Taloyhtiöille jatkoaikaa yhtiökokouksien järjestämiseen

24.4.2021

Hallitus esittää uutta väliaikaista lakia, jonka nojalla asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokoukset voidaan siirtää pidettäväksi syyskuun 2021 loppuun mennessä. Arviolta toukokuussa 2021 voimaan tulevan lain tarkoitus on varmistaa, että kokoukset voidaan järjestää turvallisesti koronaepidemiasta huolimatta. Siirtomahdollisuudesta huolimatta yhtiökokoukset kannattaa pyrkiä järjestämään normaalissa aikataulussa, jotta päätöksenteko tärkeissä asioissa ei viivästyisi.

Aluehallintoviraston päivitetyn tulkinnan mukaan asunto-osakeyhtiön yhtiökokous ei ole yleisötilaisuus, johon kokoontumisrajoitukset soveltuisivat. Näin ollen yhtiökokouksen voi järjestää ilman, että kokouspaikalle tulevien henkilöiden lukumäärää joudutaan rajoittamaan määräysten mukaisesti.

Kokoukset on tästä huolimatta järjestettävä terveysturvallisuutta koskevien määräysten mukaisesti. Kokouspaikan on esimerkiksi oltava riittävän suuri, jotta osallistujien turvavälien ylläpitäminen on mahdollista ja kokouspaikalla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen.