Jäsenpalvelut

Suomen Vuokranantajat tarjoaa jäsenilleen palveluja sekä jäsenetuja yhteistyökumppanien palveluista. Jäsenpalvelujen ja -etujen tavoitteena on tehdä vuokraamisesta helpompaa, palkitsevampaa ja kannattavampaa.

Tältä sivulta löydät tietoa Suomen Vuokranantajien omista jäsenpalveluista.
Katso myös yhteistyökumppanien tarjoamat jäsenedut.

Suomen Vuokranantajien palvelut

Lakineuvonta (jäsenille)

(09) 1667 6345 / verkkoneuvonta
ma, pe klo 10.00 – 15.00
ti, ke, to klo 9.00 – 15.00

 • Maksuton neuvonta vuokraamiseen ja asuntosijoittamiseen liittyen. Neuvontaa antavat Suomen Vuokranantajien lakiasiantuntijat.
 • Palvelu on vain jäsenille, jäsenyys tarkistetaan jäsennumeron avulla. Jäsennumero löytyy jäsensivujen ”jäsentietosi” -osiosta (linkki sivujen oikeassa yläkulmassa), jäsenmaksulaskusta sekä Vuokranantajalehden osoitekentästä. Tarvittaessa saat jäsennumeron myös jäsenpalvelusta.
 • Verkkoneuvonta edellyttää kirjautumista jäsensivuille. Palvelu tapahtuu sivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Palvelu on maksuton. Mahdollisista erikseen veloitettavista laajemmista kirjallisista toimeksiannoista sovitaan aina tapauskohtaisesti.

VERKKONEUVONTA 

Verkkoneuvonnan kautta voit lähettää kysymyksen ja mahdollisen liitetiedoston Suomen Vuokranantajien lakimiehille. Verkkoneuvontaa käyttämällä vältät puhelineuvonnan jonottamisen ja voit laittaa kysymyksen mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Maksuton palvelu on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille.

Siirry verkkoneuvontaan (vaatii kirjautumisen jäsensivuille)

Neuvonta jäsenyyteen liittyen

Neuvonta jäsenyyttä, yhdistyksen toimintaa, koulutuksia ja laskutusta koskevissa asioissa.

Aukioloajat:
ma-pe klo 12-15

(09) 1667 6421 tai toimisto@vuokranantajat.fi

Palvelemme jäseniä puhelimitse ja verkossa sekä tapahtumissa. Toimistollamme ei ole vastaanottoa.

Kirjalliset lausunnot ja toimeksiannot

Suomen Vuokranantajien lakimiehet tarjoavat yhdistyksen jäsenille kirjallisia lausuntoja ja muita toimeksiantoja. Lausunnot ja toimeksiannot ovat maksullisia palveluja, jotka hinnoitellaan niihin käytetyn työmäärän perusteella. Toimeksiantojen hinta on 180 €/h (sis. alv). Toimeksiannoista sovitaan kirjallisesti ja arvioidaan samalla toimeksiantoon kuluva työmäärä. Minimilaskutus on puolen tunnin työ, jonka jälkeen työstä laskutetaan alkavalta puolelta tunnilta.

Esimerkkejä tarjottavista toimeksiannoista:

 • Vuokrasopimuksen tai muiden vuokrasuhteisiin liittyvien asiakirjojen laatiminen
 • Osakkaan edustaminen asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksessa
 • Lausunnot kunnossapitovastuun jakautumisesta
 • Vahingonkorvausvaatimuksen esittäminen vuokralaiselle tai asunto-osakeyhtiölle
 • Riitojen sovittelu
 • Vuokranantajan edustaminen tuomioistuimessa vuokrasuhteisiin liittyvissä riitaoikeudenkäynneissä

Lakimiestemme kanssa voi myös varata henkilökohtaisia keskusteluaikoja Suomen Vuokranantajien toimistolla hintaan 60 € / 20 min (sis. alv). Tapaaminen ei sisällä asiakirjojen laadintaa tai muuta kirjallista työtä.

Sopimukset ja asiakirjamallit

Suomen Vuokranantajien sopimus- ja asiakirjapohjat auttavat vuokranantajaa vuokraamiseen liittyvissä sopimustilanteissa. Mallit ovat Suomen Vuokranantajien lakiasiantuntijoiden laatimia.

Voit ladata sopimus- ja asiakirjapohjat itsellesi jäsensivuilta.
Voit ladata pohjat word- ja pdf-dokumentteina, joita voit itse muokata ja tulostaa allekirjoitusta vaille valmiit asiakirjat. Asiakirjamallit auttavat koko vuokrauksen elinkaaressa.

Vuokraseurantapohja

Suomen Vuokranantajien vuokraseurantapohja on tehty helpottamaan vuokraustoiminnan tulojen ja menojen seurantaa sekä veroilmoituksen täyttämistä. Pohjan avulla on helppo seurata jatkuvasti vuokratuloja sekä verovähennyskelpoisia menoja, jolloin veroilmoituksen täyttö helpottuu.

Lataa tästä vuokranseurantapohja (Excel)

Vuokraseurantapohjan täyttöohje

Oppaat ja ohjeistukset

Yhtenä yhdistyksen tärkeimmistä tehtävistä on olla mukana laatimassa oppaita ja suosituksia vuokramarkkinoille. Tavoitteena on edistää rehtejä toimintatapoja ja onnistuneita vuokrasuhteita.

Tutustu oppaisiin

Lainakorkojen vertailu

Julkaisemme neljä kertaa vuodessa Suomen Rahatiedon laatiman sijoitusasuntolainojen korkovertailun. Lainakorkojen vertailussa on käytetty pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa hyväkuntoista sijoitusasuntoa, johon pankki antaa sijoitusasuntolainan pankin luottokriteerien mukaisella vakuutusarvostuksella ja maksukykyarvioinnilla.

 • hyväkuntoinen sijoitusasunto pääkaupunkiseudulla
 • 150 000 euron laina
 • laina-aika 25 vuotta
 • lyhennys puolivuosittain

Katso lainavertailu jäsensivuilta

 

Verkkkoneuvonta

Verkkoneuvontaa käyttämällä vältät puhelineuvonnan jonottamisen ja voit laittaa kysymyksen mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Maksuttomaan verkkoneuvontaan ei kuulu esimerkiksi kokonaisten asiakirjojen tarkistaminen tai neuvonta oikeudenkäyntiin liittyen. Verkkoneuvonnan kautta voi tilata myös oikeudellisia toimeksiantopalveluitamme.

Emme myöskään tee luottotietotarkistuksia jäsenten puolesta. Luottotietotarkistukset voit tehdä itse online-palvelussa.

Saadaksesi mahdollisimman tarkan vastauksen, kerrothan tilanteen taustatiedot mahdollisimman tarkkaan. Jos kysymys koskee esimerkiksi vuokrasopimuksen päättämistä, kerrothan, mitä vuokrasopimuksessa on sovittu sopimuksen kestosta, vuokralaisen mahdollisista laiminlyönneistä sekä aikaisemmasta yhteydenpidosta vuokralaisen kanssa. Sen sijaan emme tarvitse mitään henkilötietoja neuvontakysymyksiin vastaamiseksi.

Sähköpostiosoite on pakollinen, jotta voimme vastata kysymykseesi. Kysymyksen perille saapumisesta lähetetään vahvistusviesti sähköpostiin. Jollet saa lainkaan vahvistusta, ole yhteydessä lakineuvontaamme puhelimitse. Muistathan kuitenkin ensin tarkistaa myös roskapostikansiosi.

Vastaamme verkkoneuvonnan kysymykseen sähköpostitse tai puhelimitse tapahtuvalla yhteydenotolla. Kerrothan kysymyksesi yhteydessä, jos haluat vastauksen nimenomaisesti sähköpostilla.

Vastausaika on enintään viisi arkipäivää. Kiireellisissä kysymyksissä voit edelleen kääntyä puhelinneuvontamme puoleen.

Verkkoneuvonta

Koulutus- ja jäsentilaisuudet

Suomen Vuokranantajat järjestää lähes 200 koulutus- ja jäsentilaisuutta vuosittain.

Katso kaikki tulevat tapahtumat

Tutustu koulutusten materiaaleihin

Vaikuttaminen vuokranantajien puolesta

Suomen Vuokranantajat edustaa Suomen yksityisiä vuokranantajia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja tekee aktiivista vaikuttamistyötä vuokraustoiminnan edellytysten vahvistamiseksi. Vuokranantaja-kyselyn mukaan jäsenet arvostavat tätä: 45% jäsenistä on liittynyt Suomen Vuokranantajien jäseneksi, koska haluaa kuulua yhdistykseen, joka ajaa vuokranantajien etua.

Pysyt kärryillä vaikuttamistoiminnastamme seuraamalla viestintäämme. Somekanavat Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä kertovat ajankohtaiset uutiset, Instagramissa pääset tutustumaan työntekoon kulissien takana. Jäsenenä saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen, jossa on koottuna viimeisimmät tiedotteet.

Lue lisää vaikuttamisesta

Lue markkinatietoa

Lue ajankohtaisia uutisia

 

Vakuutusvertailu

Meiltä kysytään paljon vuokranantajien vakuutuksista. Jotta vertailu olisi vuokranantajille helppoa, teetimme kattavan vakuutusvertailun: vuokranantajan vakuutukset on nyt ensi kertaa koottu yhteen. Finpremium Oy teki Suomen Vuokranantajat ry:n toimeksiannosta vertailun suomalaisten vakuutusyhtiöiden vuokranantajille tarjottavasta vakuutusturvasta, joka täydentää vuokranantajan turvaa tapauksissa, jossa taloyhtiön kiinteistövakuutus ja vuokralaisen oma kotivakuutus ei kata mahdollisia vahinkoriskejä. Vertailuun otettiin mukaan lähes kaikki Suomessa toimivat yksityisille vuokranantajille vakuutuksia tarjoavat yhtiöt.

Tutustu vakuutusvertailuun jäsensivuilla

Vuokranantaja-lehti

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Vuokranantaja-lehti tarjoaa 100% vuokranantajien ja asuntosijoittajien arkeen liittyvää asiaa.

Vuokranantaja-lehti

Vuokranantajan UKK

Vuokranantajan UKK – sivulta löydät vastauksia vuokranantajien yleisimpiin kysymyksiin. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. vuokrasopimus, vakuus, vakuutus, vuokratun asunnon osto, kimppakämpät, vuokrankorotukset ja –alennukset, vuokranmaksun viivästyminen ja verot.

Vuokranantajan UKK

Käyntikortit maksutta

Vuokranantajan käyntikortilla kerrot kätevästi yhteystietosi, sekä annat itsestäsi luotettavan kuvan vuokranantajana. Yhdistyksen jäsenet voivat tilata 50 kpl maksuttomia käyntikortteja vuosittain. Kortit toimitetaan ilmoitettuun toimitusosoitteeseen.

Tilaa käyntikortit jäsensivuilta

Oikeustapauskirjasto

Oikeustapauskirjastossamme voit tutustua oikeuden päätöksiin, jotka koskevat vuokraustoimintaan liittyvää juridiikkaa.

Oikeustapauskirjasto