Vuokranantaja-lehti 4/2022: Energiaa ja eläketurvaa

Viimeistään nyt Suomen rakennuskanta on vihreän siirtymän kynnyksellä. Se näkyy myös asuntosijoittajan arjessa. Peukku kannattaa nostaa isommillekin energiaremonteille – paitsi toki vastuullisuuden, mutta myös järkevän taloudenpidon vuoksi. Yksi monista keinoista huomioida energiakriisi on sähköautojen latauspaikkojen rakentaminen taloyhtiöön. Latausinfra nostaa asuntojen arvoa ja houkuttelevuutta myös vuokralaisten silmissä. Energiateeman lisäksi tuoreimmassa Vuokranantaja-lehdessä pureudutaan muun muassa asuntosijoittamiseen eläkepäivien turvana, asuntorakentamisen aallonharjan taittumiseen sekä arjen luksukseen.

Julkaistu lehdessä 4/2022

Vuokranantajan vihreät valinnat

”Rakennusten energiatehokkuuden parantaminen näkyy suoraan asumisen kuluissa”, muistuttaa ympäristö- ja energiajohtaja Pekka Vuorinen Rakennustuoteteollisuus RTT:stä. Mutta kannattaako aivan kaikkia rakennuksia korjata? Onko energiaremontoitu taloyhtiö asuntosijoittajan kannalta kiinnostava? Ovatko vuokralaiset valmiita maksamaan hiilineutraalista asumisesta? Lue lisää!

Asuntosijoittamisesta vakautta eläkepäivien talouteen

Millaisena asuntosijoittajat näkevät omat eläkevuotensa? Tuovatko vuokratuotot mukavaa bonusta työeläkkeeseen – vaiko aivan päinvastoin? Millainen on Eläketurvakeskuksen asiantuntijan näkökulma asiaan? Artikkelissa mukana myös kattava vinkkilista muun muassa eläkkeen kertymiseen liittyvistä asioista. Lue lisää!

Luksusta arkeen pienillä valinnoilla

Vuokranantaja 2022 -tapahtumassakin puheenvuoron pitävä futuristi Elina Hiltunen avaa omaa näkemystään arjen luksuksesta. Jos se otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa, pienillä ja edullisilla, mutta innovatiivisilla ratkaisuilla saa aikaan paljon. Vuokranantajakin voi tarjota vuokralaiselle arjen luksusta esimerkiksi sallimalla lemmikkieläimet asunnossa tai hankkimalla asuntoon ilmastointilaitteen. Lue lisää!

Katse kohti eduskuntavaaleja

Ympäröivät olosuhteet asettavat ensi kevään eduskuntavaalien agendan. Tapetilla on ennen kaikkea turvallisuus ja energian hinta, vuokramarkkinat eivät välttämättä mahdu mukaan keskusteluun. Sitä suuremmalla syyllä meidän tehtävänämme on pitää Suomen jokaisen 340 000 yksityisen vuokranantajan ääni kuuluvilla. Meidän tavoitteenamme on löytää mahdollisimman monesta puolueesta tukea sille, että monipuolinen ja kilpailtu markkina takaa valinnanvaraa ja laatua vuokra-asumiseen myös jatkossa.
Lue lisää!

Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin

Taloudellisesti epävarmat ajat ruokkivat vuokra-asumisen suosiota entisestään. Myynti- ja markkinointijohtaja Jorma Koskelo Rakennusliike Laptista muistuttaa, että Suomessa jo peräti 60 prosenttia alle 40-vuotiaista asuu vuokralla. Koskelo kertoo artikkelissa, millaisille asunnoille on juuri nyt eniten kysyntään ja miksi hänen näkemyksensä mukaan nytkin on hyvä aika hankkia sijoitusasuntoja. (Kaupallinen yhteistyö Laptin kanssa.) Lue lisää!

Asuntoneuvos vuokranantajan avuksi

Asuntoneuvos on palvelu, joka tarjoaa asuntosijoittajalle työkalut vuokrasuhteen digitalisointiin sekä kattavaa asuntomarkkinadataa Etuovi.comista ja Vuokraovi.comista. Uutena palveluna Asuntonevuoksessa on myös Vuokramaksuturva, joka sisältää vuokrien laskutuksen ja maksujen hallinnoinnin, ja se kattaa kahden kuukauden maksamattomat vuokrat. ”Sen avulla vuokranantaja voi olla varma, että raha tulee hänen tililleen sovittuna päivänä”, kertoo Vuokraovi.comin liiketoimintapäällikkö Henrik Laakkonen. (Kaupallinen yhteistyö Vuokraovi.comin kanssa.) Lue lisää!


Lue lisää Vuokranantaja-lehdestä!

Vuokranantaja-lehti 4/2022 saapuu kaikille jäsenille postitse tämän viikon aikana. Voit myös lukea digilehden jäsensivuille kirjautuneena vuokranantajat.fi/lehti

Lukuiloa!

Ps. Onko sinulla juttuideoita tai vinkkejä? Haluaisitko kertoa oman tarinasi vuokranantajana tai vaikkapa vinkata ihanasta vuokralaisesta, jota voisimme haastatella? Ota yhteyttä tiedotus@vuokranantajat.fi