Liity Suomen Vuokranantajien jäseneksi – ja hyödy!

Suomen Vuokranantajat ry on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien oma järjestö. Edistämme vuokranantajien asiaa ja tarjoamme Suomen parasta asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta, jotta vuokranantaminen olisi sinulle helpompaa, palkitsevampaa ja kannattavampaa.

Jäseniä yhdistyksessämme on yli 30 000, joten joukossa on voimaa ja asuntosijoittajien ja vuokranantajien viestiä viedään aktiivisesti myös päättäjille asti.

Tule mukaan jäseneksi ja hyödynnä yhdistyksemme jäsenedut, asiakirjamallit ja sopimuspohjat sekä ammattitaitoisen lakineuvonnan joukko, joka on apunasi ihan joka arkipäivä.

Henkilöjäsenten jäsenmaksu loppuvuodeksi 48 euroa (1.7.2024 alkaen)

Vuoden 2024 alusta jäsenmaksu koko kalenterivuodelle on ollut 96 €. Maksu on kaikille henkilöjäsenille aina sama riippumatta vuokrakohteiden määrästä. Jäsenmaksu katsotaan verotuksessa tulonhankkimiskuluna, ja se on verovähennyskelpoinen vuokratuloista.

Jäsenmaksu pienenee sekä henkilöjäsenillä että yhteisöjäsenille neljännesvuosittain: huhtikuun alusta jäsenmaksu on -25%, heinäkuun alusta -50% ja lokakuun alusta -75% koko vuoden maksusta.

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä luonnollinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. Yksi varsinaisen jäsenen kanssa samassa taloudessa asuva henkilö voidaan hyväksyä yhdistykseen perhejäseneksi. Jäseneksi voi liittyä jo ennen kuin omistaa yhtään vuokra-asuntoa.

Jäsenyys on voimassa toistaiseksi ja jatkuu automaattisesti seuraavalle kalenterivuodelle, ellei sitä ole kirjallisesti irtisanottu. Katso alhaalta lisää kohdasta jäsenmaksut.

Jäsenenä saat käyttöösi vuokranantajan parhaat jäsenpalvelut ja -edut sekä maan kattavimman tietopankin

 • Maksuton lakineuvonta vuokraamiseen ja asuntosijoittamiseen liittyen
 • Koulutusmateriaalit / webinaarit ja tallenteet
 • Sopimukset ja asiakirjamallit (suomeksi ja englanniksi)
 • Vuokraseurantapohja
 • Vakuutusvertailu
 • Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Vuokranantaja-lehti
 • Hyvä Vuokranantaja -Verkkokurssi
 • Luottotietotarkistus 9€ /henkilö (norm. 16,90 €) (Bisnode)
 • Perintäpalvelu (KTI Laskutus Oy)
 • Vuokra- ja myynti-ilmoitukset -50% (Oikotie Asunnot)
 • Uudet vuokra-asuntoilmoitukset -50 % (Vuokraovi.com)
 • Sopimuspohjat ja viisi sähköistä allekirjoitusta vuodessa maksutta (Docue)
 • Uudesta vuokranantajan vakuutuksesta ensimmäinen kuukausi maksutta (If)

Tässä on vain pieni osa eduistamme, tutustu alempana lisää muihin jäsenpalveluihin ja etuihin.

Tietoa jäsenyydestä

Kuka voi olla Suomen Vuokranantajien jäsen?

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä luonnollinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen.

Henkilöjäsenyyteen on mahdollista maksutta lisätä yksi samassa osoitteessa asuva perheenjäsen. Yhteisöjäseneksi liittyvät yritykset, muut yhteisöt sekä muun muassa kuolinpesät.

Liittymisen yhteydessä ja vuosittain on yhdistykselle ilmoitettava kaikki omistuksessa ja hallinnassa olevat vuokrahuoneistot.

Jäseneksi voi liittyä jo ennen kuin omistaa yhtään vuokra-asuntoa.

Jäsenmaksut

Jäsenmaksut vuodelle 2024

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Jäsenmaksu katsotaan verotuksessa tulonhankkimiskuluna, ja se on verovähennyskelpoinen vuokratuloista.

Henkilöjäsenten jäsenmaksu loppuvuodeksi 48 euroa (1.7.2024 alkaen)

Vuoden 2024 alusta jäsenmaksu koko kalenterivuodelle on 96 €. Maksu on kaikille henkilöjäsenille aina sama riippumatta vuokrakohteiden määrästä.

Yhteisöjäsenten jäsenmaksu riippuu vuokra-asuntojen määrästä

VUOKRA-ASUNTOJAYhteisöjäsenten JÄSENMAKSUT 2023
0 – 980€ (koko kalenterivuosi 160€)
10 – 99250€ (koko kalenterivuosi 500€)
100 tai yli1250€ (koko kalenterivuosi 2500€)

Jäsenmaksu pienenee neljännesvuosittain: huhtikuun alusta jäsenmaksu on -25%, heinäkuun alusta -50% ja lokakuun alusta -75% koko vuoden maksusta.

Jäsenyys on voimassa toistaiseksi

Jäsenyys on voimassa toistaiseksi ja jatkuu automaattisesti seuraavalle kalenterivuodelle, ellei sitä ole kirjallisesti irtisanottu. Jäsenyys päättyy sen kalenterivuoden loppuun, jolloin kirjallinen irtisanomisilmoitus on yhdistykselle toimitettu.

Perheenjäsenen jäsenyys

Varsinainen jäsen voi maksutta lisätä jäsenyyteensä yhden samassa osoitteessa asuvan perheenjäsenen, jonka kanssa jäsen harjoittaa vuokraustoimintaa. Perheenjäsenen voi ilmoittaa jäsenrekisteriimme heti liittymisvaiheessa liittymislomakkeella tai jälkikäteen olemalla yhteydessä jäsenpalveluihimme. Näin molemmat tahot, varsinainen jäsen ja perheenjäsen, saavat hyödyntää kaikkia palveluitamme. Perheenjäsenen jäsennumero on sama kuin varsinaisella jäsenellä.

Yhteisöjäsenyys

Yhteisöjäsenenä saat käyttöösi vuokranantajan työkalut ja jäsenedut. Osalla yhteistyökumppaneista yritysjäsenten palvelut ovat kuitenkin rajallisemmat kuin yksityishenkilöiden palvelut.

Liity jäseneksi, saat nämä vuokranantajan työkalut käyttöösi

Maksuton lakineuvonta vuokraamiseen ja asuntosijoittamiseen liittyen

Jäsenenämme saat maksutonta juridista neuvontaa esimerkiksi huoneenvuokraukseen, asuntosijoittamiseen ja verotukseen liittyviin kysymyksiin. Voit pyytää neuvoja puhelimitse tai verkkoneuvontalomakkeen kautta.

Hyvä Vuokranantaja -verkkokurssi

Hyvä Vuokranantaja -verkkokurssilla käydään läpi vuokrasuhteisiin liittyvä keskeinen lainsäädäntö. Kurssi tarjoaa eväitä vuokranantajana kehittymiseen aina aloittelevasta asuntosijoittajasta konkariin.

Verkkokurssi jakautuu kolmeen osioon, jotka kattavat koko vuokrasuhteen elinkaaren. Kurssilla opit vuokrauksen perusteet, osaat välttää tyypillisimmät sudenkuopat ja osaat toimia myös hyvän vuokratavan mukaisesti.

Kurssi sisältää videoita, asiakirjamalleja ja tehtäviä, jotka on tuotettu järjestön oman lakitiimin voimin ja se vastaa samalla lakineuvonnassa usein kysyttyihin kysymyksiin!

Kirjalliset lausunnot ja toimeksiannot

Suomen Vuokranantajien lakimiehet tarjoavat yhdistyksen jäsenille kirjallisia lausuntoja ja muita toimeksiantoja. Voimme avustaa jäseniämme myös vuokrasuhteisiin liittyvissä oikeudenkäynneissä. Lausunnot ja toimeksiannot ovat maksullisia palveluja, jotka hinnoitellaan niihin käytetyn työmäärän perusteella. Toimeksiantojen hinta on 220€/h (sis. alv). Toimeksiannoista sovitaan kirjallisesti ja arvioidaan samalla toimeksiantoon kuluva työmäärä.   Minimilaskutus on tunnin työ, jonka jälkeen työstä laskutetaan alkavalta viideltätoista minuutilta.

Esimerkkejä tarjottavista toimeksiannoista: 

 • Henkilökohtainen neuvonta Suomen Vuokranantajien toimistolla (ilman kirjallista työtä)
 • Vuokrasopimuksen tai muiden vuokrasuhteisiin liittyvien asiakirjojen laatiminen
 • Osakkaan edustaminen asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksessa
 • Lausunnot kunnossapitovastuun jakautumisesta
 • Vahingonkorvausvaatimuksen esittäminen vuokralaiselle tai asunto-osakeyhtiölle
 • Riitojen sovittelu
 • Häädön hakeminen
 • Asuntosijoittamiseen liittyvät riitaoikeudenkäynnit

 

Valmiit sopimus- ja asiakirjapohjat

Suomen Vuokranantajien sopimus- ja asiakirjapohjat auttavat vuokranantajaa vuokraamiseen liittyvissä sopimustilanteissa. Mallit ovat Suomen Vuokranantajien lakiasiantuntijoiden laatimia.

Asiakirjapohjat ovat saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Oppaat ja ohjeistukset

Yhtenä yhdistyksen tärkeimmistä tehtävistä on olla mukana laatimassa oppaita ja suosituksia vuokramarkkinoille. Tavoitteena on edistää rehtejä toimintatapoja ja onnistuneita vuokrasuhteita. Yhdistys on ollut tavalla tai toisella mukana kaikkien alla olevien oppaiden luomisessa.

 • Häiriötilanteiden hallinta
 • Perintä- ja häätöopas
 • Uuden asunnon ostajan opas
 • Vahingon sattuessa
 • Vuokranantajan opas kimppakämpän vuokraamiseen
 • Aloittelevan asuntosijoittajan opas (ilmainen)
 • Hyvä vuokratapa (ilmainen)
 • Hyvä vuokravälitystapa
 • Hyvä välitystapa
 • Tavanomainen kuluminen
 • Tuloutusopas
 • Tietosuoja
 • Ympäristöystävällinen vuokra-asuminen
Sijoitusasuntolainojen vertailu

Julkaisemme neljä kertaa vuodessa Suomen Rahatiedon laatiman sijoitusasuntolainojen ja kaksi kertaa vuodessa taloyhtiölainojen korkovertailun. Sijoitusasuntolainakorkojen vertailussa on käytetty pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa hyväkuntoista sijoitusasuntoa. Taloyhtiölainakorkojen vertailussa on käytetty pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa kerrostaloa, johon on suunnitteilla remontti.

Vakuutusvertailu

Meiltä kysytään paljon vuokranantajien vakuutuksista. Jotta vertailu olisi vuokranantajille helppoa, teetämme vuosittain kattavan vakuutusvertailun.

Vertailun toteuttaa Söderberg & Partners Suomen Vuokranantajat ry:n toimeksiannosta. Vertailussa perehdytään suomalaisten vakuutusyhtiöiden vuokranantajille tarjoamaan vakuutusturvaan, joka täydentää vuokranantajan turvaa tapauksissa, joissa taloyhtiön kiinteistövakuutus ja vuokralaisen oma kotivakuutus eivät kata mahdollisia vahinkoriskejä. Vertailussa ovat mukana lähes kaikki Suomessa toimivat yksityisille vuokranantajille vakuutuksia tarjoavat yhtiöt.

Vuokraseurantapohja

Suomen Vuokranantajien vuokraseurantapohja on tehty helpottamaan vuokraustoiminnan tulojen ja menojen seurantaa sekä veroilmoituksen täyttämistä. Pohjan avulla on helppo seurata jatkuvasti vuokratuloja sekä verovähennyskelpoisia menoja, jolloin veroilmoituksen täyttö helpottuu.

Vuokra-asunnon vastuunjako-verkkopalvelu vuokranantajalle

Vuokra-asunnon vastuunjakopalvelu kertoo seikkaperäisesti sanoin ja kuvin, mitkä toimenpiteet kuuluvat lain mukaan vuokranantajan kunnossapitovastuulle ja mitkä vuokralaisen hoitovastuulle, elleivät osapuolet ole toisin sopineet.

Vuokra-asunnon vastuunjakopalvelussa kerrotaan, kuinka asunnon eri osia on hoidettava ja niiden kuntoa seurattava ja kuinka vioista on ilmoitettava. Erilaisten vika- ja vahinkotilanteiden varalle annetaan konkreettiset toimintaohjeet. Lisäksi palvelu sisältää ratkaisuja käytännön esimerkkitapauksiin.

Kodin vastuunjako -palvelu

Kenen kuuluu korjata rikkoutunut hana? Entä kuka vastaa liesituulettimen suodatinten puhdistuksesta? Kodin vastuunjako -palvelusta näet helposti ymmärrettävässä ja visuaalisessa muodossa, miten vastuu jakautuu taloyhtiön ja osakkaan välillä huoneistojen eri osissa.

Vuokratuottolaskuri

Vuokratuoton laskeminen on osa asuntosijoittamisen strategiaa ja auttaa asuntosijoittajaa tekemään onnistuneita sijoituspäätöksiä. Vuokratuoton avulla asuntosijoittaja pystyy myös vertailemaan eri sijoituskohteita toisiinsa.

Vuokrapuntari

Vuokrapuntari laskee arvion kohteen nykyisestä markkinavuokrasta ja markkinointiajasta syötettyjen tietojen sekä markkinadatan perusteella.

Vuokrapuntari on Alma Talent Oy:n edistyksellinen tekoälypalvelu, jonka lukuisat koneoppimismallit kykenevät muodostamaan mittavan data-aineiston pohjalta tarkat vuokra-arviot asunnolle, koko maan kattavasti ja erilaisille asuntotyypeille.

Vuokramarkkinatutka (ilmainen kaikille)

Vuokramarkkinatutkan avulla voit helposti tarkastella Tilastokeskuksen tuoreimpia vuokratilastoja eri kaupungeista. Tutustu vuokramarkkinatutkaan.

Vuokranantaja-lehti

Vuokranantaja-lehti tarjoaa 100% vuokranantajien ja asuntosijoittajien arkeen liittyvää asiaa. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti postitetaan kotiin kaikille Suomen vuokranantajien jäsenille helmikuussa, huhtikuussa, lokakuussa ja marraskuussa.

Koulutus- ja jäsentilaisuudet

Suomen Vuokranantajat järjestää lähes 200 koulutus- ja jäsentilaisuutta vuosittain. Katso lisää tapahtumakalenterista

Vaikuttaminen vuokranantajien puolesta

Suomen Vuokranantajat edustaa Suomen yksityisiä vuokranantajia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja tekee aktiivista vaikuttamistyötä vuokraustoiminnan edellytysten vahvistamiseksi. Vuokranantaja-kyselyn mukaan jäsenet arvostavat tätä: 45% jäsenistä on liittynyt Suomen Vuokranantajien jäseneksi, koska haluaa kuulua yhdistykseen, joka ajaa vuokranantajien etua.

Pysyt kärryillä vaikuttamistoiminnastamme seuraamalla viestintäämme. Somekanavat FacebookissaTwitterissä ja LinkedInissä kertovat ajankohtaiset uutiset, Instagramissa pääset tutustumaan työntekoon kulissien takana. Jäsenenä saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen, jossa on koottuna viimeisimmät tiedotteet.

Oikeustapauskirjasto

Oikeustapauskirjastossamme voit tutustua oikeuden päätöksiin, jotka koskevat vuokraustoimintaan liittyvää juridiikkaa. Neuvoja omaan tapaukseesi soveltuvasta juridiikasta voit kysyä jäsenille suunnatusta lakineuvonnastamme.

Vuokranantajan UKK

Vuokranantajan UKK -sivulta löydät vastauksia vuokranantajien yleisimpiin kysymyksiin. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. vuokrasopimus, vakuus, vakuutus, vuokratun asunnon osto, kimppakämpät, vuokrankorotukset ja –alennukset, vuokranmaksun viivästyminen ja verot.

Vuokranantajan käyntikortit

Vuokranantajan käyntikortilla kerrot kätevästi yhteystietosi, sekä annat itsestäsi luotettavan kuvan vuokranantajana.

Liity jäseneksi, saat nämä jäsenedut käyttöösi

Dun & Bradstreet – luottotietotarkistukset 9 €/henkilö (norm. 16,90 €)

Dun & Bradstreet -verkkopalvelussa tarkistat vuokralaisehdokkaan luottotiedot kätevästi 9,00 € /henkilö.

PDF-raportti sisältää maksuhäiriömerkinnät (pvm), muut luottotietomerkinnät (pvm) ja maksuhäiriötyypin.

Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Danske Bank – pankkiedut

Danske Bank tarjoaa Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenille tuntuvat edut niin asuntolainassa, sijoituspalveluissa kuin päivittäispankkipalveluissakin.

Lue lisää

Pohjola Vakuutus – Vuokranantajan vakuutus

Hanki vuokranantajan vakuutus ja hyödynnä omavastuuetu.

Suomen Vuokranantajien jäsenetuna* saat vuokranantajan vakuutukseen omavastuuedun keskeytysvakuutuksesta. Etu on saatavilla henkilöjäsenelle, jonka sijoitusasunnot ovat yksityisessä omistuksessa.

Jos korvattavasta vuokratulon keskeytyksestä aiheutuva vahingon (esim. palo- ja vuotovahingon) määrä ylittää omavastuusi, omavastuuta ei vähennetä korvauksistasi. Omavastuu on määrältään puolet yhden kuukauden vuokrasummasta.

 • Pohjola Vuokranantajan vakuutus sopii kaikille asuinhuoneistoille ja -kiinteistöille. Vakuutus sisältää perusturvan eli Pohjola Kotivakuutuksen ja vapaavalintaiset lisäturvat: keskeytys-, oikeusturva- ja vastuuvakuutukset.
 • Vakuutusvertailun** hintakilpailukykyisin vakuutus sekä yksi parhaimmista laajan vakuutusturvan tarjoajista vuokranantajille.
 • Vuokranantajan keskeytysvakuutuksesta korvataan vuokratulon menetyksiä, jos sijoitusasuntosi tai -kiinteistösi on Pohjola Kotivakuutuksesta korvattavan vahingon takia tilapäisesti asuinkelvoton ja menetät remontin ajalta vuokratuloa.
 • Vakuuta sijoitushuoneistosi pintamateriaalit, huoneiston osat, kiinteät kalusteet räätälöiden haluamallasi tavalla. Voit myös vakuuttaa omistamasi koti-irtaimiston, jos vuokralle antamasi huoneisto on valmiiksi kalustettu.
 • Pohjola Vuokranantajan vakuutus kattaa myös taloyhtiön yhtiöjärjestyksellä tai -kokouksen päätöksellä sinulle osoitetut kunnossapitovastuun laajennukset.
 • Kilpailukykyiset omavastuut ja vakuutusmäärät.
 • Osuuspankin omistaja-asiakkaan omavastuu voi palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahingoissa olla jopa nolla euroa.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

*Jäsenetu koskee uusia ja voimassa olevia Pohjola Vuokranantajan vakuutuksia, joihin on valittu lisäturvaksi vuokranantajan keskeytysvakuutus.

**Vertailu Vuokranantajien vakuutusturvasta 2023. Toimeksiantaja: Suomen Vuokranantajat ry. Toteuttaja: Söderberg & Partners Finland. Vertailu on luettavissa Suomen Vuokranantajien jäsenille jäsensivuilla.

KTI Laskutus Oy: perintäpalvelu jäsenille

Suomen Vuokranantajien jäsenenä voit siirtää maksamattomat vuokrat vaivattomasti jäsenetuhintaan KTI Laskutus Oy:n hoidettaviksi. Etu on voimassa henkilöjäsenille.

Hinnoittelu jäsenille:

 • Perintätoimeksiannon avausmaksu 49,60 euroa (sis. alv 24%)
 • Vapaaehtoisen perinnän provisio 0%
 • Jälkiperinnän provisio on 5%

Perinnästä aiheutuvat muut kulut peritään ensisijaisesti vuokralaiselta. Jos kuluja ei saada perittyä vuokralaiselta, ne voidaan periä vuokranantajalta.

KTI Laskutus Oy on suomalainen täyden palvelun perintään ja saatavien hallintaan erikoistunut yhtiö, jonka erityisosaamista ovat alan digitaaliset palvelut. Yrityksellä on käytössä myös Avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä.

Perimisen lähtökohta on se, että toimeksiantajan ja velallisen hyvät välit säilyvät. Vahvuus on löytää ratkaisu saatavan maksuun ja tehdä tarvittaessa maksusuunnitelmat sekä myös valvoa niitä. Teidän vuokralaisenne on myös KTI Laskutukselle tärkeä asiakas. KTI Laskutus ei ole pelkkä kasvoton kirjeiden lähettäjä, vaan usein kohtelias soitto tai sähköposti velalliselle avaa sitä, minkä takia esimerkiksi vuokra on maksamatta. Näihin tilanteisiin KTI Laskutuksessa myös keksitään ratkaisu ja näin vuokrien hallinta tehostuu.

Docue – sähköinen allekirjoitus & sopimuspohjat + viisi sähköistä allekirjoitusta vuodessa maksutta (normaalihinta 11,80 €/5 kpl)

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat viisi sähköistä allekirjoitusta vuodessa maksutta (normaalihinta 11,80 €/5 kpl). Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Sähköisen allekirjoituksen voit tehdä joko kosketusnäyttöallekirjoituksena, jolloin allekirjoitus piirretään älypuhelimen näyttöön tai vahvan sähköisen tunnistamisen (pankkitunnusten) avulla. Sähköisessä allekirjoituksessa kannattaa käyttää vahvaa sähköistä allekirjoitusta ainakin silloin, jos et olet varmistunut toisen sopimusosapuolen henkilöllisyydestä henkilökohtaisesti. Sähköistä allekirjoitusta voit hyödyntää joko Docuen palvelussa tehtyjen asiakirjojen tai omien pdf-muodossa olevien asiakirjojen allekirjoittamiseen.

Docuen palvelussa pääset lisäksi hyödyntämään Suomen Vuokranantajien laatimia vuokrasopimuspohjia sähköisesti. Palveluun on ladattu suosituimmat Suomen Vuokranantajien laatimat sopimuspohjat. Etu on voimassa henkilöjäsenille.

If – Vuokranantajan vakuutus, ensimmäinen kuukausi maksutta

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat uuteen vuokranantajan vakuutukseen ensimmäisen kuukauden maksutta. Etu on saatavilla henkilöjäsenelle, jonka sijoitusasunnot ovat yksityisessä omistuksessa.

Miksi sijoitusasunto tarvitsee oman vakuutuksen?

1. Varmista kattava vakuutusturva vahinkojen varalta. Vuokralaisen oma kotivakuutus voi päättyä tietämättäsi, eikä taloyhtiön vakuutus aina riitä korvaamaan esimerkiksi asentamaasi uutta lattiaa.

2. Korvaamme oikeudenkäyntikuluja esimerkiksi vuokraa koskevissa riitatilanteissa, kun vakuutus on voimassa vuokrasopimusta allekirjoittaessa.

3. Vuokratulon keskeytysturva korvaa menetettyä vuokratuloa, jos asuntosi on vahingon vuoksi asumiskelvoton.

4. Voit laajentaa vakuutustasi lisäturvalla, joka korvaa vuokralaisen tahallisesti huoneiston sisäpinnoille ja kiinteille kalusteilla aiheuttamia äkillisiä vahinkoja.

5. Lisäksi vakuutus on verovähennyskelpoinen.

Ifin vuokranantajan vakuutus on kehitetty yhteistyössä Suomen Vuokranantajat ry:n kanssa – se valittiin viidettä kertaa Suomen parhaaksi vakuutusvertailussa.

LähiTapiolan vuokranantajan vakuutus – 10%

Vakuuta sijoitusasuntosi ja hyödynnä – 10% jäsenetu. Etu on voimassa Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenille.

Vuokranantajan vakuutus tuo turvaa yksityisille asuntosijoittajille. Vakuutus kattaa huoneiston kiinteille sisusteille sattuneita vahinkoja, vaikka vuokralaisella ei olisi voimassa olevaa kotivakuutusta. Keskeytysvakuutus korvaa menetetyn vuokratulon, jos asunnossa sattuu esimerkiksi vuotovahinko. Vakuutus korvaa myös huoneistoon liittyvien riitojen oikeudenkäyntikuluja.

LähiTapiolasta saat kattavat ja monipuoliset vakuutus- ja sijoituspalvelut. LähiTapiola palvelee henkilö- ja yritysasiakkaitaan kaikkialla Suomessa. LähiTapiola on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, jonka tavoitteena on olla omistaja-asiakkaidensa paras kumppani elämänturvassa.

Vuokraovi.com uudet vuokra-asuntoilmoitukset -50 %

Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenenä saat jäsenetuna uudet vuokra-asuntoilmoitukset -50 % alennuksella, kohdekorostuksen vuokra-asunnolle Vuokraovi.comin hakutulossivulla sekä Suomen Vuokranantajien jäsenlogon ilmoitukselle. Etu on voimassa henkilöjäsenille.

Keskittämisetu

Joka 4. ilmoitus veloituksetta. Koskee myös Suomen Vuokranantajien erikoishinnalla ostettuja ilmoituksia.

Varmasti vuokralle -takuu

Vuokraovi.com antaa yksityisille vuokranantajille myös Varmasti vuokralle -takuun: jos et löydä vuokralaista Vuokraovi.comin kautta, saat ilmoitushinnan takaisin. Ilmoituksen on oltava julkaistuna yhtäjaksoisesti kahdeksan viikon ajan. Palautustilanteessa ota yhteys Vuokraovi.comin asiakaspalveluun.

Vuokraovi.com tarjoaa työkalut ja kohdeyleisön turvalliseen ja tehokkaaseen vuokra-asuntomarkkinointiin.

 • Markkinoiden ainoa Vuokralaskuri avuksi vuokranasetantaan.
 • Eniten vuokra-asunnon etsijöitä: 300 000 käyttäjää viikoittain (Google Analytics).
 • Riskitön Varmasti vuokralle-takuu: jos et löydä vuokralaista Vuokraovi.comin kautta, saat ilmoitushinnan takaisin.
 • Keskittämisetu: joka 4. ilmoitus veloituksetta myös Vuokranantajien erikoishinnalla ostettuihin ilmoituksiin.
 • Joustava kohteiden ja yhteydenottojen hallinta ja kaikki vuokrauksen asiakirjapohjat
Oikotie Asunnot: premium-vuokrailmoitukset sekä myynti-ilmoitukset -50 %

Suomen Vuokranantajien jäsenetuna saat Oikotieltä uusiin premium-vuokrailmoituksiin sekä myynti-ilmoituksiin -50 % alennuksen. Etu on voimassa henkilöjäsenille.

Oikotiellä on kaksi vaihtoehtoa vuokra-asunnon ilmoituksiin: ilmainen vuokrailmoitus ja premium-ilmoitus. Molemmat ilmoitukset tavoittavat laajan kohderyhmän, mutta premium-mallissa saat lisäpalvelut edullisesti.

Vuokra-asuntoilmoitus:

 • Perustason vuokra-asuntoilmoitus yksityisille on Oikotiellä ilmainen. Tähän ilmoitukseen ei sisälly Suomen Vuokranantajien logoa eikä luottotietotarkistuksia.
 • Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenet saavat uudet premium-vuokrailmoitukset 50% alennuksella. hintaan 37,50€ (normaali hinta 75€).
 • Premium- vuokrailmoituksessa ilmoittaja saa ilmoituksen lisäksi kohdekorostuksen hakutulossivustolla, 3 luottotietotarkistusta sekä Suomen Vuokranantajien logon ilmoituksille.

Asunnon myynti-ilmoitus:

 • Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenet saavat uudet asunnon myynti-ilmoitukset 50% alennuksella hintaan 79,50€ (normaali hinta 159€).
 • Myynti-ilmoitus sisältää asunnon tarjous- ja kauppakirjat, näyttöesitteet, ilmoitustakuun asiakaspalvelutuen sekä ilmoituksen kävijätilastot.

Oikotie Asunnot on suomalaisten tuntema asumisen palvelu. Verkkosivustolla sekä mobiilisovelluksessa vierailee viikoittain yli miljoona asumisesta kiinnostunutta käyttäjää. Löydät meiltä vuokralaisen nopeasti, sillä lähes 300 000 kävijää vierailee vuokraosiossa.

Rentfol.io-sovellus vuokraustoiminnan dokumentointiin -20 % alennus (norm. 29,90 €)

Suomen Vuokranantajien jäsenetuna saat Rentfol.io-sovellukseen -20 % alennuksen (norm. 29,90 €). Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Rentfol.io on jokaisen vuokranantajan mobiilisovellus vuokratulojen ja -kulujen dokumentointiin, sekä reaaliaikaisen veroilmoituksen tekemiseen. Sovelluksella voit kuvata kuitit fiksusti yhteen paikkaan, merkata kilometrikulut ja hallinnoida vuokrakohteitasi remontista vuokraustoimintaan.

Tiedot voit lähettää suoraan OmaVeroon aina kuluvan kuukauden jälkeen ja näin myös asuntosijoitustiedot ovat suoraan näkyvillä esimerkiksi verokorttia varten.  Sovelluksen raportista löydät linkit tositteiden alkuperäisiin kopioihin.

Sovelluksessa voi jakaa kohteen omistusosuuden ja voitte yhdessä seurata sijoitustoiminnan kuluja.

Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko – vuokralaiselle 15 € (norm. 25 €)

Suomen Vuokranantajat ry:n jäsenenä sinulla on mahdollisuus hankkia Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukon suppea vuokralaisversio vuokra-asuntoosi jäsenetuhintaan 15€ (norm. 25€). Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko – vuokralaiselle kertoo seikkaperäisesti sanoin ja kuvin, mitkä toimenpiteet kuuluvat lain mukaan vuokranantajan kunnossapitovastuulle ja mitkä vuokralaisen hoitovastuulle, elleivät osapuolet ole toisin sopineet.

Oppaassa kerrotaan, kuinka asunnon eri osia on hoidettava, niiden kuntoa seurattava ja vioista ilmoitettava. Erilaisten vika- ja vahinkotilanteiden varalle annetaan konkreettiset toimintaohjeet.

Liitteinä ovat tärkeimmät täytettävät asiakirjamallit: alku- ja lopputarkastusraportti, asunnon hoito- ja huoltolista sekä loppusiivousohje.

Opas perustuu lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta sekä toimialan järjestöjen laatimaan Hyvään vuokratapaan. Taulukon tulkinnoissa on otettu huomioon myös oikeuskäytäntö, kuluttajariitakunnan ratkaisukäytäntö ja oikeuskirjallisuudessa esitetyt kannanotot.

Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko – vuokralaiselle on tarkoitettu oppaaksi ja ohjeeksi erityisesti asuinhuoneistojen vuokralaisille.

Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko täydentää Kiinteistömedia Oy:n Taloyhtiön vastuunjakotaulukko-sarjaa. Oppaan on laatinut Suomen Vuokranantajien lakimies Susanna-Maria Aarnivuo yhteistyössä muiden alan järjestöjen asiantuntijoiden kanssa.

Kirjaetu: Harri Huru & Marko Kaarto: Asuntosijoittajan lumipalloefekti 47 € (norm. 58 €)

Suomen Vuokranantajien jäsenenä sinulla on mahdollisuus hankkia kirja jäsenetuhintaan 47 € (norm. 58 €) Etu on voimassa henkilö- ja yritysjäsenille.

Pitkän linjan asuntosijoittajat Harri Huru ja Marko Kaarto tietävät, kuinka asuntosijoittamisessa voidaan luoda lumipallon kasvua muistuttava efekti. He ovat koonneet tietonsa nyt yksiin kansiin. Tavoitteena on, että lopulta mahdollisimman monen lukijankin lumipallo vierii itsestään painovoiman avulla rinnettä alas ollen kuitenkin koko ajan sijoittajan hallinnassa.

Kirjassa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Miten perusasuntosijoittamisessa päästään sellaiselle tasolle, jolla asuntosijoitustoiminnan kannattavuus ja kasvuvauhti paranevat liiallisia riskejä ottamatta?
 • Kuinka asuntosijoittamisen lumipalloefekti syntyy?
 • Miten ”Osta, vuokraa, remontoi, jälleenrahoita, toista” -strategialla voidaan kasvattaa lumipalloa?
 • Mitkä ovat ammattimaisen asuntosijoittajan tärkeimmät tunnusluvut?
 • Kuinka verosuunnittelulla voidaan saada kokoa ja vauhtia lumipalloon?
 • Kuinka asuntosijoittaja voi saada oman pääomansa takaisin jopa kolmen vuoden aikana?
 • Kuinka voi alkaa rakennuttajaksi?
 • Miten rivitalo voidaan rakennuttaa pienehköllä omalla pääomalla toisten osaamista ja vierasta pääomaa hyödyntäen?”
Kiinteistömedian kirjat, lomakkeet ja sähköiset tuotteet -20 %

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat -20 % alennuksen Kiinteistömedia Oy:n normaalihintaisista kirjatuotteista (painetut ja verkkokirjat). Alennus ei koske paketti- ja tarjoustuotteita. Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Kiinteistölehti -50%

Suomen Vuokranantajien jäsenenä sinulla on mahdollisuus tilata Kiinteistölehti -50 % alennuksella edulliseen jäsenhintaan 46 €/vuosi (normaali hinta 92 €). Tilaus on kestotilaus. Etu on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.

Suomen Kiinteistölehti on taloyhtiöväen keskeinen tietopaketti, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Joka numerossa on myös vuokranantajille suunnattua asiaa, juridiikkaa, markkinatietoa sekä muuta ajankohtaista.

KiinkoAkatemian LKV-kurssi ja muut verkkokurssit -20 %

Suomen Vuokranantajien jäsenet saavat -20 % alennuksen KiinkoAkatemian kursseista.  Jäsenalennus on voimassa sekä henkilö- että yritysjäsenille.