Ajankohtaista

Vuokranantaja 4/2023: Avoimuus on valttia vuokrasuhteessa

Avoin kommunikaatio auttaa selvittämään ongelmatilanteita ja luo samalla hyvää henkeä naapurustoon. Vuokranantajan kannattaa olla aktiivinen, jos vuokralainen on aiheuttanut tai hänen on epäilty aiheuttaneen häiriötä taloyhtiössä. Vuokranantaja-lehden numero 4/2023 käsitteleekin vuorovaikutuksen ja viestinnän merkitystä vuokrasuhteessa.

Numerosta pääset lukemaan neuvoja ongelmatilanteisiin puuttumiseen, oppimaan naapuruussovittelusta ja seuraamaan asumisneuvojan työpäivää. Lisäksi pinnalla on muun muassa taloyhtiön talous ja uusi hallitusohjelma. Asuntopolitiikan askelmerkkejä avaa marraskuun Vuokranantaja-tapahtumassakin puhuva ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen, jonka vastuulle asuntoasiat kuuluvat.

Lehti saapuu postitse jäsenille tällä viikolla, ja voit lukea sen myös verkossa. Koko näköislehti on jäsentemme saatavilla, ja valitut makupalat lehdestä jaamme kaikille sivuillamme ja sosiaalisessa mediassa.

Antoisia hetkiä tuhdin lukupakettimme parissa!

Avoimuus auttaa selvittämään ongelmatilanteita

Vuokranantajan kannattaa olla aktiivinen, jos vuokralainen on aiheuttanut tai hänen on epäilty aiheuttaneen häiriötä taloyhtiössä. Lue lisää!

Asuntopolitiikan askelmerkit tarkentumassa

Hallituksen asuntopolitiikka perustuu pitkälti asuntomarkkinoiden toimivuuden edistämiseen. Hallitus haluaa tukea vapaarahoitteista asuntorakentamista sekä kannustaa suomalaisia säästämään ja sijoittamaan pitkäjänteisesti. Lue lisää!

Taloyhtiöiden talous puhuttaa

Korkojen nopea nousu ja yleinen hintojen kallistuminen näkyvät taloyhtiöiden sekä niiden osakkaiden taloudessa. Lue lisää!

Asumisneuvoja auttaa sekä vuokralaista että vuokranantajaa

Asumisneuvoja Heli Nuutinen korostaa, että moni asumisen ja talouden murhe voidaan estää ennakoinnilla ja tarttumalla asioihin ajoissa. Hän antaa työpäivänsä aikana vinkkejä esimerkiksi vuokrarästitilanteisiin ja neuvoo uuden asunnon etsimisessä.
Lue lisää!


Onko sinulla juttuideoita tai vinkkejä? Haluaisitko kertoa oman tarinasi vuokranantajana tai vaikkapa vinkata ihanasta vuokralaisesta, jota voisimme haastatella? Ota yhteyttä tiedotus@vuokranantajat.fi

Etkö ole vielä jäsen? Tutustu jäsenyyteemme ja liity nyt.