Jäseneduissa muutoksia!

1.12.2022

Loppuvuosi tuo mukanaan uusia etuja Suomen Vuokranantajien jäsenille. Myös kaksi jäsenetua päättyy.

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 3D – jäsenetuna maksutta

Kenen kuuluu korjata rikkoutunut hana? Entä kuka vastaa liesituulettimen suodatinten puhdistuksesta? Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 3D -palvelusta näet helposti ymmärrettävässä ja visuaalisessa muodossa, miten vastuu jakautuu taloyhtiön ja osakkaan välillä huoneistojen eri osissa.

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 3D -palvelussa pääset tutustumaan osakkaan ja taloyhtiön kunnossapitovastuisiin huonetilojen 3D-kuvien avulla. Vastuut on merkitty kuviin rakennusosittain, kalusteittain ja laitteittain. Kuvia klikkaamalla pääset tarkastelemaan vastuunjakoa yksityiskohtaisemmin. Palvelun sisällöt perustuvat Kiinteistöliiton viimeisimpään suositukseen asunto-osakeyhtiölain mukaisesta kunnossapitovastuun jaosta. Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 3D -palvelu on Suomen Vuokranantajien jäsenten käytettävissä maksutta.

Pohjola Vakuutus uudeksi vakuutuskumppaniksi

Jäsenetuna saat vuokranantajan vakuutukseen omavastuuedun keskeytysvakuutuksesta. Jos korvattavasta vuokratulon keskeytyksestä aiheutuva vahingon (esim. palo- ja vuotovahingon) määrä ylittää omavastuusi, omavastuuta ei vähennetä korvauksistasi. Omavastuu on määrältään puolet yhden kuukauden vuokrasummasta. Etu koskee uusia ja voimassa olevia Pohjola Vuokranantajan vakuutuksia, joihin on valittu lisäturvaksi keskeytysvakuutus. Etu on saatavilla henkilöjäsenelle, jonka sijoitusasunnot ovat yksityisessä omistuksessa.

Avaindata-tietopalvelun lisenssietu jäsenille

Asuntoliigan Avaindata-palvelulla saat sijoittajien tarpeisiin räätälöidyn, kattavan asuntomarkkinatiedon alueittain yhdellä klikkauksella. Palvelu kokoaa osoitehaulla aluekohtaiset tiedot teemoittain lajitelluksi raportiksi. Lisäksi tietoja on mahdollista tarkastella tarkemmalla tasolla rakennus- ja huoneistotyypin mukaan. Datalähteinä palvelussa on käytetty Oikotie.fi:n, Suomen Asiakastiedon ja Tilastokeskuksen kokoamia tietoja. Jäsenenä saat -50% alennuksen Avaindatan yhden käyttäjätunnuksen lisensseistä. Palvelun normaalihinta on 890 €/vuosi tai 89 €/kk. Etu on voimassa henkilöjäsenille.

Päättyvät jäsenedut

Securentin takausvakuutusta koskeva jäsenetu päättyy

Suomen Vuokranantajat ry:n jäsenilleen tarjoama jäsenetu maksuttomasta 500 euron arvoisesta Securent-takausvakuutuksesta yhteen jäsenen valitsemaan vuokrahuoneistoon päättyy 31.12.2022. Uusia jäsenetuaktivointeja ei enää voi tehdä.

Ennen 1.10.2022 jäsenetuna aktivoitu takausvakuutus säilyy normaalisti voimassa vuoden 2022 loppuun asti, ja mahdollisten jäsenedun voimassaoloaikana syntyneiden vahinkojen perusteella voi tehdä korvausvaatimuksia 60 päivän sisällä vuokrasopimussuhteen päättymisestä ja kuitenkin viimeistään 1.3.2023.

Suomen Vuokranantajien jäsenetuna tarjoamaa 500 euron arvoista takausvakuutusta ei pysty sellaisenaan jatkamaan enää 31.12.2022 jälkeen. Uusia takausvakuutuksia voi jatkossa ostaa www.asuntoneuvos.com -palvelusta tai Securent.fi -palvelusta.

Jäsenillä on ollut mahdollisuus myös ostaa muita Securentin takausvakuutuksia 20 % alennuksella normaalihinnoista. Nämä lisämaksulliset takausvakuutukset säilyvät voimassa entisin ehdoin eikä niiden osalta tarvitse tehdä toimenpiteitä voimassaolon jatkamiseksi. Alennusta ei kuitenkaan myönnetä enää myöskään uusiin maksullisiin takausvakuutuksiin 1.10.2022 alkaen.

Myös Fiksupinta Oy:n kodin sisä- ja ulkopintojen remontointietu on päättynyt.