Hyvä vuokranantaja -palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa

20.11.2021

Hyvä vuokranantaja -palkinto on jaettu ensi kertaa. Vuokralaiset ry ja Suomen Vuokranantajat ry valitsivat palkinnonsaajat verkossa kerättyjen ehdotusten pohjalta. Palkinnolla halutaan nostaa esiin arjen hiljaisia hyväntekijöitä ja kannustaa yksityisiä vuokranantajia hyvään vuokranantajuuteen. Yksityiset, pienet vuokranantajat tarjoavat kodin lähes puolelle miljoonalle suomalaiselle.

Yksityiselle vuokranantajalle jaettava Hyvä vuokranantaja -palkinto on ensimmäistä kertaa jaettu tänään Vuokranantaja 2021 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Palkinnon saivat MG asunnot -konseptin luonut Markus Grahn Lahdesta sekä Miika Lipiäinen Helsingistä.

Valtakunnallinen vuokralaisia edustava järjestö Vuokralaiset ja yksityisiä vuokranantajia ja asuntosijoittajia edustava järjestö Suomen Vuokranantajat valitsivat palkinnonsaajat verkossa kerättyjen ehdotusten pohjalta.

”Hyvä vuokranantaja osaa asettua vuokralaisen asemaan, noudattaa Hyvää vuokratapaa sekä reiluja ja oikeudenmukaisia toimintatapoja”, kuvailee Vuokralaisten toiminnanjohtaja Anne Viita.

”Palkinnolla halutaan nostaa esiin arjen hiljaisia hyväntekijöitä ja kannustaa yksityisiä vuokranantajia hyvään vuokranantajuuteen”, sanoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes.

Verkkokyselyn ehdotuksissa vuokralaiset kertoivat Markus Grahnista ja Miika Lipiäisestä seuraavaa:

  • ”Henkilökohtainen palvelu on jotain, mitä ei kaikkialta löydy! Markus pitää henkilökohtaisesti yhteyttä esimerkiksi asuntoa etsiviin ja pitää huolta, että asuntoa etsivä saa tiedon sopivan asunnon löydyttyä ensimmäisenä. Hän näkee todella vaivaa asiakkaiden eteen ja panostaa myös ekstraa ajallisesti sekä työpanoksellaan. En ole törmännyt ennen samankaltaiseen panostukseen ja asiakaspalveluun, joten voin suositella lämpimästi Markusta!”
  • ”Ottaa huomioon eri ihmisryhmät, toimii reilusti ja hyvällä sydämellä.”
  • ”Positiivinen, kehittää palveluja, laadukkaat asunnot”
  • ”Hyvä vuokranantaja saa parhaimmillaan vuokralaisen tuntevan, ei pelkästään tervetulleeksi asuntoon, vaan tervetulleeksi kotiin. Vuokranantajana Miika on osoittanut todellista hyvän vuokranantajan pelisilmää, sillä vaikeana korona-aikana Miika on tehnyt vuokralaistensa elämästä helpompaa yksinkertaisilla, pienillä, mutta vuokralaisille valtavan merkittävillä eleillä. — Vuokranantaja tai vuokralainen – tajusin, elämme samaa erikoista aikaa.”

Katso videolta Markus Grahnin tarina vuokranantajana


Yksityiset vuokranantajat vaikuttavat puolen miljoonan suomalaisen asumiseen

Yksityiset vuokranantajat tarjoavat kodin lähes puolelle miljoonalle suomalaiselle.

”Joka kolmas suomalainen vuokra-asunto on yksityisen vuokranantajan tarjoama. Yksityisten vuokranantajien merkitys suomalaisen asumisen laadussa on siis varsin suuri”, Hughes korostaa.

”Valtaosa yksityisistä vuokranantajista omistaa 1-3 vuokra-asuntoa. Suurimman osan tavoitteena on turvata eläkepäivien toimeentuloa asuntosijoittamisella. Voidaan siis todella puhua pienvuokranantajista, vuokraamisesta ihmiseltä ihmiselle”, Hughes kertoo.

Suomessa on noin 350 000 asuntoa, joita vuokraavat yksityiset vuokranantajat. Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien valtakunnallinen järjestö. Teemme vuokraustoiminnasta palkitsevampaa, turvallisempaa ja helpompaa. Jäsenenämme on lähes 27 000 vuokranantajaa.

Vuokranantaja 2021 -tapahtuma on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien vuoden ykköstapahtuma. Tapahtuma järjestettiin 20.11.2021 Helsingin Messukeskuksessa ja verkon välityksellä. Tilaisuudessa julkaistiin myös uusi maksuton Hyvä vuokranantaja -verkkokurssi jäsenille.