Jäsenpalvelut

Suomen Vuokranantajat tarjoaa jäsenilleen palveluja sekä jäsenetuja yhteistyökumppanien palveluista. Jäsenpalvelujen ja -etujen tavoitteena on tehdä vuokraamisesta helpompaa, palkitsevampaa ja kannattavampaa.

Tältä sivulta löydät tietoa Suomen Vuokranantajien omista jäsenpalveluista.
Katso myös yhteistyökumppanien tarjoamat jäsenedut.

Suomen Vuokranantajien palvelut

Neuvonta vuokraamiseen ja asuntosijoittamiseen liittyen

Jäsenille annetaan juridista neuvontaa huoneenvuokraukseen ja asuntosijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä. Voit pyytää neuvoja puhelimitse, chatissa tai verkkoneuvonnan lomakkeella.

PUHELINNEUVONTA

Puhelinneuvonnan aukioloajat:
ti-to klo 9-15
ma, pe klo 10-15

(09) 1667 6345

Kun soitat neuvontaan, tarkistamme jäsenyytesi jäsennumeron avulla. Jäsennumeron löydät esimerkiksi kirjautumalla jäsensivuille, jäsenmaksulaskusta tai Vuokranantaja-lehden osoitekentästä.

Jäsenet voivat lähettää kysymyksiä myös nettisivuilla olevan verkkoneuvonnan kautta. Palvelu on vain jäsenille ja edellyttää sivustolle kirjautumista. Palvelu on maksuton.

VERKKONEUVONTA 

Verkkoneuvonnan kautta voit lähettää kysymyksen ja mahdollisen liitetiedoston Suomen Vuokranantajien lakimiehille. Verkkoneuvontaa käyttämällä vältät puhelineuvonnan jonottamisen ja voit laittaa kysymyksen mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Maksuton palvelu on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille.

Siirry verkkoneuvontaan (vaatii kirjautumisen jäsensivuille)

Neuvonta jäsenyyteen liittyen

Neuvonta jäsenyyttä, yhdistyksen toimintaa, koulutuksia ja laskutusta koskevissa asioissa.

Aukioloajat:
ma-pe klo 12-15

(09) 1667 6421 tai toimisto@vuokranantajat.fi

Palvelemme jäseniä puhelimitse ja verkossa sekä tapahtumissa. Toimistollamme ei ole vastaanottoa.

Kirjalliset lausunnot ja toimeksiannot

Suomen Vuokranantajien lakimiehet tarjoavat yhdistyksen jäsenille kirjallisia lausuntoja ja muita toimeksiantoja. Lausunnot ja toimeksiannot ovat maksullisia palveluja, jotka hinnoitellaan niihin käytetyn työmäärän perusteella. Toimeksiantojen hinta on 180 €/h (sis. alv). Toimeksiannoista sovitaan kirjallisesti ja arvioidaan samalla toimeksiantoon kuluva työmäärä. Minimilaskutus on puolen tunnin työ, jonka jälkeen työstä laskutetaan alkavalta puolelta tunnilta.

Esimerkkejä tarjottavista toimeksiannoista:

 • Vuokrasopimuksen laatiminen
 • Vuokrasopimuksen irtisanomis- tai purkuilmoituksen laatiminen
 • Osakkaan edustaminen asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksessa
 • Lausunnot kunnossapitovastuun jakautumisesta
 • Vahingonkorvausvaatimuksen esittäminen vuokralaiselle tai asunto-osakeyhtiölle
 • Riitojen sovittelu
 • Haastehakemuksen tai vastauksen laatiminen käräjäoikeudelle (oikeudenkäyntien osalta palvelumme rajoittuvat näihin)

Lakimiestemme kanssa voi myös varata henkilökohtaisia keskusteluaikoja Suomen Vuokranantajien toimistolla hintaan 60 € / 20 min (sis. alv). Tapaaminen ei sisällä asiakirjojen laadintaa tai muuta kirjallista työtä.

Valmiit sopimus- ja asiakirjapohjat

Suomen Vuokranantajien sopimus- ja asiakirjapohjat auttavat vuokranantajaa vuokraamiseen liittyvissä sopimustilanteissa. Mallit ovat Suomen Vuokranantajien lakiasiantuntijoiden laatimia.

Pääset käyttämään sopimus- ja asiakirjapohjia kahdella vaihtoehtoisella tavalla.

1) Voit ladata sopimus- ja asiakirjapohjat itsellesi jäsensivuilta.
Voit ladata pohjat word- ja pdf-dokumentteina, joita voit itse muokata ja tulostaa allekirjoitusta vaille valmiit asiakirjat. Asiakirjamallit auttavat koko vuokrauksen elinkaaressa.

2) Pääset myös käyttämään sopimuspohjia digitaalisina Sopimuskoneen kautta.
Tarjoamme jäsenetuna maksuttomat Sopimuskoneen digitaaliset palvelut aina sopimusten laadinnasta sähköiseen allekirjoitukseen ja arkistointiin. Maksullisena lisäpalveluna tarjolla on myös luottotietotarkistus ja vahva tunnistautuminen. Palvelu vaatii rekisteröitymisen jäsenetukoodilla.
Siirry Sopimuskoneen sivulle tästä.

Maksuton palvelu toimii yksityishenkilöille ja se ei ole voimassa yritysjäsenille.

Oppaat ja ohjeistukset

Yhtenä yhdistyksen tärkeimmistä tehtävistä on olla mukana laatimassa oppaita ja suosituksia vuokramarkkinoille. Tavoitteena on edistää rehtejä toimintatapoja ja onnistuneita vuokrasuhteita.

Tutustu oppaisiin

Sijoitusasuntolainojen vertailu

Julkaisemme neljä kertaa vuodessa Suomen Rahatiedon laatiman sijoitusasuntolainojen korkovertailun. Lainakorkojen vertailussa on käytetty pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa hyväkuntoista sijoitusasuntoa, johon pankki antaa sijoitusasuntolainan pankin luottokriteerien mukaisella vakuutusarvostuksella ja maksukykyarvioinnilla.

 • hyväkuntoinen sijoitusasunto pääkaupunkiseudulla
 • 150 000 euron laina
 • laina-aika 25 vuotta
 • lyhennys puolivuosittain

Katso lainavertailu jäsensivuilta

 

Vakuutusvertailu

Meiltä kysytään paljon vuokranantajien vakuutuksista. Jotta vertailu olisi vuokranantajille helppoa, teetimme kattavan vakuutusvertailun: vuokranantajan vakuutukset on nyt ensi kertaa koottu yhteen. Finpremium Oy teki Suomen Vuokranantajat ry:n toimeksiannosta vertailun suomalaisten vakuutusyhtiöiden vuokranantajille tarjottavasta vakuutusturvasta, joka täydentää vuokranantajan turvaa tapauksissa, jossa taloyhtiön kiinteistövakuutus ja vuokralaisen oma kotivakuutus ei kata mahdollisia vahinkoriskejä. Vertailuun otettiin mukaan lähes kaikki Suomessa toimivat yksityisille vuokranantajille vakuutuksia tarjoavat yhtiöt.

Tutustu vakuutusvertailuun jäsensivuilla

Vuokranantaja-lehti

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Vuokranantaja-lehti tarjoaa 100% vuokranantajien ja asuntosijoittajien arkeen liittyvää asiaa.

Vuokranantaja-lehti

Koulutus- ja jäsentilaisuudet

Suomen Vuokranantajat järjestää lähes 200 koulutus- ja jäsentilaisuutta vuosittain.

Katso kaikki tulevat tapahtumat

Tutustu koulutusten materiaaleihin

Käyntikortit maksutta

Vuokranantajan käyntikortilla kerrot kätevästi yhteystietosi, sekä annat itsestäsi luotettavan kuvan vuokranantajana. Yhdistyksen jäsenet voivat tilata 50 kpl maksuttomia käyntikortteja vuosittain. Kortit toimitetaan ilmoitettuun toimitusosoitteeseen.

Tilaa käyntikortit jäsensivuilta

Vaikuttaminen vuokranantajien puolesta

Suomen Vuokranantajat edustaa Suomen yksityisiä vuokranantajia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja tekee aktiivista vaikuttamistyötä vuokraustoiminnan edellytysten vahvistamiseksi. Vuokranantaja-kyselyn mukaan jäsenet arvostavat tätä: 45% jäsenistä on liittynyt Suomen Vuokranantajien jäseneksi, koska haluaa kuulua yhdistykseen, joka ajaa vuokranantajien etua.

Pysyt kärryillä vaikuttamistoiminnastamme seuraamalla viestintäämme. Somekanavat Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä kertovat ajankohtaiset uutiset, Instagramissa pääset tutustumaan työntekoon kulissien takana. Jäsenenä saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen, jossa on koottuna viimeisimmät tiedotteet.

Lue lisää vaikuttamisesta

Lue markkinatietoa

Lue ajankohtaisia uutisia

 

Vuokraseurantapohja

Suomen Vuokranantajien vuokraseurantapohja on tehty helpottamaan vuokraustoiminnan tulojen ja menojen seurantaa sekä veroilmoituksen täyttämistä. Pohjan avulla on helppo seurata jatkuvasti vuokratuloja sekä verovähennyskelpoisia menoja, jolloin veroilmoituksen täyttö helpottuu.

Lataa tästä vuokranseurantapohja (Excel)

Vuokraseurantapohjan täyttöohje