Me vuokranantajat -alumni: Tuomas Viljamaan tie on vienyt asiantuntijasta toimitusjohtajaksi

21.7.2023

Missä tehtävässä toimit Suomen Vuokranantajilla ja milloin?  

Aloitin Suomen Vuokranantajilla 2015 joulukuussa vaikuttamistyön asiantuntijana, vuodesta 2017 yhteiskuntasuhdepäällikkönä ja vuodesta 2019 eteenpäin yhteiskuntasuhdejohtajana. Vastasin vaikuttamistyöstä ja tutkimustyöstä. Vuodesta 2017 eteenpäin vastasin myös aluepäällikkötoiminnan kehittämisestä, mistä nautin todella paljon. Erityisen ylpeä olen Vuokramarkkinakatsauksista, joiden tekemisen aloitimme aikanani. Vastasin myös edellisen strategian valmistelusta. 

Missä olet työskennellyt Suomen Vuokranantajien jälkeen?   

2020 toukokuussa siirryin Isännöintiliiton vaikuttamis- ja tutkimusjohtajaksi ja tämän vuoden alussa siirryin Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtajaksi.  

Mikä työssäsi Suomen Vuokranantajilla oli parasta ja onko kokemus auttanut sinua myöhemmin urallasi?  

Parasta olivat tapahtumat, jäsenet, aluepäällikkötoiminnan kehittäminen ja se poikkeuksellisen mahtava intohimo hyvää vuokranantajuutta kohtaan. Jos joskus tuntui, ettei oikein lähde, oli paras tapa mennä jäsentilaisuuteen puhumaan ja keskustelemaan jäsenten kanssa. Sieltä sai aina roppakaupalla innostusta omaan työhön. Mia Koro-Kanerva antoi minulle toiminnanjohtajana valtavasti vastuuta ja se osaltaan on varmasti kantanut minua urallani eteenpäin. Olen tosi kiitollinen Suomen Vuokranantajille saamistani mahdollisuuksista, joilla on luonnollisesti ollut todella iso merkitys uralleni. Se on fantastinen työyhteisö, jossa vietin mahtavat 4,5 vuotta työntekijänä sekä sittemmin olen ollut tyytyväisenä jäsenenä.  

Miten työkaverisi kuvailisivat sinua? 

Isännöintiliiton mainio kollegani Aki taisi joskus sanoa, ettei Tuomaksen kanssa voi ahkeruudessa kilpailla. Ajattelisin, että minua varmaan kuvaillaan rauhalliseksi, analyyttiseksi, uteliaaksi ja intohimoisesti työhöni suhtautuvaksi. Yritän kannustaa ja kehua työkavereitani sekä tuoda heidän osaamistaan esille.  

Vuokranantajat tarjoavat ihmisille koteja. Mikä sinulle on tärkeintä tai mistä pidät eniten omassa kodissasi? 

Pidän ruuanlaitosta, joten keittiö on minulle tärkeä. Eniten taidan pitää tällä hetkellä uudesta sängystäni. Hyvää unta osaa arvostaa.