Teema

Ensiasunto Tampereen keskustassa

Sini Launis asuu 25-neliöisessä yksiössä Tampereen keskustassa.

”Muutin tähän ensimmäiseen omaan kotiini viime kevättalvella. Halusin asunnon keskustasta, ja äiti löysi tämän netistä.

Kävimme katsomassa asuntoa vielä samana päivänä, eikä enempää tarvinnut etsiä: tämän halusin, vaikka vuokra oli miettimääni enemmän. Minua onnisti, sillä Tampereen keskustassa ei ole paljon vapaita vuokra-asuntoja, ja heti ensimmäinen tärppäsi.

Asunto on pieni, mutta kokoonsa nähden avara ja toimiva. Viidennen kerroksen kahdesta ikkunasta tulvii valoa ja avautuu näkymät pihaan, Puutarhakadulle ja Hämeenpuistoon. Ilta-aurinko paistaa sisään – kesällä sisällä oli tosin liiankin kuuma.

Lempipaikkani yksiössä on vuode. Siinä luen lääketieteelliseen pääsykokeisiin, katselen läppäriltä ohjelmia ja sohvanakin se toimii. Avokeittiö on hyvin varusteltu pientä astianpesukonetta myöden. Vaatehuone ja kylpyhuone ovat tarpeeksi tilavat.

Parasta kodissani on tietysti se, että se on yksin minun, mutta myös asunnon sijainti. Kaikki minulle tärkeä on lähellä: vanhemmat ja isoäiti, kauppa kadun toisella puolen, kirjasto ja kuntosali lähikortteleissa. Töihin poljen kymmenessä minuutissa.

Rakastan siivousta, imurointia ja lattioiden luuttuamista, joten sekin on ihanaa, että asunto oli niin siistissä ja hyvässä kunnossa. Toivon, että pääsen opiskelemaan tänne Tampereelle, jotta voin jäädä tähän asuntoon pitkäksi aikaa.”

Juttu on julkaistu Vuokranantaja-lehdessä 4/2019.
Teksti: Tuija Heikkilä, kuva: Laura Vesa