Arvoa remonteilla

Huhtikuun Vuokranantaja-lehdessä haetaan arvoa asuntosijoittamiseen remonteista. Kuljemme myös isännöitsijän matkassa ja mietimme, miten taloyhtiöstä voi saada lisäarvoa sijoittamiseen. Lue Vuokranantaja-lehden Makupaloista lisää!

Pientä pintaremonttia vai kaikki uusiksi?

Remontoimalla voi vaikuttaa sijoitusasunnon arvoon ja vuokrattavuuteen, mutta iso remontti ei aina kannata.  Lue lisää!

Pitkäjänteistä ilmasto- ja veropolitiikkaa

Hallitus on aktiivisesti kiinnittänyt huomiota asuntopolitiikan kokonaisuuteen ja valmistellut asuntopoliittisen kehittämisohjelman vuosille 2021-2028. Keskeisessä roolissa tässä työssä on eduskunnan ympäristövaliokunta. Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Juha Sipilä kirjoittaa Vuokranantaja-lehden kolumnissa ajatuksiaan tulevaisuuden asuntopolitiikasta.

”Vuokranantajien kannalta kiinnostavia ovat myös verotuskysymykset. Hallituksen agendalla on tällä kaudella ollut taloyhtiölainojen verovähennysoikeuden poistaminen, jota ei mielestäni pitäisi missään nimessä nyt tehdä. Huoli ylivelkaantumisesta on paikallaan, mutta pidän kaavailtua muutosta vääränä työkaluna ylivelkaantumisen estämiseen. Verotukseen liittyvien toimien tulee olla ilmastotoimien tapaan pitkäjänteisiä ja ennustettavia”, Sipilä kirjoittaa. Lue koko kolumni!

Kierrätysremonteilla kivoja koteja

Kati Valjusta miellyttää Oulun 1950-luvulla rakennettujen kerrostalojen estetiikka. Huonokuntoisista asunnoista itse remontoimalla syntyy persoonallisia vuokrakoteja.

Lue Kati Valjuksen haastattelu!

Taloyhtiön energiaremontti on tavoitteellinen matka

Ennen energiaremonttia taloyhtiössä selvitetään, paljonko energiaa kuluu ja miten järjestelmät toimivat. Sitten hankitaan osakkaiden yhteisymmärrys ja ryhdytään työhön, jonka tavoitteena on pienemmät lämmityskustannukset ja parempi asumismukavuus. Lue lisää!


Puukerrostalo on kestävä sijoitus

Yhteiskunta tavoittelee entistä kestävämpää rakentamista, mitä kuvastavat myös kaupunkien hiilineutraaliustavoitteet: Turku haluaa olla hiilineutraali vuonna 2029, Tampere vuonna 2030 ja Helsinki vuonna 2035. Lue lisää!

Vuokranantajat totuttelevat uuteen normaaliin

Asuntojen vuokraus on muuttunut aiempaa haastavammaksi,
ja muutoksen nopeus on saattanut jopa yllättää. Omaa vuokraamisen
strategiaa onkin syytä kirkastaa, jotta se vastaisi uuteen tilanteeseen. Lue lisää!


Lue lisää Vuokranantaja-lehdestä!

Vuokranantaja-lehti 2/2022 saapuu kaikille jäsenille postitse tämän viikon aikana. Voit myös lukea digilehden jäsensivuille kirjautuneena vuokranantajat.fi/lehti

Lukuiloa!

Ps. Onko sinulla juttuideoita tai vinkkejä? Haluaisitko kertoa oman tarinasi vuokranantajana tai vaikkapa vinkata ihanasta vuokralaisesta, jota voisimme haastatella? Ota yhteyttä tiedotus@vuokranantajat.fi !