Ajankohtaista

Uransa aloittavan täydellinen pätkäkoti

Joonas Hynninen asuu lyhytaikaisesti 24-neliöisessä kalustetussa yksiössä Helsingin Lauttasaaressa.

Teksti TIINA ÖRN

Kuvitus ANTTI AHTILUOTO

Julkaistu lehdessä 2/2024

Asuin Oulussa, kun aloin etsiä viiden kuukauden ajaksi kalustettua asuntoa Helsingistä. Selaillessani vuokra-asuntotarjontaa huomasin pian, ettei minulle ole paljon vaihtoehtoja. Useimmissa asunnoissa oli ehtona vähintään vuoden vuokrasopimus.

Kaverini kannusti minua laittamaan nettipalveluun ilmoituksen siitä, että etsin asuntoa lyhyeksi määräajaksi. Se oli hyvä vinkki. Sain yhteydenoton ja pian olin allekirjoittanut vuokrasopimuksen yksiöstä, joka sijaitsee Lauttasaaressa hyvien kulkuyhteyksien päässä työpaikaltani.

Vuokranantajan lähettämistä kuvista sai totuudenmukaisen kuvan asunnosta. Kalustetussa asunnossa on tarvittavat kodinkoneet ja perusastiasto. Kodintavaroista minun piti tuoda mukanani vain liinavaatteet ja pyyhkeet. Kehut vuokranantajani ansaitsee myös siitä, että vuokrasopimuksen allekirjoittaminen onnistui sähköisesti, eikä sitä varten tarvinnut tulla Helsinkiin. Avainten luovutuskin onnistui asuntoni luona saavuttuani junalla Oulusta.

Vaikka aloitin nyt työurani Helsingissä, viimeistelen työni ohessa yliopistotutkintoni viimeisiä kursseja. Vuokrakotini on minulle lähinnä nukkumapaikka, mutta arvostan sitä, että pääsen työ- ja opiskelupäivien jälkeen Lauttasaaren lenkkipoluille tuulettumaan. Tyttöystäväni asuu edelleen Oulussa. Nämä viisi kuukautta tarjoavat minulle mahdollisuuden katsoa, jäänkö Helsinkiin. Jos jään, etsimme täältä isomman asunnon, joka täyttää meidän molempien kriteerit.