Vuokranantaja 1/2024

Urakkamaailma.fi-palvelu tutki, mitä erilaiset remontit ovat maksaneet vuonna 2023

Erilaisten remonttien hintoja kannattaa vertailla ennen remonttiin ryhtymistä. Myös tarjousten vertailu helpottuu, kun keskihinnat ovat tiedossa. Remonttien kilpailutuspalvelu Urakkamaailma.fi:n data kertoo, mitä erilaiset remontit ovat maksaneet vuonna 2023.

Julkaistu lehdessä 1/2024

Remonttien kilpailutuspalvelu Urakkamaailma.fi kokosi yhteen erilaisten remonttien keskihintoja. Remonttien hinnat auttavat remontin suunnittelussa ja kustannusten vertailussa.

Remonttitutkimukseen on käytetty dataa, joka on saatu Urakkamaailma.fi:n asiakkaiden vuonna 2023 jättämistä remontti-ilmoituksista ja palvelussa tehdyistä remonttisopimuksista. Tutkimukseen on sisällytetty yli 5000 remontin hintadata Urakkamaailmassa tehdyistä sopimuksista. Hinnoissa on otettu huomioon vain työn osuus.

Kylpyhuoneremontit 

Kylpyhuone on usein se tila asunnosta, josta kannattaa pitää huolta. Niin ostajat kuin vuokralaiset arvostavat siistiä ja puhdasta kylpyhuoneen yleisilmettä. Kylpyhuoneremontit ovatkin suosituimpia Urakkamaailmassa kilpailutettavia remontteja. 

Muutamalla sadalla saa jo uusittua kylpyhuoneen laattasaumat tai silikonisaumat, ja uuden laatoituksen keskihinta on ollut 3500 €. Kylpyhuoneen täysremontin keskihinta on ollut 5764 €, mutta tähän hintaan vaikuttaa toki paljon tilan koko ja se, uusitaanko kylpyhuoneessa kuinka paljon pintoja ja kalusteita. Saunaan saa uutta ilmettä lauteiden vaihdolla. Uusien lauteiden asennus on maksanut 1730 €.

Kylpyhuoneremontit, työn keskihinta

Kylpyhuoneen täysremontti 5764 € 
Kylpyhuoneen laatoitus 3500 €
Kaakeleiden maalaus 713 €
Laattasaumojen uusiminen 306 €
Silikonisaumojen uusiminen 220 €
Lauteiden asentaminen 1730 €

Selaa lisää kylpyhuoneremonttien hintoja

Keittiöremontit 

Toinen asunnon tärkeä tila on keittiö. Sen kunto vaikuttaakin paljon asunnon arvoon. Uuden keittiön asentamisen on saanut hoidettua 1324 euron keskihintaan ja välitilan laatoitus on maksanut 479 €. Myös keittiötason vaihdolla saa kaivattua uutta ilmettä keittiöön. Tällaisen remontin hinta on ollut keskihinnaltaan 525 €.

Keittiöremontin yhteydessä kannattaa samalla usein tehdä pintaremonttia esimerkiksi lattian ja seinien osalta. Usein remontti tulee halvemmaksi, jos kaikkiin töihin löytää saman yrityksen, joka voi tehdä remontit samalla kertaa.  

Keittiöremontit, työn keskihinta

Keittiön asentaminen 1324 € 
Keittiökaappien asentaminen 533 € 
Keittiökaappien maalaus 1004 € 
Välitilan laatoitus 479 € 
Keittiötason vaihto 525 € 

Lisää keittiöremonttien hintoja löydät Urakkamaailman hinta-arkistosta. 

Sisämaalaus 

Sisämaalauksia kilpailutetaan Urakkamaailma.fi-palvelussa pintaremonteista eniten, ja varsinkin seinien maalaukseen etsitään usein tekijöitä. Pintojen maalaus uudistaakin asunnon ilmettä kustannustehokkaasti. Seinien maalaus on maksanut keskihinnaltaan 1540 € ja katon maalaus 3965 €. Asunnon listat ovat saaneet uuden maalipinnan 1432 € keskihintaan. 

Työn keskihinta

Sisäseinien maalaus 1540 € 
Sisäkaton maalaus 3965 € 
Listojen maalaus 1432 € 
Sisäportaiden maalaus 1228 € 

Löydä lisää erilaisten sisämaalauksien hintoja

Lattiaremontit 

Lattiaremonttien osalta usein halutaan uusia lattia kokonaan tai vain ehostaa vanhaa. Lattian asentamisen hinta on ollut keskihinnaltaan 1830 €, tähän hintaan on otettu huomioon kaikki eri lattiamateriaalit pois lukien laatan asentaminen. Lopullinen hinta riippuu siis myös siitä, minkä materiaalin valitsee ja kuinka iso lattia-ala on. Lattian pintakäsittely, eli hionta ja lakkaus, on maksanut 1161 €.  

Työn keskihinta

Lattian asentaminen 1830 € 
Lattian pintakäsittely 1161 € 
Lattialistojen asentaminen 1184 € 
Laattalattian asentaminen 996 € 

Katso toteutuneita hintoja koskien lattian asentamista

Muut huoneistoremontit 

Keskihintoja muille osakkaan vastuulla oleville huoneistoremonteille löydät taulukosta. Esimerkiksi tapetointi on suhteellisen edullinen remontti pintojen uusimiseksi. Seinän äänieristyksen keskihinta on ollut 1400 €, uuden väliseinän on saanut rakennettua 893 € keskihintaan. 

Työn keskihinta

Kattolistojen asentaminen528 € 
Seinän äänieristys 1400 € 
Sisäkaton asentaminen 1130 € 
Tapetointi 509 € 
Väliseinän rakentaminen 893 € 
Sälekaihtimien asentaminen 270 € 

Lisää huoneistoremonttien hintoja löydät Urakkamaailmasta. 

Purkutyöt 

Joskus uuden tieltä pitää purkaa vanhaa. Purkutöiden hintaan vaikuttaa huomattavasti purkutyön laajuus ja se, tuleeko purussa ottaa huomioon asbesti. Asbestipurkutöitä saavat tehdä ainoastaan sellaiset yritykset, joilla on tarvittavat luvat asbestipurkutöihin. Tämä nostaa usein kuluja verrattuna tavalliseen purkuun. Asbestikartoitus pitää tehdä kiinteistöihin, jotka on rakennettu ennen vuotta 1994, kun rakenteita puretaan. Asbestikartoituksen keskihinta on ollut 139 €. 

Työn keskihinta

Asbestipurkutyöt 967 € 
Keittiön purkutyöt 500 € 
Lattian purkutyöt 1345 € 
Rakenteiden purkaminen 1029 € 
Sisäseinän purkaminen 997 € 

Selaa toteutuneita purkutöiden hintoja

LVI-remontit 

Joskus pieniin LVI-töihin tulee tarve nopeallakin aikataululla. Astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen asennuksien keskihinta on ollut sama 89 €, ja uuden hanan tai suihkun on saanut asennettua 158 € keskihintaan. Ilmalämpöpumpun asentaminen on maksanut keskimäärin 550 €.

LVI-remonttia tilatessa kannattaa aina tarkistaa, että LVI-asentajalla on tarvittavat luvat kunnossa esimerkiksi ilmalämpöpumpun asentamiseen. Kaikkiin LVI-töihin ei tarvita lupaa, mutta aina kannattaa tarkistaa, että asentajalla on alan koulutus ja pätevyys. 

Työn keskihinta

Astianpesukoneen asentaminen 89 € 
Pyykinpesukoneen asentaminen 89 € 
Hanan tai suihkun asentaminen 158 € 
Ilmalämpöpumpun asentaminen 550 € 
Ilmanvaihtoventtiilien asentaminen 140 € 

Lisää LVI-töiden hintoja löydät täältä. 

Sähköasennukset 

Sähköasennuksien osalta osakkaan vastuulle jäävät yleensä pienemmät asennustyöt, kuten lieden tai kiukaan asennus. Taulukosta löydät keskihintoja erilaisille sähköasennuksille. Usein sähkötöitä tehdään myös tuntilaskutusperusteisesti. Muistathan tarkistaa myös sähkötöiden osalta, että yrityksellä on tarvittavat luvat sähköasennuksiin

Työn keskihinta

Lampun asentaminen 70 € 
Kiukaan asentaminen 105 € 
Pistorasian asentaminen 70 € 
Lieden asentaminen 122 € 
Liesituulettimen asentaminen 105 € 

Selaa muita sähköasennuksien hintoja

Urakkamaailma.fi on Suomen suurin remonttien kilpailutuspalvelu. Tarkan hinnan omaan remonttiisi saat jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailma.fi -palveluun, jonka sivuilta löytyy myös hinta-arkisto erilaisten remonttien toteutuneista hinnoista. Palvelussa pääset vertailemaan saamiasi tarjouksia, lukemaan yritysten taustatietoja ja arvosteluja sekä tekemään kirjallisen remonttisopimuksen valitsemasi yrityksen kanssa. Kaikissa Urakkamaailmassa tehdyissä sopimuksissa on myös voimassa Urakkamaailman remonttiturva. Urakkamaailma on Suomen Vuokranantajien kannatusjäsen osana Alma Media -konsernia.