Vuokranantaja 1/2024

Vuokranantaja-lehti 1/2024: Vierelläsi vuokraustoiminnan verotuksessa

Kannattaako asuntosijoittaminen yrityksen kautta? Entä mitä vuokranantajan on hyvä huomioida veroilmoituksen teossa? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa veroteemainen Vuokranantaja-lehti 1/2024.

Lisäksi pureudutaan rakennusalan ajankohtaiseen tilanteeseen, Vuokranantaja 2024 -kyselyn tuloksiin ja moneen muuhun kiinnostavaan aiheeseen. Numero on myös juhlavuotemme avauslehti: olemme kulkeneet vuokranantajan vierellä jo 25 vuotta.  

Lehti saapuu postitse jäsenille tällä viikolla, ja voit lukea sen myös verkossa. Koko näköislehti on jäsentemme saatavilla, ja valitut makupalat lehdestä jaamme kaikille sivuillamme ja sosiaalisessa mediassa.

Mukavia lukuhetkiä talven keskelle!  

Kannattaako asuntosijoittaminen yrityksen kautta?

Asuntosijoittaja voi saada verotukseensa selkeyttä perustamalla yrityksen asunnonvuokrausta ja flippausta varten. Yhtiöittämisessä on muitakin hyötyjä kuin veroetuja, mutta aina se ei ole välttämätöntä tai edes järkevää. Lue lisää!

Rakennusalan ahdingon kaksi puolta

Rakennusalan ahdinko syvenee, mutta asuntorakentamisen lasku ja alan työttömyyden kasvu eivät kuitenkaan kerro koko totuutta. Asuntojen ostajilla, vuokralaisilla ja peruskorjauksia suunnittelevilla taloyhtiöillä on nyt varaa valita ja tinkiä. Lue lisää!

Urakkamaailma.fi-palvelu tutki, mitä erilaiset remontit ovat maksaneet vuonna 2023

Erilaisten remonttien hintoja kannattaa vertailla ennen remonttiin ryhtymistä. Myös tarjousten vertailu helpottuu, kun keskihinnat ovat tiedossa. Remonttien kilpailutuspalvelu Urakkamaailma.fi:n data kertoo, mitä erilaiset remontit ovat maksaneet vuonna 2023. Lue lisää!

Viihtyisän kaupungin resepti

Helsingin kantakaupunki on hyvä esimerkki tulevaisuuden viihtyisästä kaupungista, toteaa Nordic Urbanin Timo Hämäläinen. Lue lisää!


Kaupallinen yhteistyö Rentfol.io kanssa: Eroon kuittirumbasta sovelluksen avulla

Rentfol.io on kätevä työkalu veroilmoituksen tekoon. Sillä saa raportoitua vuokratulot ja -kulut reaaliaikaisesti suoraan OmaVeroon. Lue lisää!


Onko sinulla juttuideoita tai vinkkejä? Haluaisitko kertoa oman tarinasi vuokranantajana tai vaikkapa vinkata ihanasta vuokralaisesta, jota voisimme haastatella? Ota yhteyttä tiedotus@vuokranantajat.fi

Etkö ole vielä jäsen? Tutustu jäsenyyteemme ja liity nyt.