Jäsenyys

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat käyttöösi Suomen parhaan vuokrauksen tietotaidon sekä paljon rahanarvoisia jäsenetuja.

Liity jäseneksi

Lataa tästä jäsenetuoppaamme pdf-muodossa.

Suomen Vuokranantajien palvelut

Neuvonta vuokraamiseen ja asuntosijoittamiseen liittyen

Jäsenille annetaan juridista neuvontaa huoneenvuokraukseen ja asuntosijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Puhelinneuvonnan aukioloajat:
ti-to klo 9-15
ma, pe klo 10-15

Poikkeusaukioloajat neuvonnassa elokuussa 2019:

Ti 13.8. klo 9-13

Ke 14.8. klo 12-15

Ma-ti 26.-27.8. neuvonta on kiinni

(09) 1667 6345

Neuvontaan soitettaessa tarkistetaan jäsenyys jäsennumeron avulla.

Jäsenet voivat lähettää kysymyksiä myös nettisivuilla olevan online-lakineuvonnan kautta. Palvelu on vain jäsenille ja edellyttää sivustolle kirjautumista. Palvelu on maksuton.

Verkkoneuvonta

Tyypillisiä neuvonnassa esiin tulevia kysymyksiä ovat mm. vuokrasopimuksen laadintaan, vuokran korottamiseen ja vuokrasuhteen päättämiseen liittyvät kysymykset. 

Neuvonta jäsenyyteen liittyen

Neuvonta jäsenyyttä, yhdistyksen toimintaa, koulutuksia ja laskutusta koskevissa asioissa.

Aukioloajat:
ma-pe klo 12-15

(09) 1667 6421 tai toimisto@vuokranantajat.fi

Kirjalliset lausunnot ja toimeksiannot

Suomen Vuokranantajien lakimiehet tarjoavat yhdistyksen jäsenille kirjallisia lausuntoja ja muita toimeksiantoja. Lausunnot ja toimeksiannot ovat maksullisia palveluja, jotka hinnoitellaan niihin käytetyn työmäärän perusteella. Toimeksiantojen hinta on 180 €/h (sis. alv). Toimeksiannoista sovitaan kirjallisesti ja arvioidaan samalla toimeksiantoon kuluva työmäärä. Minimilaskutus on puolen tunnin työ, jonka jälkeen työstä laskutetaan alkavalta puolelta tunnilta.

Esimerkkejä tarjottavista toimeksiannoista:

 • Vuokrasopimuksen laatiminen
 • Vuokrasopimuksen irtisanomis- tai purkuilmoituksen laatiminen
 • Osakkaan edustaminen asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksessa
 • Lausunnot kunnossapitovastuun jakautumisesta
 • Vahingonkorvausvaatimuksen esittäminen vuokralaiselle tai asunto-osakeyhtiölle
 • Riitojen sovittelu
 • Haastehakemuksen tai vastauksen laatiminen käräjäoikeudelle (oikeudenkäyntien osalta palvelumme rajoittuvat näihin)

Lakimiestemme kanssa voi myös varata henkilökohtaisia keskusteluaikoja Suomen Vuokranantajien toimistolla hintaan 60 € / 20 min (sis. alv). Tapaaminen ei sisällä asiakirjojen laadintaa tai muuta kirjallista työtä.

Valmiit sopimus- ja asiakirjapohjat

Tarjoamme uutena jäsenetuna maksuttomat Sopimuskoneen digitaaliset palvelut aina sopimusten laadinnasta sähköiseen allekirjoitukseen ja  arkistointiin.  Maksullisena lisäpalveluna tarjolla on myös luottotietotarkistus ja vahva tunnistautuminen. Palvelu vaatii rekisteröitymisen jäsenkoodilla. Siirry Sopimuskoneen sivulle tästä.

Maksuton palvelu toimii yksityishenkilöille ja se ei ole voimassa yritysjäsenille.

Tarjoamme tällä sivulla edelleen sopimukset myös word- ja pdf-dokumentteina, joita voit itse muokata ja tulostaa allekirjoitusta vaille valmiit asiakirjat. Asiakirjamallit auttavat koko vuokrauksen elinkaaressa. Mallit ovat Suomen Vuokranantajien lakiasiantuntijoiden laatimia.

Sopimukset ja asiakirjamallit jäsensivuilla

Vakuutusvertailu

Meiltä kysytään paljon vuokranantajien vakuutuksista. Jotta vertailu olisi sinulle helppoa, teetimme kattavan vakuutusvertailun: vuokranantajan vakuutukset on nyt ensi kertaa koottu yhteen. Finpremium Oy teki Suomen Vuokranantajat ry:n toimeksiannosta vertailun suomalaisten vakuutusyhtiöiden vuokranantajille tarjottavasta vakuutusturvasta, joka täydentää vuokranantajan turvaa tapauksissa, jossa taloyhtiön kiinteistövakuutus ja vuokralaisen oma kotivakuutus ei kata mahdollisia vahinkoriskejä. Vertailuun otettiin mukaan lähes kaikki Suomessa toimivat yksityisille vuokranantajille vakuutuksia tarjoavat yhtiöt. Tutustu vakuutusvertailuun jäsensivuilla.

Vuokranantaja-lehti

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Vuokranantaja-lehti tarjoaa 100% vuokranantajien ja asuntosijoittajien arkeen liittyvää asiaa.

Vuokranantaja-lehti
Vuokranantaja_mediakortti

Koulutus- ja jäsentilaisuudet

Järjestämme jäsenillemme vuosittain kymmeniä koulutustilaisuuksia eri puolilla Suomea. Tilaisuuksien aihealueina ovat vuokraukseen ja asuntosijoittamiseen liittyvät kysymykset sijoittamisesta, vuokranantajan verotuksesta, vuokransopimusten laadinnasta, ongelmatilanteiden hallinnasta, putkiremonttien toteutusvaihtoehdoista jne.

Otamme myös mielellämme vastaan toiveita niin tilaisuuksien järjestämispaikkakunnista kuin koulutusten aihealueistakin.

Lisäksi järjestämme keskustelutilaisuuksia, joissa jäsenemme pääsevät tapaamaan toisia vuokranantajia ja vaihtamaan ajatuksia vuokrauksen onnistumisista ja ongelmista.

Tilaisuudet ovat jäsenillemme maksuttomia.

Tulevat tilaisuudet löytyvät etusivulta tapahtumat-osiosta.

Oppaat

Yhtenä yhdistyksen tärkeimmistä tehtävistä on olla mukana laatimassa oppaita ja suosituksia vuokramarkkinoille. Tavoitteena on edistää rehtejä toimitatapoja ja onnistuneita vuokrasuhteita. Oppaat auttavat asuntosijoittamisen ja vuokraamisen eri tilanteissa. Esimerkiksi suosittu Tuloutus vs. rahastointi -oppaamme auttaa asuntosijoittajia neuvottelemaan taloyhtiön remontteihin fiksuimmat rahoitusvaihtoehdot.

Oppaat jäsensivuilla

Käyntikortit maksutta

Suomen Vuokranantajien maksuttomalla käyntikortilla kerrot kätevästi yhteystietosi, sekä annat itsestäsi luotettavan kuvan vuokranantajana. Yhdistyksen jäsenet voivat tilata 50 kpl maksuttomia käyntikortteja vuodessa. Kortit toimitetaan ilmoitettuun toimitusosoitteeseen.

Tilaa käyntikortit >>

Tilausjärjestelmään pääsy edellyttää kirjautumista jäsensivuille.
Käyntikortissa on jäsenen yhteystietojen lisäksi Suomen Vuokranantajien logo sekä yhteistyökumppaniemme Vuokraovi.com ja Ifin logot.

Yhteistyökumppanien jäsenedut

Vuokraovi.com uudet vuokra-asuntoilmoitukset -50 %

Vuokraovi.com

Vuokraovi.com on vuokra-asuntoihin erikoistunut verkkopalvelu. joka toimii kätevästi kaikilla päätelaitteilla.  Palvelussa vierailee kuukausittain keskimäärin 450 000  vuokra-asuntoa etsivää eri kävijää*. Vuokranantajalle Vuokraovi.com tarjoaa tehokkaat työkalut asunnon vuokranasetantaan, markkinointiin sekä vuokrakohteiden ja yhteydenottojen hallinnointiin. Ilmoittajamme saavat myös asiakirjapohjat vuokrasuhteen eri vaiheisiin.

Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenet saavat erikoisetuna uudet vuokra-asuntoilmoitukset 50 % alennuksella, kohdekorostuksen vuokra-asunnolle Vuokraovi.comin hakutulossivulla sekä Suomen Vuokranantajien jäsenlogon ilmoitukselle. Alennuksen ja kohdekorostuksen saa käyttämällä yhdistyksen kulloinkin voimassa olevaa jäsenetukoodia. Koodi syötetään ilmoituksen jättämisen yhteydessä yhteenveto-sivulla. Ilmoittaja voi milloin tahansa muokata asuntoilmoitusta tai poistaa sen. Keskittämisetu, joka 4. ilmoitus veloituksetta, koskee myös Suomen Vuokranantajien erikoishinnalla ostettuja ilmoituksia.

* FIAM – comScore MMX MP, tammi-toukokuu 2018

Katso jäsenetukoodi

Vuokraovi.com antaa yksityisille vuokranantajille myös Varmasti vuokralle -takuun: jos et löydä vuokralaista Vuokraovi.comin kautta, saat ilmoitushinnan takaisin. Ilmoituksen on oltava julkaistuna yhtäjaksoisesti kahdeksan viikon ajan. Palautustilanteessa ota yhteys Vuokraovi.comin asiakaspalveluun.

Lisätietoa Vuokraovi.comista ja ohjeet ilmoituksen jättämiseen löydät tästä linkistä https://www.vuokraovi.com/vuokranantajille

Vuokraovi.comin asiakaspalvelusta saat myös apua ilmoituksen jättämiseen sähköpostilla palaute@vuokraovi.com tai puhelimitse ma-pe klo 10-16 numerossa 010 665 5505 www.vuokraovi.com

Lisätietoja

Oikotie.fi vuokra-asuntoilmoitukset -50 %

Oikotie Asunnot on Suomen suosituin asumisen palvelu ja tunnetuin vuokra-asumisen palvelu verkossa ja mobiilissa. Oikotiellä vierailee viikoittain yli 700 000 asumisesta kiinnostunutta, joista yli 150 000 vuokraosiossa.

Jäsenet saavat Oikotie Asunnot -palvelussa  uudet vuokra-asuntoilmoitukset puoleen hintaan, kohdekorostuksen vuokra-asunnolle sekä Suomen Vuokranantajien logon ilmoitukselle. Ilmoitus koskee yksityisiä vuokranantajia ja on voimassa siihen asti, kun kohde on saatu vuokrattua. Lisäksi ilmoituksen hintaan sisältyy kolme vuokralaisen luottotietojen tarkastusta. Alennuksen ja edut saa käyttämällä yhdistyksen kulloinkin voimassa olevaa jäsenetukoodia. Koodi syötetään ilmoituksen jättämisen yhteydessä yhteenveto-sivulla. Ilmoitusta voi muokata milloin tahansa, sen voi laittaa lepotilaan tai poistaa.

Katso jäsenetukoodi

Oikotien asiakaspalvelu palvelee sinua ma-pe klo 9 -16 numerossa 010 808 840 sekä osoitteessa oikotie.asunnot@sanoma.fi

Bisnode luottotietotarkistus alk. 8,50€
Vuokranantajien jäsenenä tarkistat vuokralaisehdokkaan luottotiedot edullisesti ja kätevästi!

ONLINE-TARKISTUS

8,50e / henkilö (vaatii kirjautumisen nettisivujen tietopankkiin sekä verkkopankkitunnukset)

Luottotietojen tarkistusta varten tarvitset vuokralaisehdokkaan henkilötunnuksen.

Securentin takausvakuutus maksutta yhteen asuntoon

Suomen Vuokranantajat tarjoaa jäsenilleen Securentin takausvakuutuksen.
Takausvakuutus tuo lisäturvaa vuokrasuhteeseen. Etu koskee yhtä vuokra-asuntoa ja on maksimissaan 500 euroa.

Takausvakuutuksen lisäksi jäsenet saavat Securentin normaalihintaisista vakuutuksista 20% alennuksen.

Lue lisää ja aktivoi etusi

Holdan Muuttotarkastus.fi

Holda tarjoaa uuden Muuttotarkastus.fi-palvelun Suomen Vuokranantajien jäsenille 40 % alennuksella hintaan 3 € per tarkastus. Muuttotarkastus.fi on palvelu asunnon kunnon tarkastamiseen ja dokumentointiin sisään- ja poismuuton yhteydessä. Palvelu toimii kännykällä, tabletilla ja tietokoneella web-selaimessa. Se ohjaa tarkastuksen tekijää läpi asunnon, dokumentoi vauriot valokuvin sekä tekee valmiista tarkastuksesta aikaleimatun dokumentin molemmille osapuolille. Teitpä sitten tarkastuksen itse, pyydät vuokralaisesi tekemään sen tai teette sen yhdessä, unohda paperilaput ja irralliset valokuvat ja ota harppaus nykyaikaan hyödyntämällä jäsenetusi Muuttotarkastus.fi-palvelusta syöttämällä jäsenkoodi tarjouskenttään maksun yhteydessä.

Yhteistyössä kehitetty If Vuokranantajan vakuutus

Miksi Ifin Vuokranantajan vakuutus?

 • Sijoitusasuntosi on vakuutettu myös vuokralaisen tahallisten vahinkojen varalta
 • Sijoitusasuntoasi voi kohdata vahinko, jota taloyhtiön tai vuokralaisen vakuutus ei korvaa.
 • Vuokralaisen oman kotivakuutuksen voimassaoloa on vaikea vahtia, ja se voi päättyä tietämättäsi.
Maksuton perintäpalvelu

 

Suomen Vuokranantajien jäsenenä voit siirtää maksamattomat vuokrat maksutta Axactorin (ent. Suomen Perintäpalvelu) hoidettaviksi.

Perinnän aloitus käy nopeasti ja vaivattomasti. Tarvitaan vain kopio vuokrasopimuksesta sekä erittely avoimista vuokrista. Nämä tiedot voit toimittaa netistä löytyvän toimeksiantolomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse osoitteeseen myynti@axactor.fi.

Hinnoittelu Suomen Vuokranantajien jäsenille

Kotimaan perintäpalvelun hinnoittelu alennetuilla hinnoilla

 • Ei aloitusmaksua
 • Ei kiinteitä kuluja
 • Vapaaehtoinen perintä 0%
 • Oikeudellisen perinnän ja jälkiperinnän provisio 5%

Provisio lasketaan vain onnistuneesti peritystä kokonaismäärästä. Provisioon lisätään arvonlisävero.

Saat perintäpalvelut jäsenhintaan ilmoittamalla jäsenkoodin toimeksiannon yhteydessä.

Lisätietoa

Axactor palvelee numerosta 014 3623 333. Halutessasi tavoitat heidät myös sähköpostitse osoitteessa myynti@axactor.fi

Lisätietoa palvelusta myös Axactorin nettisivuilta

Katso jäsenetukoodi

Nooa Säästöpankin nimetyt säästöpankkiirit palveluksessasi

Nooa Säästöpankki ja Suomen Vuokranantajat tekevät yhteistyötä tarjoten asuntosijoittajille asiantuntijatietoa ja -osaamista. Nooa Säästöpankin nimetyt säästöpankkiirit tuntevat asuntosijoittajien tilanteet ja keskustelevat mielellään rahoituksesta juuri siellä, missä sinulle parhaiten sopii pääkaupunkiseudun alueella. Suomen Vuokranantajat puolestaan tarjoavat säästöpankkiireille asiantuntemustaan asuntosijoittamisen erityiskysymyksissä.

Tutustu säästöpankkiireihin

Kiinteistöalan Kustannuksen kirjaetu -20%

Suomen Vuokranantajien jäsenillä on Kiinteistöliiton jäsenedut käytössä Kiinteistöalan Kustannuksen verkkokaupassa. Kiinteistöliiton jäsenet saavat vuonna 2019 20 % alennuksen Kiinteistöalan Kustannus Oy:n normaalihintaisista kirjoista, lomakkeista ja sähköisistä tuotteista. Saat alennuksen, kun syötät jäsenetukoodin tilauksen yhteydessä. Alennus ei koske seuraavia tuotteita: paketti- ja tarjoustuotteet, Kiinteistönvälittäjän käsikirja 2017, Kiinteistön musta laatikko.

Saat jäsenedut käyttöösi jäsenetukoodilla.
Näin otat käyttöön jäsenetusi Kiinteistöalan Kustannuksen verkkokaupassa

Vuokrakodin huolto-opas
Vuokrakodin huolto-oppaassa kerrotaan, mitä huoltotöitä vuokralaisen kuuluu asunnossa tehdä itse ja millaisista vioista hänen on ilmoitettava vuokranantajalle tai taloyhtiölle. Oppaassa annetaan myös ohjeet tavallisimpien huoltotöiden tekemiseen ja kerrotaan, miten usein työt tulee tehdä.

Oppaan on tuottanut Suomen Vuokranantajat ry ja kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy. Vuokranantajien jäsenenä voit tilata oppaita 9,50 e/kpl jäsenhintaan. Saat jäsenalennuksen syöttämällä jäsenetukoodin verkkokaupan ostoskorin kohtaan ”Syötä kampanjakoodi” ja painamalla vahvista. Tällöin ostoskoriin tulee näkyviin kirjan alennettu hinta. HUOM! Älä anna jäsennumeroa tilauksen yhteydessä.

Siirry tilaukseen

Katso jäsenetukoodi

HTHJ tai HTHJPLUS verkkokurssit (Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen)

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat käyttöösi maksutta Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen (HTHJ) tai HTHJPLUS -verkkokurssin. Kurssi auttaa sekä konkareita että keltanokkia taloyhtiön hallitustyöskentelyssä. Kurssin ovat tuottaneet Kiinteistöalan Kustannus yhteistyössä Kiinteistöliiton kanssa.

Näin otat käyttöön jäsenetusi Kiinteistöalan Kustannuksen verkkokaupassa

Suomen Kiinteistölehti

Suomen Kiinteistölehti on kiinteistöalan johtava ammattilehti, jossa on faktoja, taustoja sekä analyysejä. Lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Joka numerossa on myös vuokranantajille suunnattua asiaa, juridiikkaa, markkinatietoa sekä muuta ajankohtaista.  Jäsenillä on vuonna 2019 mahdollisuus tilata Kiinteistölehteä -50% alennuksella.

Kiinteistölehti jäsensivuilla

Laptilta asunnonostajalle ilmainen vuokravälitys

Lapti tarjoaa uusille asuntosijoittaja-asiakkaille vuokravälityksen veloituksetta Laptilta ostettuun ensimmäiseen sijoitusasuntoon. Vuokravälityksen toteuttaa Laptin yhteistyökumppani. Etu voimassa vuoden 2019 loppuun.

Lue lisää Laptin sivuilta

Jäsenmaksut


Liittymisvuonna jäsenmaksu alenee kvartaaleittain: jos liityt lokakuussa, maksat vain neljänneksen koko vuoden jäsenmaksusta.
Loppuvuoden jäsenmaksut vuonna 2019 ovat:

Henkilöjäsenten hinnasto
Vuokra-asuntoja 1.10.2019 alkaen liittyneet
0 – 2 22 €
3 – 9 34 €
10 tai yli 62 €
Yhteisöjäsenten hinnasto
Vuokra-asuntoja 1.10.2019 alkaen liittyneet
0 – 9 39 €
10 – 49 87 €
50 – 99 144 €
100 – 199 275 €
200 – 499 550 €
500 tai yli 900 €

Katso koko vuoden jäsenmaksut

Liity nyt

Selaa jäsenetuopastamme