Blogi

Kuntavaalit ovat asuntosijoitusvaalit

20.5.2021

“Kevään kuntavaaleja voidaan hyvällä syyllä sanoa myös asuntosijoitusvaaleiksi”, kirjoittaa vuokranantaja, Fiksuvuokraus.fi:n toimitusjohtaja Henri Haaksiala kumppaniblogissamme.

Kaupungit asuntopolitiikan keskiössä – mistä tunnistaa taitavan kaupungin?

29.4.2021

Suomi kaupungistuu – on kaupungistunut jo pitkään. Korona on aiheuttanut vauhtiin pienen hengähdystauon, mutta ei kääntänyt trendiä. Ihmiset kasautuvat kaupunkeihin opiskelupaikkojen ja työmahdollisuuksien takia mutta myös palvelujen ja muiden ihmisten – ystävien, perheen ja verkostojen – perässä.

Harkitsetko asuntosijoittamisen aloittamista?

9.4.2021

Asuntosijoittaminen sopii pitkäjänteiseen vaurastumiseen ja säästämiseen. Riskit tuntevalle ja hyvään vuokranantajuuteen panostavalle asuntosijoittajalle kotien tarjoamisesta voi muodostua myös tärkeä harrastus. Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö, itsekin innokas vuokranantaja Ville Valkonen antaa vinkkejä asuntosijoittamista harkitseville.

Ethän syyllisty syrjintään vuokramarkkinoilla?

18.3.2021

Suomi – ja sitä myöden myös vuokramarkkina – kansainvälistyy vauhdilla. Osalle vuokranantajista kehitys voi tuntua vieraalta ja pelottavalta, etenkin jos oma kielitaito on puutteellinen. Silloin saattaa tulla mieleen rajata vuokralaisvalintaa esimerkiksi vain suomalaistaustaisiin hakijoihin. Syrjintä vuokramarkkinoilla on kuitenkin yksiselitteisesti kielletty, eikä vuokralaisvalinta saa perustua esimerkiksi hakijan sukupuoleen, kansalaisuuteen tai etniseen taustaan.