Blogi

Miksi aloitin itse asuntosijoittamisen?

27.10.2021

Sijoittaminen on kiinnostanut itseäni jo pienestä pitäen. Ensimmäiset omat osakkeet ostin jo alaikäisenä. Varmasti osittain myös näistä syistä päädyin Suomen Vuokranantajille töihin ja itsekin asuntosijoittajaksi. Minulle asuntosijoittaminen itsessään ei kuitenkaan ole mikään valtaisa intohimo. Sen sijaan näen sen erittäin mielenkiintoisena ja järkevänä osana toimintaani piensijoittajana.

Miten aloittaa asuntosijoittaminen?

19.10.2021

Kaikki sijoituspäätökset olisi hyvä perustaa omaan henkilökohtaiseen pitkän aikavälin sijoitusstrategiaan. Miksi ylipäätään haluaa sijoittaa eikä kuluttaa kaikkea nyt? Onko tavoitteena varautua ikäviin yllätyksiin puskurilla? Saada lisätulovirtaa nyt tai 20 vuoden päästä? Tarjota lapsille tai lapsenlapsille pesämuna? Kaikkia näitä?

Asuntosijoittaminen voi olla vastuullista monesta kulmasta

15.9.2021

Ajat, jolloin sijoittamisella oli vain yksi tehtävä – rahan kerryttäminen – alkavat olla takanapäin. Nykyään vastuullisesta sijoittamisesta puhuvat kaikki. Sijoitukset voivat paitsi kerryttää pääomaa myös ohjata maailmaa parempaan suuntaan. Pörssissä voi miettiä, minkälaisten yritysten tarinassa haluaa olla mukana, sellaisten jotka pumppaavat öljyä maan uumenista vai sellaisten, jotka kehittelevät päästötöntä energiaa.

Mutta miten asuntosijoittaja voi olla vastuullinen? Monellakin tapaa.

Miksi vuokranantajan kannattaa itse vakuuttaa sijoitusasuntonsa?

15.9.2021

Yleisin kysymys vuokranantajan vakuutuksesta on, miksi vakuutus kannattaisi ottaa, vaikka vuokralaisella on kotivakuutus ja taloyhtiöllä on kiinteistövakuutus. Kysymys on moniulotteinen ja syitä löytyy lukuisia. Listasimme tärkeimmät syyt.