Kumppanin terveiset – Uusi jäsenetu Ifistä

9.3.2022

Uusi jäsenetu sijoitusasunnon vakuutuksen ostajalle!

Sijoitusasunnon hankkiminen on merkittävä investointi. Parhaimmillaan se on kestävä ja vakaa sijoituskohde, mutta kuten kaikkiin sijoituksiin, myös asunnon omistamiseen liittyy riskejä. Naapuriasunnon vesivahinko tai epähuomiossa syttynyt liesipalo voivat vahingoittaa asuntoasi ja pahimmillaan keskeyttää vuokratulosi asunnon korjaustöiden ajaksi. Tällaisiin riskeihin voi kuitenkin varautua ja meillä onkin hyviä uutisia Suomen Vuokranantajat ry:n jäsenille vakuutuksiin liittyen. Jäsenenä sinulla on mahdollisuus vakuuttaa asuntosi Ifin vuokranantajan vakuutuksella ja tarjoamme sinulle uuteen vakuutukseen ensimmäisen kuukauden maksutta.

Etu on voimassa 1.2.2022 alkaen ja se on tarjolla yksityisessä omistuksessa oleviin sijoitusasuntoihin. Lunasta etusi kirjautumalla ja klikkaamalla verkkokauppaan Jäsenetusivun alta.

Suomen vuokranantajien vuosittain teettämän vakuutusvertailun perusteella olemme olleet markkinoiden kattavin vakuutus jo kolmena vuotena peräkkäin ja Ifin vuokranantajan vakuutus onkin kehitetty yhteistyössä Suomen vuokranantajien kanssa.

Turvaa vuokratulon menetykselle

Vakuutukseen voi sisällyttää valinnaisen lisäturvan vahinkotilanteen aiheuttaman vuokratulon keskeytyksen varalta. Tällä tarkoitetaan tilannetta, jossa asuntoon tapahtuu vakuutusehtojen mukaan korvattava vahinko, jolloin vuokralainen vapautuu lain mukaan vuokran maksamisesta. Vuokratulon menetyksiä korvataan jopa 12 kuukauden ajalta, minkä ansiosta suuretkaan vahingot eivät aiheuta ongelmia esimerkiksi vastikkeiden tai lainojen maksuun. Vuokranantajalle jäävä omavastuu vahinkotilanteessa on 50 % yhden kuukauden vuokratulosta.

Ifin vahinkotilastojen mukaan korvatuista vuokratulon keskeytymisen vahingoista noin 75 % on ollut seurausta huoneiston sisällä, naapuriasunnossa tai taloyhtiössä aiheutuneesta vuotovahingosta. Muita korvattavia tilanteita ovat olleet erilaiset rikkoutumis-, ilkivalta- ja palovahingot. Korvauksia on maksettu vahinkojen laajuudesta riippuen lyhyistä muutamien viikkojen keskeytyksistä useisiin kuukausiin. Vahingoissa, joissa huoneiston materiaaleja on parannettu, on menetetyn vuokratulon lisäksi voitu korvata myös paranneltujen pintamateriaalien osuuksia.

Vuonna 2021 Ifiltä ostetuissa vakuutuksissa yleisin vakuutettava vuokratulon määrä oli noin 500–600 euroa kuukaudessa, mutta vuokratuloa kannattaa ehdottomasti turvata myös suurempien vuokrien kohdalla. Joka kymmenessä myydyssä vakuutuksessa vuokratulon määrä oli yli 1000 euroa kuukaudessa.

Aurinkoista kevään jatkoa!
Henrik Rantanen
If