Jäsenedut

Tarjoamme jäsenillemme jäsenetuja yhteistyökumppanien palveluista. Jäsenetujen tavoitteena on tehdä vuokraamisesta helpompaa, palkitsevampaa ja kannattavampaa.

Jäsenedut vuokraustoimintaan

Oikotie - Vuokra- ja myynti-ilmoitukset

Suomen Vuokranantajien jäsenetuna saat Oikotieltä uusiin premium-vuokrailmoituksiin sekä myynti-ilmoituksiin -50 % alennuksen. Etu on voimassa henkilöjäsenille.

Alennuksen ja edut saa käyttämällä kulloinkin voimassa olevaa jäsenetukoodia. Koodi syötetään ilmoituksen jättämisen yhteydessä.

Oikotiellä on kaksi vaihtoehtoa vuokra-asunnon ilmoituksiin: ilmainen vuokrailmoitus ja premium-ilmoitus. Molemmat ilmoitukset tavoittavat laajan kohderyhmän, mutta premium-mallissa saat lisäpalvelut edullisesti.

Vuokra-asuntoilmoitus:

 • Vuokra-asuntoilmoitus yksityisille on Oikotiellä ilmainen.
 • Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenet saavat uudet premium-vuokrailmoitukset 50% alennuksella hintaan 37,50€ (normaali hinta 75€).
 • Premium- vuokrailmoituksessa ilmoittaja saa ilmoituksen lisäksi kohdekorostuksen hakutulossivustolla, 3 luottotietotarkistusta sekä Suomen Vuokranantajien logon ilmoituksille.

Tee ilmainen ilmoitus

Tee premium-ilmoitus

Asunnon myynti-ilmoitus:

 • Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenet saavat uudet asunnon myynti-ilmoitukset 50% alennuksella hintaan 79,50€ (normaali hinta 159€).
 • Myynti-ilmoitus sisältää asunnon tarjous- ja kauppakirjat, näyttöesitteet, ilmoitustakuun asiakaspalvelutuen sekä ilmoituksen kävijätilastot.

Myy asuntosi Oikotiellä

*) Alennukset koskevat yksityisiä vuokranantajia ja ovat voimassa, kunnes asunto on saatu vuokrattua/myytyä.

Oikotie Asunnot:

Oikotie Asunnot on suomalaisten tuntema asumisen palvelu. Verkkosivustolla sekä mobiilisovelluksessa vierailee viikoittain yli miljoona asumisesta kiinnostunutta käyttäjää. Löydät meiltä vuokralaisen nopeasti, sillä lähes 300 000 kävijää vierailee vuokraosiossa.

 • Oikotien asiakaspalvelu palvelee sinua ma-pe klo 9 -16 numerossa 010 808 840
 • sähköpostilla oikotie.asunnot@oikotie.fi
Vuokraovi.com - Vuokrailmoitukset

Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenenä saat jäsenetuna uudet vuokra-asuntoilmoitukset -50 % alennuksella, kohdekorostuksen vuokra-asunnolle Vuokraovi.comin hakutulossivulla sekä Suomen Vuokranantajien jäsenlogon ilmoitukselle. Etu on voimassa henkilöjäsenille.

Keskittämisetu

Joka 4. ilmoitus veloituksetta. Koskee myös Suomen Vuokranantajien erikoishinnalla ostettuja ilmoituksia.

Varmasti vuokralle -takuu

Vuokraovi.com antaa yksityisille vuokranantajille myös Varmasti vuokralle -takuun: jos et löydä vuokralaista Vuokraovi.comin kautta, saat ilmoitushinnan takaisin. Ilmoituksen on oltava julkaistuna yhtäjaksoisesti kahdeksan viikon ajan. Palautustilanteessa ota yhteys Vuokraovi.comin asiakaspalveluun.

Näin otat jäsenedun käyttöösi:

Syötä Suomen Vuokranantajien jäsenetukoodi ilmoituksen jättämisen yhteydessä yhteenvetosivulla. Voit milloin tahansa muokata asuntoilmoitusta tai poistaa sen.

Jätä ilmoitus Vuokraovi.comiin

Vuokraovi.comin asiakaspalvelusta saat apua ilmoituksen jättämiseen:

Vuokraovi.com tarjoaa työkalut ja kohdeyleisön turvalliseen ja tehokkaaseen vuokra-asuntomarkkinointiin.

 • Markkinoiden ainoa Vuokralaskuri avuksi vuokranasetantaan.
 • Eniten vuokra-asunnon etsijöitä: 300 000 käyttäjää viikoittain (Google Analytics).
 • Riskitön Varmasti vuokralle-takuu: jos et löydä vuokralaista Vuokraovi.comin kautta, saat ilmoitushinnan takaisin.
 • Keskittämisetu: joka 4. ilmoitus veloituksetta myös Vuokranantajien erikoishinnalla ostettuihin ilmoituksiin.
 • Joustava kohteiden ja yhteydenottojen hallinta ja kaikki vuokrauksen asiakirjapohjat
Dun & Bradstreet (ent. Bisnode) - Luottotietotarkistukset

Vuokralaisehdokkaan luottotiedot tarkastat kätevästi Dun & Bradstreetin verkkopalvelussa Suomen Vuokranantajien jäsenetuhintaan 9 €/henkilö
(norm. 16,90 €). Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Tarkistusta varten tarvitset verkkopankkitunnukset ja vuokralaisehdokkaan henkilötunnuksen. PDF-raportti sisältää maksuhäiriömerkinnät (pvm), muut luottotietomerkinnät (pvm) ja maksuhäiriötyypin (kirjauduttava yrityksen pankkitunnuksilla).

Hyvä muistaa tarkistusta tehdessä

 • Tarkistusta varten tarvitset vuokralaisehdokkaan henkilötunnuksen.
 • Tarkastusoikeus on ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista, jolloin kyselyä varten ei tarvita vuokralaisen suostumusta. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen luottotietokysely voidaan tehdä vain vuokralaisen suostumuksella tai perinnän suunnittelua varten.
 • Luottotietokyselystä aiheutuneet kulut ovat verovähennyskelpoisia.
 • Ennen luottotietokyselyn tekemistä on syytä varmistaa vuokralaisehdokkaan henkilöllisyys virallisesta henkilöllisyystodistuksesta, kuten ajokortista tai passista.
 • Mikäli vuokrasopimuksen vakuutena käytetään toisen henkilön antamaa omavelkaista takausta, saa vuokranantaja ennen vuokrasopimuksen ja takaussitoumuksen allekirjoittamista tarkastaa myös takaajan luottotiedot ilman tämän suostumusta.
 • Luottotietokyselyn tekemisestä tulee ilmoittaa kyselyn kohteelle, ellei kyse ole perinnän suunnittelua varten tehdystä kyselystä.

Huom! Jos tarkastat useamman vuokralaisehdokkaan luottotiedot samalla kertaa, aloita uusi tarkistus aina Suomen Vuokranantajien sivuilla olevan linkin kautta saadaksesi sen alennetulla hinnalla.

Saat luottotarkistuksen jäsenhintaan kirjautumalla jäsensivulle.

Lue lisää jäsenedusta.

Docue - Sähköinen allekirjoitus ja sopimuspohjat

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat viisi sähköistä allekirjoitusta vuodessa maksutta (normaalihinta 11,80 €/5 kpl). Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Sähköisen allekirjoituksen voit tehdä joko kosketusnäyttöallekirjoituksena, jolloin allekirjoitus piirretään älypuhelimen näyttöön tai vahvan sähköisen tunnistamisen (pankkitunnusten) avulla. Sähköisessä allekirjoituksessa kannattaa käyttää vahvaa sähköistä allekirjoitusta ainakin silloin, jos et olet varmistunut toisen sopimusosapuolen henkilöllisyydestä henkilökohtaisesti. Sähköistä allekirjoitusta voit hyödyntää joko Docuen palvelussa tehtyjen asiakirjojen tai omien pdf-muodossa olevien asiakirjojen allekirjoittamiseen.

Docuen palvelussa pääset lisäksi hyödyntämään Suomen Vuokranantajien laatimia vuokrasopimuspohjia sähköisesti. Palveluun on ladattu suosituimmat Suomen Vuokranantajien laatimat sopimuspohjat. Etu on voimassa henkilöjäsenille.

Lue lisää jäsenedusta kirjautumalla jäsensivulle.

Danske Bank – pankkiedut

Danske Bank tarjoaa Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenille tuntuvat edut niin asuntolainassa, sijoituspalveluissa kuin päivittäispankkipalveluissakin.

Edut koskettavat yksityishenkilöitä, ei y-tunnuksia tai yhdistyksiä, eli etu on voimassa vain henkilöjäsenille.

 

Asuntolainaedut

 

Asuntolaina ilman kuluja

Sinulta ei peritä asuntolainan toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota. Normaali asuntolainan toimitusmaksu ja järjestelypalkkio on 0,60 % lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300 €.

Sijoitusasuntolaina ilman kuluja

Sinulta ei peritä sijoituslainan toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota. Normaali lainan toimitusmaksu ja järjestelypalkkio on 0,50 % lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300 €.

Lyhennysvapaa maksutta

Voit hakea laina-aikana yhteensä 12 lyhennysvapaata kuukautta ilman toimituskuluja (1–3 kk kerrallaan vuodessa). Säästät 200 € myönnetyltä lyhennysjaksolta.

Lue lisää ja hae lainaa

Tuote on Asuntolaina Vakaa. Laina- ja lyhennysvapaaedut koskevat uusia lainoja. Tämä ei ole pankin tarjous. Lainan ehdoista sovitaan henkilökohtaisesti. Lainan, luottokortin ja lyhennysvapaiden myöntäminen edellyttävät aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Esimerkki asuntolainasta: Jos asiakas ottaa 170 000 euron asuntolainan, jossa laina-aika olisi 25 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euribor-korkoa, lainan kokonaiskorko olisi 4,485 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 4,607 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä on 286 839,98 euroa, sis. järjestelypalkkion 1 020 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä. Maksuerien lukumäärä on 300 kpl. Esimerkki laskettu 21.3.2024 korkotiedoilla.

Säästämisen ja sijoittamisen edut

 

Danske Sadonkorjuutilituottavaa ja joustavaa tilisäästämistä
Danske Sadonkorjuutilillä oleville talletuksille maksetaan kilpailukykyistä korkoa (3 kk euribor – 0,9 %) ensimmäisestä eurosta alkaen. Voit tehdä tililtä viisi maksutonta nostoa kuukauden aikana. Maksuton tili soveltuu esimerkiksi sijoitusasunnon vuokranmaksutiliksi tai seuraavan sijoitusasunnon käsirahan kerryttämiseen.

Maksuton osake- ja rahastosäilytys kotimaassa ja ulkomailla
Etu koskee Danske Kaupankäynti Online -palvelua ja osakesäästötiliä – säästä jopa 4 €/kk

Alennetut kaupankäyntipalkkiot
Välityspalkkiot automaattisesti alkaen hintatasolta 2 (0,12 %, min. 5 €)

Maksuton Reaaliaikapalvelu
Reaaliaikaiset pohjoismaiset pörssikurssit ja reaaliaikaiset Kauppalehden uutiset – säästä 1,95 €/kk

Varainhoidosta ja sijoitusneuvonnasta 10 % alennus
Saat 10 % alennuksen sekä Danske Varainhoidon varainhoitopalkkioista että Danske Sijoitusneuvonnan neuvontapalkkioista.

Löydä oma tapasi sijoittaa

Päivittäispankkipalveluiden edut

 

Saat 50 % alennuksen Danske Platinum Plus -päivittäispalvelupaketin kuukausimaksusta ja Mastercard Platinum -luottokortin vuosimaksusta.

Danske Premium -etu

 

Danske Premium -palvelu puoleen hintaan, vain 6,25 euroa/kk. Tutustu Danske Premium -asiakkuuden etuihin ja ehtoihin danskebank.fi/premium.

Ota edut käyttöön

 

Asuntolainaedut

Hae lainaa Danske Bankin kotisivulla. Kerro lainatapaamisessa asiantuntijalle, että olet Suomen Vuokranantajien jäsen.   

Sijoitusedut

Avaa ensin Kaupankäynti Online tai Osakesäästötili kotisivujemme kautta. Tämän jälkeen saat sijoitusedut käyttöösi lähettämällä meille viestin mobiili- tai verkkopankissa ja kertomalla, että olet Suomen Vuokranantajien jäsen. Voit myös soittaa sijoitusasiantuntijoillemme 0200 20109 (pvm/mpm) ma–pe 9–16.

Jos sijoitat jo Danske Bankissa, saat edut käyttöösi lähettämällä meille viestin tai soittamalla.

Danske Premium -etu

Jätä yhteydenottopyyntö Danske Premiumin kotisivulla ja asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Kerro asiantuntijalle olevasi Suomen Vuokranantajien jäsen.

Edut koskettavat yksityishenkilöitä, ei y-tunnuksia tai yhdistyksiä.

Mastercard Platinum Credit / Debit luoton korko on 3 kuukauden euribor lisättynä 9 prosenttiyksiköllä. Luottokortin todellinen vuosikorko on 17,8 % laskettuna 4 000 euron luotolle (21.3.2024). Arvioitu maksettavaksi tuleva luoton kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on 4 363,07 euroa laskettuna 4 000 euron luotolle (21.3.2024). Arvioitu maksettavaksi tulevan luoton kokonaismäärä ja todellinen vuosikorko on laskettu olettaen, että luottoaika on yksi vuosi ja luotto on nostettu kokonaan, luoton korko on 13,0 % sekä vuosittainen korttimaksu 76 euroa pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Korko muuttuu kolmen kuukauden välein maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun ensimmäisen pankkipäivän viitekoron mukaisesti. Kortin myöntäminen edellyttää, että luoton myöntämisen ehdot ovat täyttyneet. Luoton myöntää Danske Bank A/S, Suomen sivuliike.

Rentfol.io-sovellus vuokraustoiminnan dokumentointiin

Suomen Vuokranantajien jäsenetuna saat Rentfol.io-sovellukseen -20 % alennuksen (norm. 29,90 €). Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Rentfol.io on jokaisen vuokranantajan mobiilisovellus vuokratulojen ja -kulujen dokumentointiin, sekä reaaliaikaisen veroilmoituksen tekemiseen. Sovelluksella voit kuvata kuitit fiksusti yhteen paikkaan, merkata kilometrikulut ja hallinnoida vuokrakohteitasi remontista vuokraustoimintaan.

Tiedot voit lähettää suoraan OmaVeroon aina kuluvan kuukauden jälkeen ja näin myös asuntosijoitustiedot ovat suoraan näkyvillä esimerkiksi verokorttia varten.  Sovelluksen raportista löydät linkit tositteiden alkuperäisiin kopioihin.

Sovelluksessa voi jakaa kohteen omistusosuuden ja voitte yhdessä seurata sijoitustoiminnan kuluja.

Rentfolion asiakaspalvelusta saat apua sovelluksen käyttöön:

Katso tästä tarkemmat ohjeet Rentfol.io-sovelluksen käyttöönottoon

KTI Laskutus - Perintäpalvelu

Suomen Vuokranantajien jäsenenä voit siirtää maksamattomat vuokrat vaivattomasti jäsenetuhintaan KTI Laskutus Oy:n hoidettaviksi. Etu on voimassa henkilöjäsenille.

Hinnoittelu jäsenille:

 • Perintätoimeksiannon avausmaksu 49,60 euroa (sis. alv 24%)
 • Vapaaehtoisen perinnän provisio 0%
 • Jälkiperinnän provisio on 5%

Perinnästä aiheutuvat muut kulut peritään ensisijaisesti vuokralaiselta. Jos kuluja ei saada perittyä vuokralaiselta, ne voidaan periä vuokranantajalta.

Näin otat jäsenedun käyttöösi:

Perinnän aloitus käy nopeasti ja vaivattomasti ottamalla yhteyttä sähköpostitse perinta@ktilaskutus.fi tai puhelimitse 010 411 2772. Edun saat käyttöösi kertomalla olevasi Suomen Vuokranantajien jäsen ja antamalla voimassa olevan jäsenetukoodin.

Perintään siirtoa varten tarvitsemme vähintään seuraavat tiedot:

 • onko vuokralaista huomautettu vuokrista (huom! Vuokralaisen ollessa kuluttaja on velasta huomautettava kerran, ja kun tästä on kulunut 14 päivää, voi velan siirtää perintään).
 • kopio vuokrasopimuksesta.
 • tieto erääntyneistä vuokrista summineen ja eräpäivineen.
 • asuuko vuokralainen vielä vuokraosoitteessa.

KTI Laskutus:

KTI Laskutus Oy on suomalainen täyden palvelun perintään ja saatavien hallintaan erikoistunut yhtiö, jonka erityisosaamista ovat alan digitaaliset palvelut. Yrityksellä on käytössä myös Avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä.

Perimisen lähtökohta on se, että toimeksiantajan ja velallisen hyvät välit säilyvät. Vahvuus on löytää ratkaisu saatavan maksuun ja tehdä tarvittaessa maksusuunnitelmat sekä myös valvoa niitä. Teidän vuokralaisenne on myös KTI Laskutukselle tärkeä asiakas. KTI Laskutus ei ole pelkkä kasvoton kirjeiden lähettäjä, vaan usein kohtelias soitto tai sähköposti velalliselle avaa sitä, minkä takia esimerkiksi vuokra on maksamatta. Näihin tilanteisiin KTI Laskutuksessa myös keksitään ratkaisu ja näin vuokrien hallinta tehostuu.

KTI Laskutus kotisivu

If - Vuokranantajan vakuutukset

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat uuteen vuokranantajan vakuutukseen ensimmäisen kuukauden maksutta. Etu on saatavilla henkilöjäsenelle, jonka sijoitusasunnot ovat yksityisessä omistuksessa.

Miksi sijoitusasunto tarvitsee oman vakuutuksen?

1. Varmista kattava vakuutusturva vahinkojen varalta. Vuokralaisen oma kotivakuutus voi päättyä tietämättäsi, eikä taloyhtiön vakuutus aina riitä korvaamaan esimerkiksi asentamaasi uutta lattiaa.

2. Korvaamme oikeudenkäyntikuluja esimerkiksi vuokraa koskevissa riitatilanteissa, kun vakuutus on voimassa vuokrasopimusta allekirjoittaessa.

3. Vuokratulon keskeytysturva korvaa menetettyä vuokratuloa, jos asuntosi on vahingon vuoksi asumiskelvoton.

4. Voit laajentaa vakuutustasi lisäturvalla, joka korvaa vuokralaisen tahallisesti huoneiston sisäpinnoille ja kiinteille kalusteilla aiheuttamia äkillisiä vahinkoja.

5. Lisäksi vakuutus on verovähennyskelpoinen.

Ifin vuokranantajan vakuutus on kehitetty yhteistyössä Suomen Vuokranantajat ry:n kanssa – se valittiin viidettä kertaa  Suomen parhaaksi vakuutusvertailussa.

Jos olet jäsen, kirjaudu ensin jäsensivulle, jotta voit käyttää edun.
Tutustu vuokranantajan vakuutukseen tästä

En ole jäsen, mutta haluan lukea lisää vakuutuksesta.

LähiTapiola - Vuokranantajan vakuutukset

Vakuuta sijoitusasuntosi ja hyödynnä – 10% jäsenetu. Etu on voimassa Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenille.

Vuokranantajan vakuutus tuo turvaa yksityisille asuntosijoittajille. Vakuutus kattaa huoneiston kiinteille sisusteille sattuneita vahinkoja, vaikka vuokralaisella ei olisi voimassa olevaa kotivakuutusta. Keskeytysvakuutus korvaa menetetyn vuokratulon, jos asunnossa sattuu esimerkiksi vuotovahinko. Vakuutus korvaa myös huoneistoon liittyvien riitojen oikeudenkäyntikuluja.

Hyödynnä etu ja pyydä tarjous

Toimi näin: Jätä tarjouspyyntö ja ilmoita jäsennumerosi, niin -10 % alennus huomioidaan jo vakuutustarjouksessa. Löydät Suomen Vuokranantajien jäsennumeron kirjautumalla jäsensivuille Omat tiedot -osiosta, jäsenmaksulaskusta, uutiskirjeestä tai Vuokranantaja-lehden osoitekentästä. 

Vakuutukset kerralla kuntoon

Haluaisitko saada tarjouksen kattavasta vakuutusturvasta? Asiantuntijamme räätälöivät sinulle henkilökohtaisen vakuutuspaketin aina parhaaseen hintaan. 

 

LähiTapiola

LähiTapiolasta saat kattavat ja monipuoliset vakuutus- ja sijoituspalvelut. LähiTapiola palvelee henkilö- ja yritysasiakkaitaan kaikkialla Suomessa. LähiTapiola on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, jonka tavoitteena on olla omistaja-asiakkaidensa paras kumppani elämänturvassa.

lähitapiola.fi

Pohjola Vakuutus - Vuokranantajan vakuutukset

Hanki vuokranantajan vakuutus ja hyödynnä omavastuuetu.

Suomen Vuokranantajien jäsenetuna* saat vuokranantajan vakuutukseen omavastuuedun keskeytysvakuutuksesta. Etu on saatavilla henkilöjäsenelle, jonka sijoitusasunnot ovat yksityisessä omistuksessa.

Jos korvattavasta vuokratulon keskeytyksestä aiheutuva vahingon (esim. palo- ja vuotovahingon) määrä ylittää omavastuusi, omavastuuta ei vähennetä korvauksistasi. Omavastuu on määrältään puolet yhden kuukauden vuokrasummasta.

 • Pohjola Vuokranantajan vakuutus sopii kaikille asuinhuoneistoille ja -kiinteistöille. Vakuutus sisältää perusturvan eli Pohjola Kotivakuutuksen ja vapaavalintaiset lisäturvat: keskeytys-, oikeusturva- ja vastuuvakuutukset.
 • Vakuutusvertailun** hintakilpailukykyisin vakuutus sekä yksi parhaimmista laajan vakuutusturvan tarjoajista vuokranantajille.
 • Vuokranantajan keskeytysvakuutuksesta korvataan vuokratulon menetyksiä, jos sijoitusasuntosi tai -kiinteistösi on Pohjola Kotivakuutuksesta korvattavan vahingon takia tilapäisesti asuinkelvoton ja menetät remontin ajalta vuokratuloa.
 • Vakuuta sijoitushuoneistosi pintamateriaalit, huoneiston osat, kiinteät kalusteet räätälöiden haluamallasi tavalla. Voit myös vakuuttaa omistamasi koti-irtaimiston, jos vuokralle antamasi huoneisto on valmiiksi kalustettu.
 • Pohjola Vuokranantajan vakuutus kattaa myös taloyhtiön yhtiöjärjestyksellä tai -kokouksen päätöksellä sinulle osoitetut kunnossapitovastuun laajennukset.
 • Kilpailukykyiset omavastuut ja vakuutusmäärät.
 • Osuuspankin omistaja-asiakkaan omavastuu voi palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahingoissa olla jopa nolla euroa.

Näin otat jäsenedun käyttöösi:

Pyydä tarjous ja ilmoita jäsennumerosi asiakaspalveluumme soittamalla 0303 0303 tai käymällä konttorissamme. Jos olet jo asiakkaamme, päivitä jäsentietosi asiakaspalveluumme ja saat jäsenedun käyttöösi. Jäsenetua ei toistaiseksi voi ottaa käyttöön verkkopalvelussamme tai OP-mobiilissa.

Tutustu vakuutukseen tästä

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

*Jäsenetu koskee uusia ja voimassa olevia Pohjola Vuokranantajan vakuutuksia, joihin on valittu lisäturvaksi vuokranantajan keskeytysvakuutus.

**Vertailu Vuokranantajien vakuutusturvasta 2022. Toimeksiantaja: Suomen Vuokranantajat ry. Toteuttaja: Söderberg & Partners Finland. Vertailu on luettavissa Suomen Vuokranantajien jäsenille jäsensivuilla. 

Mentorointiohjelma asuntosijoittajille

Järjestämme yhteistyössä Suomen Mentorit ry:n kanssa mentorointiohjelman asuntosijoittajille. Ohjelma on maksuton ja suunnattu Suomen Vuokranantajien jäsenille.

Asuntosijoittajien mentorointiohjelma tarjoaa vertaistukea sijoittajapolulla, tukee asuntosijoitustoiminnan kasvattamisessa ja edistää verkostoitumista alan muiden osaajien kanssa.

Noin kahdeksan kuukauden mittainen ohjelma koostuu kolmesta yhteisestä tapaamisesta sekä mentorin ja mentoroitavan keskinäisistä, noin kerran kuukaudessa järjestettävistä tapaamisista.

Mentorointiohjelman asiantuntijakumppanina toimii yli 10 vuotta mentorointiohjelmia järjestänyt Suomen Mentorit ry.

Mentoroitavaksi ohjelmaan voi hakea kuka tahansa jäsenemme, joka haluaa ottaa seuraavia askeleitaan sijoittajana sekä kehittää ja kasvattaa sijoitustoimintaansa. Voit olla aivan sijoituspolkusi alussa, tai jo pidemmälle ehtinyt – tärkeintä on, että sinulla on paloa kasvuun ja kehittymiseen!

Mentoriksi ohjelmaan voivat hakea kaikki jäsenemme, jotka haluavat keskustella asuntosijoittamisesta toisen sijoittajan kanssa, verkostoitua samanhenkisten ihmisten kesken, jakaa omaa sijoitusosaamistaan ja saada uusia näkökulmia omaan asuntosijoitustoimintaan.

Lue lisää syksyllä 2024 alkavasta mentorointiohjelmasta

KiinkoAkatemian LKV-kurssi ja muut verkkokurssit

Jäsenenämme saat -20 % alennuksen alla listatuista KiinkoAkatemian kursseista. Kurssien normaalit hinnat näet jokaisen kurssin omalta sivulta. Jäsenalennus on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille. Saat edun käyttöön, kun syötät alennuskoodille varattuun kohtaan Suomen Vuokranantajien jäsenetukoodin KiinkoAkatemian verkkokaupassa.

LKV-verkkokurssi: Verkkokurssi tukee valmistautumista viralliseen kiinteistönvälittäjäkokeeseen (LKV-pätevyys). Kurssilla käsitellään välittäjän kannalta keskeisen lainsäädännön valossa asunto-osakkeen ja kiinteistönkauppaa, kaavoitusta sekä kiinteistönmuodostuksen, huoneenvuokrauksen ja verotuksen erityiskysymyksiä. Lisäksi syvennytään kiinteistönvälittäjän vastuuseen sekä kuluttajansuojaan.

Sähköajoneuvojen latausjärjestelmästä päättäminen: Koulutuksessa käsitellään sähköajoneuvojen latausjärjestelmään liittyvää päätöksentekoa, siihen vaikuttavaa lainsäädäntöä sekä hankkeen vaikutuksia yhtiöjärjestykseen.

Asumistukijärjestelmän perusteet ja yleinen asumistuki: Koulutuksessa opit keskeisimmät asiat asumistukijärjestelmästä sekä asuntopolitiikasta.

Osakkaan oikeus parantaa esteettömyyttä: Asunto-osakeyhtiölakimuutos antaa osakkaalle oikeuden toteuttaa esteettömyyttä parantavia muutostöitä yhtiön hallinnassa olevissa tiloissa. Koulutuksesta saat lisätietoa siitä, millaisia muutostöitä 8.3.2023 voimaan tullut lakimuutos koskee sekä miten taloyhtiö voi hallita muutostyön toteuttamista.

Asuinhuoneistojen vuokraamisen perusteet: Tiivis tietopaketti asuinhuoneistojen vuokraamisesta tarjoaa vastaukset moniin osakehuoneiston vuokraamiseen liittyviin kysymyksiin.

Kirja- ja lehtiedut

Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko – vuokralaiselle

Suomen Vuokranantajat ry:n jäsenenä sinulla on mahdollisuus hankkia Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukon suppea vuokralaisversio vuokra-asuntoosi jäsenetuhintaan 15€ (norm. 25€). Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko – vuokralaiselle kertoo seikkaperäisesti sanoin ja kuvin, mitkä toimenpiteet kuuluvat lain mukaan vuokranantajan kunnossapitovastuulle ja mitkä vuokralaisen hoitovastuulle, elleivät osapuolet ole toisin sopineet.

Oppaassa kerrotaan, kuinka asunnon eri osia on hoidettava, niiden kuntoa seurattava ja vioista ilmoitettava. Erilaisten vika- ja vahinkotilanteiden varalle annetaan konkreettiset toimintaohjeet.

Liitteinä ovat tärkeimmät täytettävät asiakirjamallit: alku- ja lopputarkastusraportti, asunnon hoito- ja huoltolista sekä loppusiivousohje.

Opas perustuu lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta sekä toimialan järjestöjen laatimaan Hyvään vuokratapaan. Taulukon tulkinnoissa on otettu huomioon myös oikeuskäytäntö, kuluttajariitakunnan ratkaisukäytäntö ja oikeuskirjallisuudessa esitetyt kannanotot.

Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko – vuokralaiselle on tarkoitettu oppaaksi ja ohjeeksi erityisesti asuinhuoneistojen vuokralaisille.

Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko täydentää Kiinteistömedia Oy:n Taloyhtiön vastuunjakotaulukko-sarjaa. Oppaan on laatinut Suomen Vuokranantajien lakimies Susanna-Maria Aarnivuo yhteistyössä muiden alan järjestöjen asiantuntijoiden kanssa.

Näin otat jäsenedun käyttöösi:

Siirry verkkokauppaan ja syötä kampanjakoodille varattuun kohtaan Suomen Vuokranantajien jäsenetukoodi.

Siirry verkkokauppaan

Katso myös: Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko – vuokranantajalle (maksuton verkkoversio jäsenille)

Kiinteistömedian kirjat

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat -20 % alennuksen Kiinteistömedia Oy:n normaalihintaisista kirjatuotteista (painetut ja verkkokirjat). Alennus ei koske paketti- ja tarjoustuotteita. Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Siirry verkkokauppaan ja syötä kampanjakoodille varattuun kohtaan Suomen Vuokranantajien jäsenetukoodi.

Siirry verkkokauppaan

Kiinteistölehti

Suomen Vuokranantajien jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata Kiinteistölehti -50 % alennuksella edulliseen jäsenhintaan 46 €/vuosi (normaali hinta 92 €). Tilaus on kestotilaus. Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Suomen Kiinteistölehti on taloyhtiöväen keskeinen tietopaketti, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Joka numerossa on myös vuokranantajille suunnattua asiaa, juridiikkaa, markkinatietoa sekä muuta ajankohtaista.

Pidä taloyhtiötietosi ajan tasalla ja tilaa painettu Kiinteistölehti!

Näin otat jäsenedun käyttöösi:

Siirry verkkokauppaan ja syötä kampanjakoodille/tarjouskoodille varattuun kohtaan Suomen Vuokranantajien jäsenetukoodi.

Tilaa Kiinteistölehti

Tilaamalla Kiinteistölehden uutiskirjeen sähköpostiisi pysyt helposti ajan tasalla kiinteistöalan uutisista.

Tilaa Kiinteistölehden uutiskirje

Harri Huru & Marko Kaarto: Sinustako flippaaja?

Uusi kirjaetu: Harri Hurun ja Marko Kaarton uusi asuntosijoituskirja julkaistaan kesäkuussa 2024!

Suomen Vuokranantajien jäsenenä sinulla on mahdollisuus ennakkotilata kirja jäsenetuhintaan 47 € (norm. 67 €) Etu on voimassa henkilö- ja yritysjäsenille.

 

Kirjan tiedot:

 • Oletko pohtinut, voisitko sinäkin onnistua asuntojen flippauksessa?
 • Haluatko kehittää osaamistasi asuntojen flippauksesta seuraavalle tasolle?
 • Kiinnostaako menestysresepti uusien asuntojen flippaamiseen?
 • Etsitkö oppeja ja inspiraatiota “ennen ja jälkeen” -kuvien taustalla olevista käytännön flippiprojektikokemuksista?
 • Kiinnostaako ideat ja neuvot, joiden avulla voit parantaa flippiprojektiesi kannattavuutta?

“Sinustako flippaaja” -kirjasta löytyy vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Kirjassa on mukana paljon konkretiaa, eli käytännön esimerkkejä todellisesta elämästä ja toteutuneista projekteista, kun seitsemän flippaajaa kertoo strategioistaan ja niiden pohjalta syntyneistä kokemuksista. Niin sanotuissa peruscaseissa avataan onnistuneiden flippien yksityiskohtia, kun taas projekteihin liittyvistä virhearvioinneista ja sen aikana syntyneistä haasteista ja ongelmista kerrotaan tapauksissa, joita kutsumme oppimiskokemuksiksi.

Case-kirjoittajina flippauskokemuksiaan avaavat Marko Kaarto, Anttoni ja Petriina Kerkkonen, Milja Kettula, Noora Kuisma, Petteri Simelius ja Tuija Tiilikainen.

Näin otat jäsenedun käyttöösi

Siirry verkkokauppaan ja syötä kampanjakoodille varattuun kohtaan Suomen Vuokranantajien jäsenetukoodi.

Siirry verkkokauppaan

 

Harri Huru & Marko Kaarto: Asuntosijoittajan lumipalloefekti

Suomen Vuokranantajien jäsenenä sinulla on mahdollisuus hankkia kirja jäsenetuhintaan 39,70 € (norm. 58 €) Etu on voimassa henkilö- ja yritysjäsenille.

Pitkän linjan asuntosijoittajat Harri Huru ja Marko Kaarto tietävät, kuinka asuntosijoittamisessa voidaan luoda lumipallon kasvua muistuttava efekti. He ovat koonneet tietonsa nyt yksiin kansiin. Tavoitteena on, että lopulta mahdollisimman monen lukijankin lumipallo vierii itsestään painovoiman avulla rinnettä alas ollen kuitenkin koko ajan sijoittajan hallinnassa.

Kirjassa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Miten perusasuntosijoittamisessa päästään sellaiselle tasolle, jolla asuntosijoitustoiminnan kannattavuus ja kasvuvauhti paranevat liiallisia riskejä ottamatta?
 • Kuinka asuntosijoittamisen lumipalloefekti syntyy?
 • Miten ”Osta, vuokraa, remontoi, jälleenrahoita, toista” -strategialla voidaan kasvattaa lumipalloa?
 • Mitkä ovat ammattimaisen asuntosijoittajan tärkeimmät tunnusluvut?
 • Kuinka verosuunnittelulla voidaan saada kokoa ja vauhtia lumipalloon?
 • Kuinka asuntosijoittaja voi saada oman pääomansa takaisin jopa kolmen vuoden aikana?
 • Kuinka voi alkaa rakennuttajaksi?
 • Miten rivitalo voidaan rakennuttaa pienehköllä omalla pääomalla toisten osaamista ja vierasta pääomaa hyödyntäen?”

Näin otat jäsenedun käyttöösi:

Siirry verkkokauppaan ja syötä kampanjakoodille varattuun kohtaan Suomen Vuokranantajien jäsenetukoodi.

Siirry verkkokauppaan

Vuokranantaja-lehti – maksutta

Jäsenet saavat automaattisesti laadukkaan ja ammattitaitoisesti toteutetun Vuokranantaja-lehden kotiin kuljetettuna ja maksutta neljä kertaa kalenterivuoden aikana.  Vuokranantaja-lehti tarjoaa 100% vuokranantajien ja asuntosijoittajien arkeen liittyvää asiaa. Lehti ilmestyy helmikuussa, huhtikuussa, elokuussa ja marraskuussa.

Vuokranantaja-lehti

Digitaaliset työkalut asunnon vuokraukseen

Vuokratili

Viime vuosina markkinoille on tullut useita toimijoita, jotka tarjoavat digitaalisia työkaluja vuokratuottojen ja –kulujen hallintaan. Markkina elää voimakkaasti. Järjestönä olemme halunneet tarjota useammille yhteistyökumppaneille mahdollisuuden kokeilla siipiään ja markkinoida alustaansa vuokranantajille.  

Vuokratili-ohjelmisto on kotimaisen Itech-Bros Oy:n kehittämä ja omistama palvelu vuokranantajille. Sovellus skaalautuu sekä pienille että suurille toimijoille. Nimenomaan vuokranantajille räätälöitynä palveluna se tarjoaa helppokäyttöisen ERP- alustan vuokrasaatavien valvontaan, kirjanpitoon ja koko vuokraustoiminnan ylläpitoon ja analysointiin.

Tutustu palveluun