Vuokranantajan tietopankki

Flippaus

Flippauksella tarkoitetaan asunnon arvon nostamista remontilla. Flipattavaa asuntoa ei jätetä vuokralle, vaan pyritään myymään ostohintaa ja remonttiin käytettyä rahaa suuremmalla hinnalla. Flippaus sopii asuntosijoittajalle, jolla on remontointiosaamista.

Edullisesti hankitun asunnon remontointi ja myynti voi olla verotussyistä kannattavampaa, kuin sen laittaminen remontin jälkeen suoraan vuokralle. Asuntosijoittaja ei voi vähentää verotuksessa ennen vuokrasuhdetta tehdyn remontin kuluja, ja siksi moni remonttitaitoinen asuntosijoittaja käyttääkin flippausta uusien vuokra-asuntojen rahoituksessa.

Flippauksen kannattavuuden perustana on, että onnistuu hankkimaan remontoitavan asunnon edulliseen hintaan, ja että remontin arvo nostaa asunnon arvoa selvästi yli remonttiin käytetyn hinnan verran. Flippaajankaan ei sovi unohtaa perehtymistä taloyhtiön kuntoon ja tuleviin remontteihin. Jos asunnon edullinen hinta johtuu tulevista taloyhtiön remonteista, ei asunnossa tehtävä remontti välttämättä nosta myyntihintaa, ja ostajan löytäminen voi olla vaikeaa.

Remonttia suunniteltaessa on hyvä pitää mielessä potentiaaliset ostajat. Liian persoonalliset ratkaisut voivat rajat ostajakuntaa ja hyvin kalliiden materiaalien hintaa ei välttämättä pysty ulosmittaamaan myyntihinnassa. Laatuun ja huolelliseen työhön kannattaa silti panostaa. Myös omalle työlle täytyy laskea arvo.