Jäsenedut

Suomen Vuokranantajat tarjoaa jäsenilleen palveluja sekä jäsenetuja yhteistyökumppanien palveluista. Jäsenpalvelujen ja -etujen tavoitteena on tehdä vuokraamisesta helpompaa, palkitsevampaa ja kannattavampaa. 

Tältä sivulta löydät tietoa yhteistyökumppaniemme tarjoamien etujen kokonaisuudesta. 

Yhteistyökumppanien jäsenedut

LähiTapiolan Huoneistoturvavakuutuksesta -10%

LähiTapiola auttaa ja neuvoo turvallisuuden, talouden ja terveyden asialla niin henkilö- kuin yritysasiakkaita. LähiTapiola tarjoaa monipuolista palvelua tulevaisuutesi turvaamiseksi: voit valita juuri sinulle sopivat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä säästämisen ja sijoittamisen palvelut.

Hyödynnä etusi, vakuuta sijoitusasuntosi. Saat Suomen Vuokranantajien jäsenenä Huoneistoturvavakuutuksesta -10%

Hyödynnä tarjous

Oston yhteydessä tarvitset Suomen Vuokranantajien jäsennumeron, jonka löydät esimerkiksi jäsensivuilta Omat tiedot -osiosta.

FIksuvuokraus.fi -20% Suomen Vuokranantajat jäsenille

Fiksuvuokraus.fi valjastaa vuokravälittäjän supervoimat kaikkien vuokranantajien käyttöön! Fiksuvuokraus.fi-palvelun avulla vuokranantajat tehostavat kohteidensa markkinointia ja näyttöjen järjestämistä, sekä nopeuttavat vuokrausprosessin läpivientiä. Raskaasta ja aikaa vievästä prosessista on luotu vaivaton, nopea ja edullinen palvelu, jotta yhä useampi suomalainen voi innostua asuntosijoittamisesta.

Palvelu toimii yksinkertaisesti:

1. Jätä asuntosi vuokrattavaksi
Luo kohdeilmoitus yksinkertaisesti lisäämällä kohteen perustiedot sekä asunnon esittelykuvat. Kohteesi ilmestyy näkyviin jokaiseen markkinapaikkaan vielä samana päivänä ilmoituksen laatimisesta.

2. Vastaanota asunnonhakijoita
Saat sähköpostiisi ilmoituksen uusista vuokralaiskandidaateista, jotka ovat hakeneet asuntoasi. Valitse soveltuvimmat kutsuttavaksi näyttöön sinulle sopivana ajankohtana, ja tapaa heidät kasvotusten.

3. Allekirjoita vuokrasopimus
Vuokralaisvalinnan tehtyäsi, lataa valmiiksi esitäytetty AHVL:n mukainen vuokrasopimus omalta käyttäjätililtäsi, jonka voit allekirjoittaa joko käsin, tai vaihtoehtoisesti täysin sähköisesti.

Jäsenetusi

Fiksuvuokraus.fi tarjoaa jäsenedun kaikille Suomen Vuokranantajien jäsenille. Palvelumaksu on normaalisti 59% ensimmäisen kuukauden vuokrasta, josta vuokranantajat saavat nyt jäsenetuna -20% hyvityksen. Palvelumaksu tulee maksettavaksi ainoastaan, mikäli vuokranantaja löytää valitsemansa vuokralaisen Fiksuvuokraus.fi:n kautta. Edun saat lisäämällä jäsenetukoodin kohdeilmoituksen yhteydessä.

Luo kohdeilmoitus

Vuokraovi.com uudet vuokra-asuntoilmoitukset -50 %

Vuokraovi.com on vuokra-asuntoihin erikoistunut verkkopalvelu. Palvelussa vierailee kuukausittain keskimäärin 450 000 vuokra-asuntoa etsivää eri kävijää*.

Vuokranantajalle Vuokraovi.com tarjoaa tehokkaat työkalut asunnon vuokranasetantaan, markkinointiin sekä vuokrakohteiden ja yhteydenottojen hallinnointiin. Ilmoittajamme saavat myös asiakirjapohjat vuokrasuhteen eri vaiheisiin.

Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenet saavat erikoisetuna uudet vuokra-asuntoilmoitukset 50 % alennuksella, kohdekorostuksen vuokra-asunnolle Vuokraovi.comin hakutulossivulla sekä Suomen Vuokranantajien jäsenlogon ilmoitukselle. Alennuksen ja kohdekorostuksen saa käyttämällä yhdistyksen kulloinkin voimassa olevaa jäsenetukoodia. Koodi syötetään ilmoituksen jättämisen yhteydessä yhteenveto-sivulla. Ilmoittaja voi milloin tahansa muokata asuntoilmoitusta tai poistaa sen. Keskittämisetu, joka 4. ilmoitus veloituksetta, koskee myös Suomen Vuokranantajien erikoishinnalla ostettuja ilmoituksia.

* FIAM – comScore MMX MP, tammi-toukokuu 2018

Katso jäsenetukoodi

Vuokraovi.com antaa yksityisille vuokranantajille myös Varmasti vuokralle -takuun: jos et löydä vuokralaista Vuokraovi.comin kautta, saat ilmoitushinnan takaisin. Ilmoituksen on oltava julkaistuna yhtäjaksoisesti kahdeksan viikon ajan. Palautustilanteessa ota yhteys Vuokraovi.comin asiakaspalveluun.

Lisätietoa Vuokraovi.comista ja ohjeet ilmoituksen jättämiseen löydät tästä linkistä https://www.vuokraovi.com/vuokranantajille

Vuokraovi.comin asiakaspalvelusta saat myös apua ilmoituksen jättämiseen sähköpostilla palaute@vuokraovi.com tai
puhelimitse ma-pe klo 10-16 numerossa 010 665 5505
www.vuokraovi.com

Lisätietoja

Oikotie.fi vuokra-asuntoilmoitukset -50 %

Oikotie Asunnot on Suomen suosituin asumisen palvelu ja tunnetuin vuokra-asumisen palvelu verkossa ja mobiilissa. Oikotiellä vierailee viikoittain yli 700 000 asumisesta kiinnostunutta, joista yli 150 000 vuokraosiossa. Suomen Vuokranantajien jäsenet saavat Oikotie Asunnot -palvelussa uudet vuokra-asuntoilmoitukset puoleen hintaan, kohdekorostuksen vuokra-asunnolle sekä Suomen Vuokranantajien logon ilmoitukselle.

Ilmoitus koskee yksityisiä vuokranantajia ja on voimassa siihen asti, kun kohde on saatu vuokrattua. Lisäksi ilmoituksen hintaan sisältyy kolme vuokralaisen luottotietojen tarkastusta. Alennuksen ja edut saa käyttämällä yhdistyksen kulloinkin voimassa olevaa jäsenetukoodia. Koodi syötetään ilmoituksen jättämisen yhteydessä yhteenveto-sivulla. Ilmoitusta voi muokata milloin tahansa, sen voi laittaa lepotilaan tai poistaa.

Katso jäsenetukoodi

Oikotien asiakaspalvelu palvelee sinua ma-pe klo 9 -16 numerossa 010 808 840 sekä osoitteessa oikotie.asunnot@sanoma.fi

Luottotietojen tarkistus

Bisnoden verkkopalvelussa tarkistat vuokralaisehdokkaan luottotiedot kätevästi 9,00€ /henkilö. Tarkistusta varten tarvitset verkkopankkitunnukset ja vuokralaisehdokkaan henkilötunnuksen.

PDF-RAPORTTI SISÄLTÄÄ:

 • Maksuhäiriömerkinnät (pvm)
 • Muut luottotietomerkinnät (pvm)
 • Maksuhäiriötyyppi

Kirjaudu jäsensivuille

Hyvä muistaa tarkistusta tehdessä

 • Tarkistusta varten tarvitset vuokralaisehdokkaan henkilötunnuksen.
 • Tarkastusoikeus on ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista, jolloin kyselyä varten ei tarvita vuokralaisen suostumusta. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen luottotietokysely voidaan tehdä vain vuokralaisen suostumuksella tai perinnän suunnittelua varten.
 • Luottotietokyselystä aiheutuneet kulut ovat verovähennyskelpoisia.
 • Ennen luottotietokyselyn tekemistä on syytä varmistaa vuokralaisehdokkaan henkilöllisyys virallisesta henkilöllisyystodistuksesta, kuten ajokortista tai passista.
 • Mikäli vuokrasopimuksen vakuutena käytetään toisen henkilön antamaa omavelkaista takausta, saa vuokranantaja ennen vuokrasopimuksen ja takaussitoumuksen allekirjoittamista tarkastaa myös takaajan luottotiedot ilman tämän suostumusta.
 • Luottotietokyselyn tekemisestä tulee ilmoittaa kyselyn kohteelle, ellei kyse ole perinnän suunnittelua varten tehdystä kyselystä.
Securent takausvakuutus

Suomen Vuokranantajat tarjoaa jäsenilleen Securentin takausvakuutuksen.
Takausvakuutus tuo lisäturvaa vuokrasuhteeseen. Etu koskee yhtä vuokra-asuntoa ja on maksimissaan 500 euroa. Takausvakuutuksen lisäksi jäsenet saavat Securentin normaalihintaisista vakuutuksista 20% alennuksen.

Mikä takaus on kyseessä ja mitä se korvaa?

Suomen Vuokranantajat on ostanut Securentilta takausvakuutuksen, jossa edunsaajina ovat Suomen Vuokranantajien jäsenet. Takausvakuutukseen perustuen Securent antaa kullekin Suomen Vuokranantajien jäsenelle yhteen jäsenen omistamaan vuokrahuoneistoon takauksen, joka turvaa jäsenen vuokranantajana solmiman vuokrasopimuksen mukaisten vuokralaisen velvoitteiden täyttämisen ja laiminlyönnin sekä niistä aiheutuvat vahingot ja kulut.

Tyypillisesti takauksesta maksettavat korvaukset kattavat vuokranantajalle aiheutuneet korjaus- ja siivouskustannukset sekä maksamattomat vuokrat. Takauksesta maksettavan korvauksen enimmäismäärä on Suomen Vuokranantajien ja Securentin solmiman takausvakuutussopimuksen mukaisesti 500 euroa.

Voit aktivoida takausvakuutuksen Securentin sivuilla. Tarvitset aktivointia varten jäsennumerosi, joka löytyy kirjautumalla jäsensivuille.

Ota käyttöön takausvakuutus Securentin sivuilla

Kuinka kauan takaus on voimassa?

Takaus on voimassa takaussitoumuksessa määritetyn ajan, eli tyypillisesti kalenterivuoden loppuun. Takaus kuitenkin uusitaan aina myös seuraavalle kalenterivuodelle niin kauan kuin Suomen Vuokranantajien ja Securentin välinen takausvakuutussopimus on voimassa.

Securent toimittaa edunsaajalle joulukuun alussa ilmoituksen, mikäli takauksen voimassaolo jatkuu myös seuraavalle kalenterivuodelle. Edunsaajalla on tällöin mahdollisuus halutessaan ilmoittaa joulukuun loppuun mennessä uusi vuokrahuoneisto, johon hän haluaa takauksen siirtää. Securent toimittaa vuoden alussa edunsaajalle uuden kyseistä kalenterivuotta koskevan takaussitoumuksen.

Miten haen korvausta takauksesta?

Korvaukseen oikeuttava vakuutustapahtuma on kyseessä silloin, kun takauksen voimassaoloaikana:
✓ vuokralainen on rikkonut vuokrasopimuksen mukaisia velvoitteitaan;
✓ vuokralaisen sopimusrikkomuksesta on aiheutunut edunsaajalle vahinkoa; ja
✓ vuokrasopimus on päättynyt joko irtisanomisen tai purkamisen johdosta.

Korvausta haetaan Securent-verkkopalvelussa osoitteessa www.securent.fi. Vaatimus korvauksesta tulee
esittää seuraavissa määräajoissa:
✓ 60 vuorokauden kuluessa sen vuokrasopimuksen päättymisestä, jonka rikkomisesta on aiheutunut edunsaajalle vahinkoa; ja toisaalta
✓ jos vakuutus tai edunsaajan Suomen Vuokranantajien jäsenyyden päättyessä viimeistään 14 vuorokauden kuluessa mainitusta tapahtumasta.

Edunsaajan on korvausta hakiessaan toimitettava vaatimuksen liitteenä seuraavat asiakirjat Securentin
suoritusvelvollisuuden selvittämiseksi:
✓ kopio vuokrasopimuksesta, jonka rikkomiseen vuokralainen on syyllistynyt, ja hänen yhteystietonsa; sekä
✓ selvitys vuokralaisen sopimusrikkomuksesta, edunsaajalle aiheutuneen vahingon määrästä (esimerkiksi näyttö korjaus- tai siivouskustannuksien perusteesta ja määrästä valokuvin, asiantuntijalausunnoin ja/tai kustannusarvioin) ja vuokrasopimuksen päättymisestä (esimerkiksi kopio vuokralaiselle toimitetusta irtisanomis- tai purkamisilmoituksesta).

Securent suorittaa korvauksen edunsaajalle viimeistään 7 vuorokauden kuluessa korvausvaatimuksen
esittämisestä.

Mikä on Securent?

Securent on suomalaisen Vakuutusosakeyhtiö Garantian rekisteröity aputoiminimi. Garantia on vuonna 1993 perustettu Finanssivalvonnan valvonnan alainen takausvakuutuksiin erikoistunut yksityinen vahinkovakuutusyhtiö, jonka kotipaikka on Helsinki. Garantian ratkaisut yrityksille kattavat mm. lainatakaukset, kaupalliset takaukset, vuokratakaukset asuntoportfolioille, sijoitustakaukset ja jäännösarvotakaukset. Garantian ratkaisut kuluttajille kattavat Takaamo- ja Securent –vuokratakaukset, sekä yhteistyökumppaneiden kautta tarjottavat asuntolainojen takaukset.

Lue lisää Garantian sivuilta

Tarvitsetko lisätietoja palvelusta tai apua jäsenedun aktivoinnissa?
Voit olla yhteydessä suoraan Securentiin ark. klo 12 – 14.00 info@securent.fi, 
020 7479 803

Sopimustieto.fi

Tarjoamme jäsenetuna Sopimustieto.fi digitaaliset palvelut aina sopimusten laadinnasta sähköiseen allekirjoitukseen ja arkistointiin.

Sopimustieto.fi-palvelun kautta pääset hyödyntämään Suomen Vuokranantajien laatimia vuokrasopimuspohjia sähköisesti maksutta. Palveluun on ladattu suosituimmat Suomen Vuokranantajien laatimat sopimuspohjat. Sopimustieto.fi-palvelun kautta voit muun muassa lähettää vuokrasopimuspohjan vuokralaiselle sähköisesti allekirjoitettavaksi.

Maksullisena lisäpalveluna tarjolla on myös luottotietotarkistus ja vahva tunnistautuminen.

Palvelu on yksityishenkilöille maksuton ja yhteisöjäsenille maksullinen.

Palvelu vaatii rekisteröitymisen jäsenetukoodilla.

Siirry Sopimustieto.fi-palveluun

Kirjaudu Sopimustieto.fi-palveluun tästä, jos olet jo rekisteröitynyt aiemmin

KTI Laskutus Oy:n vuokravalvonta- ja perintäpalvelu jäsenille

Suomen Vuokranantajien jäsenenä voit siirtää maksamattomat vuokrat vaivattomasti jäsenetuhintaan KTI Laskutus Oy:n hoidettaviksi.

KTI Laskutus Oy on suomalainen täyden palvelun perintään ja saatavien hallintaan erikoistunut yhtiö̈, jonka erityisosaamista ovat alan digitaaliset palvelut. Meillä on myös Avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä.

Perimisen lähtökohta meille on se, että̈ toimeksiantajan ja velallisen hyvät välit säilyvät. Vahvuutemme on löytää̈ ratkaisu saatavan maksuun ja teemme tarvittaessa maksusuunnitelmat sekä̈ myös valvomme niitä. Teidän vuokralaisenne on myös meille tärkeä asiakas. Emme ole pelkkä̈ kasvoton kirjeiden lähettäjä̈, vaan usein kohtelias soitto tai sähköposti mieltä̈ velalliselle avaa sitä, minkä̈ takia esimerkiksi vuokra on maksamatta. Näihin tilanteisiin keksimme myös ratkaisun ja näin vuokrien hallinta tehostuu.

Perinnän aloitus käy nopeasti ja vaivattomasti ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse

Mirka Sihvo
Sähköposti: mirka.sihvo@ktilaskutus.fi
Puhelin: 050 433 3692

Edun saat käyttöösi kertomalla olevasi Suomen Vuokranantajien jäsen ja antamalla voimassaolevan jäsenetukoodin.

Katso jäsenetukoodi

Hinnoittelu Suomen Vuokranantajien jäsenille

Vapaaehtoisen perinnän provisio 0%.
Jälkiperinnän provisio on 5 %.

Perinnästä aiheutuvat muut kulut peritään ensisijaisesti vuokralaiselta. Jos kuluja ei saada perittyä vuokralaiselta, ne voidaan periä vuokranantajalta.

KTI Laskutus kotisivu

Vuokravalvonta

Lisäksi KTI Laskutus Oy tarjoaa vuokravalvontapalvelua vuokrasaatavien laskutukseen, seurantaan ja perintään. Vuokravalvonta-palvelusta veloitetaan 1 %:n provisio vuokran määrästä.

Vuokravalvonta

Yhteistyössä kehitetty If Vuokranantajan vakuutus

Suomen Vuokranantajat ja If ovat tehneet pitkään yhteistyötä vuokranantajien vakuutusturvan kehittämiseksi.

Miksi Ifin Vuokranantajan vakuutus?

 • Sijoitusasuntosi on vakuutettu myös vuokralaisen tahallisten vahinkojen varalta
 • Sijoitusasuntoasi voi kohdata vahinko, jota taloyhtiön tai vuokralaisen vakuutus ei korvaa.
 • Vuokralaisen oman kotivakuutuksen voimassaoloa on vaikea vahtia, ja se voi päättyä tietämättäsi.
Kiinteistömedian kirjaedut

Suomen Vuokranantajien jäsenillä on Kiinteistöliiton jäsenedut käytössä Kiinteistömedian verkkokaupassa. Jäsenet saavat vuonna 2021 20 % alennuksen Kiinteistömedia Oy:n normaalihintaisista kirjoista, lomakkeista ja sähköisistä tuotteista.

Saatte mainitut verkkokurssit käyttöönne ilmoittamalla kassalla voimassa olevan jäsenetukoodin tilauksen yhteydessä. Alennus ei koske seuraavia tuotteita: paketti- ja tarjoustuotteet, Kiinteistönvälittäjän käsikirja 2017, Kiinteistön musta laatikko.

Verkkokurssien suorittaminen vaatii rekisteröitymisen asiakkaaksi Kiinteistömedian sivuille.
Vuokrakodin huolto-opas

Vuokrakodin huolto-oppaassa kerrotaan, mitä huoltotöitä vuokralaisen kuuluu asunnossa tehdä itse ja millaisista vioista hänen on ilmoitettava vuokranantajalle tai taloyhtiölle. Oppaassa annetaan myös ohjeet tavallisimpien huoltotöiden tekemiseen ja kerrotaan, miten usein työt tulee tehdä. Oppaan on tuottanut Suomen Vuokranantajat ry ja kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy. Vuokranantajien jäsenenä voit tilata oppaita 9,50 e/kpl jäsenhintaan.

Saat jäsenalennuksen syöttämällä jäsenetukoodin verkkokaupan ostoskorin kohtaan ”Syötä kampanjakoodi” ja painamalla vahvista. Tällöin ostoskoriin tulee näkyviin kirjan alennettu hinta.
HUOM! Älä anna jäsennumeroa tilauksen yhteydessä.

Tilaa Vuokrakodin huolto-opas Kiinteistöalan kustannuksen verkkokaupasta
Katso jäsenetukoodi

 

HTHJ tai HTHJPLUS verkkokurssit (Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen)

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat käyttöösi maksutta Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen (HTHJ) tai HTHJPLUS -verkkokurssin. Kurssi auttaa sekä konkareita että keltanokkia taloyhtiön hallitustyöskentelyssä. Kurssin ovat tuottaneet Kiinteistöalan Kustannus yhteistyössä Kiinteistöliiton kanssa.

Näin otat käyttöön jäsenetusi Kiinteistöalan Kustannuksen verkkokaupassa

 

Kiinteistölehti -50%

Suomen Kiinteistölehti on taloyhtiöväen keskeinen tietopaketti, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Joka numerossa on myös vuokranantajille suunnattua asiaa, juridiikkaa, markkinatietoa sekä muuta ajankohtaista. Jäsenillä on vuonna 2020 mahdollisuus tilata Kiinteistölehteä -50% alennuksella edulliseen hintaan 46 euroa vuosikerralta (normaali hinta 92 euroa).

Tilauslomakkeella mainitse Suomen Vuokranantajien jäsenetukoodi 

Pidä taloyhtiötietosi ajan tasalla ja tilaa painettu Kiinteistölehti!

Tilaa Kiinteistölehti

Tilaamalla Kiinteistölehden uutiskirjeen sähköpostiisi pysyt helposti ajan tasalla kiinteistöalan uutisista.

Tilaa uutiskirje

 

Nooa Säästöpankin nimetyt säästöpankkiirit palveluksessasi

Nooa Säästöpankki ja Suomen Vuokranantajat tekevät yhteistyötä tarjoten asuntosijoittajille asiantuntijatietoa ja -osaamista. Nooa Säästöpankin nimetyt säästöpankkiirit tuntevat asuntosijoittajien tilanteet ja keskustelevat mielellään rahoituksesta juuri siellä, missä sinulle parhaiten sopii pääkaupunkiseudun alueella. Suomen Vuokranantajat puolestaan tarjoavat säästöpankkiireille asiantuntemustaan asuntosijoittamisen erityiskysymyksissä.

Tutustu säästöpankkiireihin