, ja millaisia asumisen heimoja näistä muodostuu, ja A-insinöörien kaupunkikehitysjohtaja Jukka Kettunen kertoi miten tunnistaa nousevia asuinalueita. Keskeisessä roolissa ovat muun muassa tulossa olevat uudet julkiset liikenneyhteydet.

Vuokranantajien lakiasiainjohtaja Tarik Ahsanullah ja juristi Susanna-Maria Aarnivuo avasivat ajankohtaista oikeuskäytäntöä ja oikeustapauksia.

Päivä päättyi Maria FriströminKatja Meriläisen ja Simo Paanalan kiinnostaviin ja erilaisiin asuntosijoittajatarinoihin sekä tämänvuotisen Hyvä vuokranantaja -palkinnon luovuttamiseen kuopiolaispariskunta Anniina ja Jesse Parviaiselle.

Tapahtuman videotallenteet puheenvuorottain pääset katsomaan kirjautumalla jäsensivuille.

Tässä tunnelmapaloja tapahtumasta!

 

Lukeaksesi aiheesta lisää, kirjaudu jäsensivulle

Kirjaudu sisään

Vuokranantaja 2023 -tapahtuma 25.11.2023

Tulevaisuuden Suomi – miten menestyä muutoksessa?

Lauantain tapahtumassa kuultiin laaja kattaus kiinnostavia puheenvuoroja. Löytöretkeilijä Pata Degerman kertoi yli tuhatpäiselle yleisölle omiin kokemuksiinsa perustuen rohkeudesta ja rohkeutta vahvistavista edellytyksistä. Uudessa onnistumisessa auttavat muun muassa tieto, verkostot ja luottamus. Asuntoasioista vastaava ministeri Kai Mykkänen avasi hallitusohjelmaa asuntosijoittajan kannalta, ja muistutti myös yksityisten vuokranantaj