Blogi

Harkitsetko asuntosijoittamisen aloittamista?

9.4.2021

Asuntosijoittaminen sopii pitkäjänteiseen vaurastumiseen ja säästämiseen. Riskit tuntevalle ja hyvään vuokranantajuuteen panostavalle asuntosijoittajalle kotien tarjoamisesta voi muodostua myös tärkeä harrastus. Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö, itsekin innokas vuokranantaja Ville Valkonen antaa vinkkejä asuntosijoittamista harkitseville.

Ethän syyllisty syrjintään vuokramarkkinoilla?

18.3.2021

Suomi – ja sitä myöden myös vuokramarkkina – kansainvälistyy vauhdilla. Osalle vuokranantajista kehitys voi tuntua vieraalta ja pelottavalta, etenkin jos oma kielitaito on puutteellinen. Silloin saattaa tulla mieleen rajata vuokralaisvalintaa esimerkiksi vain suomalaistaustaisiin hakijoihin. Syrjintä vuokramarkkinoilla on kuitenkin yksiselitteisesti kielletty, eikä vuokralaisvalinta saa perustua esimerkiksi hakijan sukupuoleen, kansalaisuuteen tai etniseen taustaan.

Isännöintialan kartelliepäily: mitä sijoittajaosakas voi tehdä?

26.2.2021

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on päättänyt esittää 22 miljoonan euron seuraamusmaksun määräämistä kuudelle isännöintialan yritykselle sekä Suomen Isännöintiliitolle. Oikeusprosessi on vielä kesken, mutta asia varmasti puhututtaa monessa taloyhtiössä jo nyt. Mitä yksittäinen osakas voi asiassa tehdä?