Blogi

Asunto on pala naapurustoa

22.10.2019

Sijoitusasunnon osto tuo mukanaan palan taloyhtiötä, korttelia ja naapurustoa. Siitä mitä on kodin seinien ulkopuolella, on syystäkin tullut yhä tärkeämpää niin ostajalle kuin vuokralaisellekin. Entä jos sijoitusasunto toisi mukanaan myös käyttöoikeuden kuntosalille, vierashuoneeseen, verstaalle tai viljelyalueelle?

Yksityisten vuokranantajien mahdollinen ”rankaiseminen” tuntuu kohtuuttomalta

3.6.2019

Asuntosijoittajia ja vuokranantajia hämmentää uudessa hallitusohjelmassa tieto siitä, että Rinteen hallitus selvittää mahdollisuutta uudistaa asuntosijoittamisen verotusta siten, että laissa rajoitetaan oikeutta vähentää yhtiölainan lyhennyksen osuus vuokratuotosta. Tuomas Viljamaa avaa blogissa, miksi tämän toteuttaminen olisi haitallista.

”Saksa on paska maa”

22.5.2019

Suomalaisten rakastama keihässankari Seppo Räty lausui nuo kuuluisat sanat jäätyään Stuttgartin MM-kisojen keihäässä karsintaan. Seppo Räty tuskin viittasi Saksan asuntopolitiikkaan, mutta kieltämättä se tulee mieleen asuntopoliittisista ratkaisuista. Vain riittävällä asuntotuotannolla voidaan vastata kaupungistumisen luomaan kysyntään niin Berliinissä kuin Helsingissä. Suomessa ei kannata tehdä samoja virheitä kuin Saksassa.

Asuntopolitiikan ABC: kaupungistuminen ja asuntotuotanto

17.5.2019

Hallitusohjelmaneuvotteluissa asetetaan myös Suomen asuntopolitiikan suunta vuosille 2019-2022. Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Viljamaa valottaa blogisarjassa asuntopoliittisen keskustelun perusteita. Sarjan kolmannessa ja viimeisessä osassa syvennytään kaupungistumiseen ja asuntotuotantoon. Viljamaa kysyy myös, onko valtion asuntorahaston kestävyys uhattuna.

Tutkitun tiedon arvostusta pitää nostaa

14.5.2019

Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Viljamaa peräänkuuluttaa tutkitun tiedon hyödyntämistä politiikassa. Huolestuttavasti myös asuntopolitiikassa sivuutetaan säännöllisesti tärkeitä tutkimustuloksia.