Olemme Pride-kumppani 2023 – jotta kenenkään ei tarvitse asua kaapissa

7.6.2023

Suomen Vuokranantajat on tänä vuonna Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani. Yhdistys vauhdittaa kumppanuuden myötä entisestään työtään yhdenvertaisuuden eteen.

Haluamme varmistaa, että aivan jokainen tuntee olonsa tervetulleeksi kaikessa toiminnassamme ja tilaisuuksissamme. Lisäksi pyrimme edistämään yhdenvertaisuutta laajemmin koko Suomen vuokramarkkinoilla.

Järjestämme muun muassa vuokranantajailloissamme jäsenkoulutuksia syrjimättömyydestä ja olemme avanneet sivuillemme kaikille avoimeksi tietopankkiin osion syrjimättömyydestä ja yhdenvertaisuudesta vuokralaisvalinnassa.

Työnantajana olemme vastikään lähteneet mukaan Duunitorin monimuotoisuuslupaukseen, jolloin jatkossa kaikista työpaikkailmoituksistamme löytyy lupauksen mukainen teksti: Arvostamme työyhteisön monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia, vammaisia ihmisiä sekä eri kieli-, kulttuuri- tai muihin väestöryhmiin kuuluvia. Lisäksi suunnitteilla on, että tulevissa henkilöstökyselyssä kartoitetaan henkilöstön kokemusta yhdistyksen inklusiivisuudesta työpaikkana eli sitä, kuinka hyvin otamme kaikki tasavertaisesti mukaan yhteisöömme juuri sellaisina kuin he ovat.

”Haluamme olla aktiivisesti luomassa sellaista maailmaa, jossa jokainen on tervetullut vuokra-asuntoon, työpaikalle ja aivan kaikkialle sellaisena kuin on”, yhdistyksen toiminnanjohtaja Sanna Hughes painottaa.

Mitä Pride-kumppanuus tarkoittaa?

Pride-kumppanuus on saanut Vuokranantajien yhteisössä innostuneen vastaanoton.

”Pidämme myös hallituksessa kumppanuuttamme todella hienona ja tärkeänä asiana ja olemme ylpeydellä mukana. Olemme tehneet jo pitkään työtä hyvän vuokranantajuuden eteen, ja siinä tärkeässä osassa on myös syrjimättömyys vuokramarkkinoilla”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Jouni Lehtinen.

Pride-yhteistyökumppanit ovat mukana työssä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi. Kaikki kumppanit ovat sitoutuneet edistämään tasa-arvoa, sateenkaariyhteisön oikeuksia ja yhdenvertaisuutta.

Kumppaneidensa tuella Helsinki Pride mahdollistaa näkyvän, kaikissa sateenkaaren väreissä loistavan ja osallistujille maksuttoman tapahtumakuukauden. Kumppanit ovat myös tuki Priden ympärivuotiselle ihmisoikeus- ja yhteisötyölle.

Lue lisää Helsinki Priden sivuilta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: