Koronaepidemiasta johtuvia väliaikaisia lakimuutoksia

21.4.2020

Hallitus antoi 16.4.2020 useita ehdotuksia väliaikaisiksi lakimuutoksiksi koronavirusepidemian myötä. Vuokranantajien kannalta olennaiset muutokset liittyvät asunto-osakeyhtiölakiin, konkurssilakiin ja ulosottokaareen.

  1. Asunto-osakeyhtiöt voivat pitää 30.9.2019-31.3.2020 päättyneen tilikauden jälkeen pidettävän varsinaisen yhtiökokouksen syyskuun 2020 loppuun mennessä. Lakimuutos mahdollistaa kokousten järjestämisen hallitusti ja turvallisesti koronavirusepidemiasta huolimatta.

    Lue lisätietoja

  2. Häätöjä voidaan lykätä pidempään pandemian aiheuttamien poikkeusolojen sekä häädettävän terveydentilan perusteella. Muuttopäivää voidaan häätömenettelyn aikana lykätä tilapäisesti enintään neljä kuukautta.

    Lue lisätietoja

  3. Yrityksiä ei voida väliaikaisesti asettaa konkurssiin konkurssiuhkaisen maksukehotuksen noudattamatta jättämisen perusteella, jos yrityksen vaikeudet selvitä velvoitteistaan ovat tuoreita ja johtuvat siten oletettavasti koronavirustilanteesta. Velallinen voidaan edelleen asettaa konkurssiin velkojan hakemuksesta, jos velkoja osoittaa, että velallinen on muuten kuin tilapäisesti kykenemätön maksamaan velkojaan niiden erääntyessä.

    Lue lisätietoja