Vuosikokouksessa valittiin yhdistyksen hallitus ja hyväksyttiin uusi strategia

24.5.2023

Suomen Vuokranantajien vuosikokouksessa 24.5. valittiin yhdistyksen uusi hallitus. Ansioituneita luottamushenkilöitä palkittiin ansiomerkeillä, ja lisäksi kokouksessa luodattiin niin edellisvuotta kuin tulevaa.

Yhdistykselle valittiin vuosikokouksessa hallitus seuraavalle vuodelle. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Jouni Lehtinen ja varapuheenjohtajana Heikki Karu. Yhteensä hallitukseen valittiin 12 jäsentä (kuvassa valtaosa heistä): Marko Kaarto, Heikki Karu, Juha Kauhanen, Riitta Kokki, Antti Lahtinen, Jouni Lehtinen, Tiina Lilja, Ilona Mutanen, Katja Pesonen, Katja Savolainen, Daniel Sazonov ja Joonatan Voltti.

”Yksityisillä vuokranantajilla on avainrooli riittävän ja kansalaisten tarpeita palvelevan asuntotarjonnan varmistamisessa. Yksityiset vuokranantajat tarjoavat noin kolmanneksen kaikista Suomen vuokra-asunnoista ja tarjoavat kodin noin puolelle miljoonalle ihmiselle. Onnistuneen asuntopolitiikan toteutumiseksi on välttämätöntä, että asuntosijoittaminen pysyy jatkossakin houkuttelevana sijoituskohteena”, summaa puheenjohtaja Jouni Lehtinen yksityisten vuokranantajien merkityksen ja terveiset muun muassa Säätytalon neuvottelupöytiin.

Ansiomerkkejä jaettiin kuudelle ansioituneelle luottamushenkilölle. Hopeaisen ansiomerkin saivat Espoon aluepäällikkö sekä Vuoden aluepäällikkö ja aluepäälliköiden puheenjohtaja 2022 Katja Savolainen, Kanta-Hämeen aluepäällikkö Antti Ahonen, Päijät-Hämeen aluepäällikkö Markus Grahn, Etelä-Pohjanmaan aluepäällikkönä vuosina 2017-2020 sekä Keski-Uudenmaan aluepäällikkönä vuodesta 2020 toiminut Päivi Suomela-Lyyski, Keski-Suomen aluepäällikkö sekä Vuoden aluepäällikkö 2019 Niklas Suominen sekä Espoon aluepäällikkönä 2017-2020 toiminut ja hallituksessa vuodesta 2020 vaikuttanut Tiina Lilja.

Uusi strategia hyväksyttiin

Vuosikokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen uusi strategia. Sen keskeisiä elementtejä ovat muun muassa asiantuntevat ja entistä tunnetummat palvelut jäsenille, vastuullinen vaikuttaminen yksityisille vuokranantajille suotuisan, houkuttelevan ja kannattavan toimintaympäristön luomiseksi sekä yhdistyksen kestävä kasvu.

”Tahtotilanamme on, että yksityiset vuokranantajat ovat valtakunnallisesti tärkein ja arvostetuin vuokra-asuntojen tarjoaja”, Jouni Lehtinen sanoo.

”Tälläkin strategiakaudella panostamme palveluihin ja koulutuksiin, joita jäsenemme arvostavat ja tarvitsevat. Jäsenedut suunnitellaan jatkossakin niin, että ne palvelevat koko vuokrauksen elinkaarta ja tekevät vuokraustoiminnasta kaikin puolin helpompaa ja kannattavampaa. Myös jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan”, toiminnanjohtaja Sanna Hughes lisää.

Jäsenmäärä jo lähes 30 000

Maailman myllerryksestä huolimatta vuosi 2022 oli Suomen Vuokranantajille onnistunut. Vuokranantajien jäsenmäärä on kasvanut nopeasti ja tasaiseen tahtiin, ja tällä hetkellä hätyytellään jo 30 000 jäsenen rajaa. Lakineuvonnassa vastattiin vuoden aikana yli 11 000 yhteydenottoon, webinaareja ja livetapahtumia järjestettiin yli 140 ja yhdistys tuotti aikaisempaa enemmän ja tarkempaa tietoa vuokramarkkinoista niin jäsenille kuin medialle ja päättäjillekin.

Vaikuttamistyössä vuonna 2022 elettiin vaalikauden loppua ja viimeiset lakiesitykset annettiin eduskunnalle. Nyt eletään seuraavan hallituksen muodostamisvaihetta, kun tulevasta hallituksesta ja sen ohjelmasta neuvotellaan parhaillaan. Vuokranantajat on tehnyt pitkäjänteisesti työtä, jotta yksityisten vuokranantajien merkitys tunnistettaisiin tulevalla hallituskaudella. Myös vuokrien nousua voidaan hillitä parhaiten markkinaehtoisesti, kuten viime hallituskausi osoittaa.

”Yksityisillä vuokramarkkinoilla kaivataan ennen kaikkea ennustettavuutta etenkin nyt, kun näkymä asuntomarkkinoilla on pilvinen. On ensiarvoisen tärkeää, ettei rahoitusta tai verotusta koskevalla sääntelyllä aiheuteta markkinoille lisää epävarmuutta”, toiminnanjohtaja Hughes kommentoi.