Ajankohtaista

Vuokranantaja – lehti 2/2023: Asuntosijoittamisen matematiikkaa

Asuntomarkkinoilla on viimeisen vuoden ajan ollut asuntokauppojen osalta hyvin hiljaista nopeasti nousseen korkotason ja yleisen epävarmuuden kasvun myötä. Toisaalta vuokra-asuntojen kysyntä on kasvanut. Lainarahan kallistuminen muuttaa asuntosijoittamisen matematiikkaa, ja moniin siihen liittyviin kysymyksiin Vuokranantaja-lehden numero 2/2023 vastaa.

Julkaistu lehdessä 2/2023

Tuoreimmasta lehdestä löydät neuvoja asuntosijoittamisen yhtälöiden ratkaisemiseen sekä tietoa asuntomarkkinoiden kehityksestä.

Lisäksi lehdessä syvennytään muun muassa sähköisiin omistajamerkintöihin siirtymiseen ja etäyhtiökokousten lakipykäliin.

Lehti saapuu postitse jäsenille tällä viikolla, ja voit lukea sen myös verkossa.

Mukavia lukuhetkiä!

Asunto-sijoittamisen matematiikka tilanteen tasalle

Lainarahan kallistuminen muuttaa asuntosijoittamisen matematiikkaa. Erityisesti kassavirtaan ja sen heikkenemisen seurauksiin kannattaa kiinnittää entistä enemmän huomiota. Lue lisää!

Lukkojarrutuksesta asuntokaupan piristymiseen

Epävarmuus lamaannutti asuntokauppaa, ja sijoitusasuntojen ostamisen se tyrehdytti miltei kokonaan. Vilkastumisen merkkejä on kuitenkin näkyvissä. Lue lisää!

Maltti on valttia sähköisissä omistajamerkinnöissä

Selvitimme, mitä toimia paperisten osakekirjojen korvaaminen sähköisillä omistajamerkinnöillä vaatii osakkeenomistajalta, minkälaisia kuluja syntyy, ja missä vaiheessa rekisteröinti kannattaa tai pitää tehdä. Lue lisää!

Vihreä asuinympäristö lisää hyvinvointia

Maisema-arkkitehti Pia Kuusiniemi rakastaa luontoa ja kasveja. Hän uskoo, että hyvällä suunnittelulla myös tulevaisuuden kaupunkilainen saa kokea kasvien ja vihreän ympäristön tuottamaa onnellisuutta. Lue lisää!

Vuokralaisen saaminen vaatii nyt taitoa ja nopeutta

Kaupallinen yhteistyö Vuokraturvan kanssa.

Vuokra-asuntojen tarjonta on tällä hetkellä runsasta. Laadukas kohde erottuu kuitenkin edukseen, kunhan sitä markkinoidaan oikein ja koko prosessi on tehty hyvälle vuokralaiselle mahdollisimman vaivattomaksi. Lue lisää!


Onko sinulla juttuideoita tai vinkkejä? Haluaisitko kertoa oman tarinasi vuokranantajana tai vaikkapa vinkata ihanasta vuokralaisesta, jota voisimme haastatella? Ota yhteyttä tiedotus@vuokranantajat.fi