Vuokranantaja 2021 – tapahtuma

Hyvä vuokranantaja muuttuvilla asuntomarkkinoilla

Vuokranantajan toimintaympäristöä ovat viime aikoina keikuttaneet niin koronakriisi, poliittinen keskustelu verotuksesta ja rahoitusehdoista kuin asuntomarkkinoiden eriytyminen.

Mikä on tilannekuva politiikassa? Entä miltä vuokramarkkinoiden tulevaisuus näyttää eri puolilla Suomea? Ja kuinka vuokranantaja voi kehittyä, kasvaa ja ylläpitää kannattavaa toimintaa muuttuvassa maailmassa? 

Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia vuoden ykköstapahtumassa.

Vuokranantaja 2021 -tapahtuma järjestetään 20.11.2021 Helsingin Messukeskuksessa sekä verkkotapahtumana.

Etkö ole vielä Suomen Vuokranantajien jäsen? Loppuvuoden jäsenyys alk. 24 euroa!

Tapahtuman ohjelma:

#va2021 #hyvävuokranantaja

Tapahtuman juontaa Unna Lehtipuu

10.00  Tervetulosanat: Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes

10.15 Omannäköinen elämä, rohkeus ja asuntosijoittaminen Anna Perho

klo 10.50-11.20 Asuntopolitiikka Suomen huipulta katsottuna – Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen

Suomen talous on toipumussa koronapandemiasta ripeästi, mutta erityisesti julkisen talouden tulevaisuuteen liittyy suuria epävarmuuksia. Kuinka saadaan työllisyys kasvuun ja julkinen talous tasapainoon. Mikä on asuntopolitiikan rooli tässä? Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö arvioi puheenvuorossaan Suomen talouden ja asuntopolitiikan tulevaisuutta

klo 11.30-12.00 Kaupungit kehittämässä asuntopolitiikkaa – Helsingin pormestari Juhana Vartiainen

Miten asuntomarkkinoita kehitetään siellä, missä on Suomen kalleimmat asunnot ja pienimmät vuokratuotot? Miltä sijoittajien rooli asuntomarkkinoilla näyttää kaupungin johdon silmissä? Tuore Helsingin pormestari Juhana Vartiainen kertoo puheenvuorossaan, miten asuntopolitiikan ja kaupunkikehittämisen painopisteistä Helsingissä.

klo 12.10   Lounastauko

Tuleeko aika pitkäksi tauolla?

Vuokranantaja-tapahtuman verkkolähetyksen kisastudiossa klo 12.30-12.50 talousviisaamme, ekonomisti Sakari Rokkanen keskustelee Suomen Vuokranantajienkin riveissä ennen vaikuttaneen Isännöintiliiton Tuomas Viljamaan kanssa. Puheenaiheena Juha Majasen esitys ja talousnäkymät.

Klo 13.00-13.20 tuore yhteiskuntasuhdepäällikkömme, Helsingin kehitystä tiiviisti aiemmissa hommissaan seurannut Hanna Isbom keskustelee kaupunkien kehityksestä aluepäälliköidemme Katja Kurkisen ja Ville Vesterisen kanssa. Ideoita keskusteluun ammennetaan Juhana Vartiaisen esityksestä.

Tervetuloa kuulolle streamiin!

klo 13.40 Viisi kaupunkia 50 minuutissa – nojatuolimatka Suomen vuokramarkkinoille

Miltä vuokramarkkinoiden kehitys näyttää ympäri Suomen vuokranantajien silmin? Näkyykö vuokramarkkinoiden eriytyminen ruohonjuuritasolla? Entä mitä tilastot ja ennusteet kertovat meille vuokramarkkinoiden tulevaisuudesta? Nojatuolimatka Suomen vuokramarkkinoille vie meidät kuulemaan yksityisten vuokranantajien näkemyksiä ympäri maata. Vuokranantajien kokemuksia peilataan myös Suomen Vuokranantajien ja PTT:n yhteiseen tuottoennusteeseen.

Videomatkalla oppaina toimivat yksityiset vuokranantajat mm. Timo Harjunpää Porista, Miika Vuorensola Tampereelta ja Katja Kurkinen Turusta.

Vuokranantajien kokemusten jälkeen siirrymme katsomaan vuokramarkkinoita tilastotiedon valossa. Vuokramarkkinapaneelissa lavalle nousevat tilastonikkarit, jotka päivätyökseen pureskelevat dataa vuokramarkkinoista.

Paneelissa keskustelemassa:

klo 14.40 Ajankohtaiset oikeustapaukset vuokranantajalle ja Hyvä vuokranantaja -verkkokurssin julkistus, päälakimies Tarik Ahsanullah, Suomen Vuokranantajat ry

Suomen Vuokranantajien päälakimies Tarik Ahsanullah käy läpi vuoden tärkeimmät oikeustapaukset ja mitä yksityisen vuokranantajan tulisi niistä muistaa. Lisäksi esitellään jäsenille uutena maksuttomana jäsenpalveluna Hyvä Vuokranantaja -verkkokurssi, jossa käydään läpi vuokrauksen perusteet ja keskeinen vuokraustoimintaan liittyvä lainsäädäntö.

klo 15.00 Tauko

klo 15.30 Hyvä vuokranantaja –palkinnon jako yhdessä Vuokralaiset ry:n kanssa

klo 15.40 Hyvä vuokranantaja muuttuvilla markkinoilla: paneelikeskustelu

Paneelissa keskustelemassa:

  • Heikki Pajunen, valmentaja ja asuntosijoittaja
  • Ronja Roms, yrittäjä ja asuntosijoittaja
  • Markus Grahn, asuntosijoittaja ja Suomen Vuokranantajien aluepäällikkö
  • Kati Valjus, toimittaja ja sijoittaja

klo 16.15 Tapahtuma päättyy

Tapahtumassa esitetään myös entisen Yhdysvaltojen Suomen suurlähettilään ja liikemiehen Bruce Oreckin henkilöhaastattelu, joka luo katsauksen Suomeen kiinteistökehittämisen näkökulmasta.

Huom! Ohjelmaan ja aikatauluun saattaa tulla vielä muutoksia

Terveysturvallisuus tapahtumassa

Suosittelemme, että tapahtumaan saapuvat vain täyden rokotussuojan saaneet, koronan jo sairastaneet tai koronatestillä testatut kävijät ja näytteilleasettajat.

Osallistujien ja näytteilleasettajien ei lähtökohtaisesti tarvitse esittää erillisiä todistuksia sisäänpääsyn yhteydessä. Pidätämme kuitenkin oikeuden tarkastuksiin ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli Suomen viranomainen määrää koronarokotetodistuksen tai negatiivisen koronatestituloksen esittämisen pakolliseksi tapahtumiin osallistumisen yhteydessä.

Ethän myöskään saavu tapahtumaan millään tavoin sairaana ja/tai oireilevana, vaikka sinut olisi esimerkiksi täysin rokotettu. Noudatathan myös voimassaolevaa maskisuositusta.

Kahvitus ja ruokailu

Tapahtumassa on mahdollisuus omakustanteiseen kahvitukseen ja / tai lounaaseen.

Tarjoilua on sekä näytteilleasettajien tilan viereisessä kahvilassa että Holiday Inn Helsinki Expon aulan Open Lobby – tilassa.