Blogi

Airbnb’tä ei pysty kieltämään

11.12.2019

Lyhytvuokrauspalvelut ovat viime vuosina yleistyneet voimakkaasti. Erityisesti Helsingissä ja Rovaniemellä Airbnb ja vastaavat palvelut ovat aiheuttaneet melko reipashenkistä keskustelua. On muun muassa esitetty, että kielletään lyhytvuokraustoiminta kokonaan. Rovaniemelle valmistuu kerrostalo, jossa yhtiöjärjestykseen lisätty, ettei alle kuukauden vuokrasuhteita taloyhtiössä sallita. Tuomas Viljamaa pohtii blogissa, miksi Airbnb-kiellot eivät ole paras ratkaisu ongelmiin.

Mitä hyvää taloyhtiölainoissa?

20.11.2019

IMF julkaisi tällä viikolla arvionsa Suomen talouden tilasta. Pääasiassa IMF on oikeutetusti huolissaan Suomen julkisen talouden kestävyydestä. Osana raporttia IMF kiinnittää huomiota taloyhtiölainojen verokohteluun. Pahimmillaan verotuksen muuttaminen hidastaisi vanhojen kerrostalojen korjaamista ja vähentäisi uudistuotantoa, Tuomas Viljamaa kirjoittaa blogissa.

Asunto on pala naapurustoa

22.10.2019

Sijoitusasunnon osto tuo mukanaan palan taloyhtiötä, korttelia ja naapurustoa. Siitä mitä on kodin seinien ulkopuolella, on syystäkin tullut yhä tärkeämpää niin ostajalle kuin vuokralaisellekin. Entä jos sijoitusasunto toisi mukanaan myös käyttöoikeuden kuntosalille, vierashuoneeseen, verstaalle tai viljelyalueelle?

Yksityisten vuokranantajien mahdollinen ”rankaiseminen” tuntuu kohtuuttomalta

3.6.2019

Asuntosijoittajia ja vuokranantajia hämmentää uudessa hallitusohjelmassa tieto siitä, että Rinteen hallitus selvittää mahdollisuutta uudistaa asuntosijoittamisen verotusta siten, että laissa rajoitetaan oikeutta vähentää yhtiölainan lyhennyksen osuus vuokratuotosta. Tuomas Viljamaa avaa blogissa, miksi tämän toteuttaminen olisi haitallista.