Kovat ajat, hyvät vuokranantajat

19.3.2020

Toiminnanjohtaja Sanna Hughes avaa blogissa koronavirusepidemian vaikutuksia vuokranantajiin ja järjestön toimintaan.

Rakkaat vuokranantajat,

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Suomeen on julistettu poikkeusolot, joilla on väistämättä vaikutuksia myös vuokramarkkinoiden toimintaan. Vaikka meistä jokaisen täytyy edelleen asua jossain, saattaa monen vuokralaisen vuokranmaksukyky heikentyä ainakin väliaikaisesti virusepidemian aiheuttamien taloudellisten vaikutusten seurauksena. Liiketilojen vuokralaisilla on aivan erityisen vaikeaa.

Nyt jos koskaan kannattaa pitää kiinni hyvistä vuokralaisista. Mikäli omat puskurit sen mahdollistavat, haasteellisessa tilanteessa olevalle vuokralaiselle kannattaa tarjota vähintäänkin joustoa vuokranmaksun aikatauluun.

Suomen Vuokranantajien toiminnassa poikkeustilanne näkyy siten, että olemme peruneet läsnäoloa vaativat tapahtumat toistaiseksi. Lisäksi olemme päätyneet perumaan kesäkuulle suunnitellun Vuokranantaja-risteilyn tältä vuodelta. Kesken jäänyt Vuokranantaja-kiertue ja muita alueellisia tilaisuuksia korvataan webinaareina. Verkon yli järjestetty koulutus ei toki mahdollista verkostoitumista toisten vuokranantajien kanssa samalla tavalla kuin livetilaisuudet, mutta oppia niidenkin kautta saadaan varmasti jaettua.

Muu toimintamme pyörii kuten ennenkin, lakineuvonta palvelee ja seuraavan Vuokranantaja-lehden pitäisi kolahtaa postiluukuista suunnitellusti huhtikuussa.

Olemme julkaisseet koronavirusepidemiaan liittyvistä kysymyksistä oman nettisivun, jonne lakitiimi on koonnut vastauksia meiltä kysyttyihin kysymyksiin. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa sivua, jos jokin asia askarruttaa. Uusia kysymyksiä ja vastauksia lisätään sivuille tarpeen mukaan.

Airbnb-Sanna Hughes

Tsemppiä jokaiselle, kyllä tästä selvitään!

Sanna Hughes
Toiminnanjohtaja
Suomen Vuokranantajat

Tietoa blogista

Blogissa julkaistaan vuokranantajan arkea koskettavia asiantuntijakirjoituksia ja eri vuokranantajien tarinoita vuokrauksen onnistumisista ja haasteista. Tervetuloa lukemaan ja keskustelemaan! Mikäli sinulla on tarinoita kerrottavana, laita viestiä osoitteeseen: tiedotus@vuokranantaja.fi