Blogi

Asuntosijoittamisen strategioista, osa 2: Tiedä enemmän

9.10.2020

Strategia on suunnitelma ”sodan voittamisesta”. Asuntosijoittamisessa se tarkoittaa omien tavoitteiden saavuttamista. Blogisarjan toisessa osassa Ville Valkonen haastaa miettimään omia vahvuusalueita ja omaa polkua.

Asuntosijoittamisen strategioista, osa 1: Aseta tavoitteet

2.10.2020

Klassisen määritelmän mukaan strategia on suunnitelma ”sodan voittamisesta”. Asuntosijoittamisessa se tarkoittaa omien tavoitteiden saavuttamista, ei vain yhtä hyvää päätöstä tai toiminnan tehokkuutta. Strategiassa on kyse kokonaisuudesta, ei yhdestä onnistuneesta kaupasta. Kuljettaako sijoitustoiminta sinua kohti taloudellisia tavoitteitasi – olivat ne sitten vaurastuminen tai taloudellinen turvallisuus? Blogisarjan ensimmäisessä osassa Ville Valkonen kannustaa kirkastamaan tavoitteet.

Hyvä vai paha taloyhtiölaina?

14.9.2020

Taloyhtiölainojen kriitikot kantavat aiheellisesti huolta velkaantumisesta. Taloyhtiölainojen kannattajat taas muistuttavat, että kasvukeskusten uusi asuntotarjonta mahdollistetaan juuri taloyhtiölainoilla – on selvä, että ne kasvavat kun rakennetaan. Tuoreen ja tärkeän havainnon esittää Suomen Pankki kiinnittäessään huomiota kotitalouksien velan rakenteen muuttumiseen, kirjoittaa Petri Roininen kumppaniblogissa.

Asumismenot 2020 -selvitys – Vuokranantajan tärpit

19.8.2020

Kiinteistöliiton sekä Omakotiliiton tilaama ja Pellervon taloustutkimus PTT:n toteuttama asumismenoselvitys on julkaistu tänään kymmenennen kerran. Asumismenot 2020 -selvityksessä ennustetaan asumismenojen kehitystä vuosille 2020–2022. Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen koosti tutkimuksen keskeiset havainnot vuokranantajien näkökulmasta.