Me vuokranantajat -alumni: Elsa Kaijala sukelsi Vuokranantajilla niin verkkosivujen kuin tekoälyn maailmaan

28.7.2023

Missä tehtävässä toimit Suomen Vuokranantajilla ja milloin?  

Tulin Suomen Vuokranantajien ensimmäiseksi viestintä- ja palvelukoordinaattoriksi syksyllä 2018. Tehtäväni oli työskennellä jäsenrajapinnassa niin jäsenpalvelussa, sosiaalisessa mediassa kuin tapahtumatuotannossakin. Koska olen koulutukseltani tradenomi, HSO eli johdon assistentti, kuului tehtävään myös tyypillisiä assistenttitehtäviä, kuten matka- ja kokousjärjestelyitä. 

Missä olet työskennellyt Suomen Vuokranantajien jälkeen?   

Tulin Suomen Vuokranantajille Kiinteistöliittoyhteisön kasvattina – aloitin kiinteistöalan urani Kiinteistöliitolta, josta siirryin Kiinteistöliitto Uusimaalle ennen Suomen Vuokranantajia. Tästä tie on myös luontevasti jatkunut kiinteistö- ja rakennusalalla. Suomen Vuokranantajilta siirryin rakennusliike JM Suomelle asiakaspalvelutehtäviin asiakkuuskoordinaattoriksi, siitä talotekniikkaurakoitsija Amplitille johdon assistentiksi, josta jatkoin matkaani Senaatti-kiinteistöille lakiasioiden ja talousyksikön assistentiksi.  

Mikä työssäsi Suomen Vuokranantajilla oli parasta ja onko kokemus auttanut sinua myöhemmin urallasi?  

Työni Suomen Vuokranantajilla oli todella monipuolinen, eikä kahta samanlaista päivää ollut. Nautin suuresti siitä, että tehtävään kuului rutiinien lisäksi monenlaisia projekteja. Omana aikanani hankimme järjestön chatbotin ja aloitimme sen kouluttamisen tyhjästä. Aloitimme myös yhdistyksen verkkosivujen uudistusprojektin ja pääsimme mielestäni tässä todella onnistuneeseen lopputulokseen. Myös Love Boat -teemainen Vuokranantajaristeily on jäänyt mieleen.  

Ammatillisesti aikani Vuokranantajilla antoi paljon – chattibotti oli ensimmäinen kosketukseni oppivaan tekoälyyn ja on ollut huimaa seurata tekoälyn kehitystä siitä tähän päivään. Olen myös todella etuoikeutettu siinä, että olen saanut katsoa kiinteistö- ja rakennusalaa niin monesta näkökulmasta. Eniten Suomen Vuokranantajilta on kuitenkin jäänyt mieleen lämmin työyhteisö ja ihana yhteishenki.  

Miten työkaverisi kuvailisivat sinua?  

Olen hyvällä tavalla hullu. En täytä tavanomaisen assistentin muottia monellakaan tapaa, mutta alkushokin jälkeen tämä on ollut pidetty ominaisuus.  

Vuokranantajat tarjoavat ihmisille koteja. Mikä sinulle on tärkeintä tai mistä pidät eniten omassa kodissasi? 

Parasta omassa kodissani on, että se on omakotitalo ja omalla tontilla. Tässä on sekin hyvä puoli, että kun asunto-osakeyhtiöasiat ovat olleet osa omaa työarkea kovin ison osan työurastani, nautin siitä, että yhtiöhallinnollisesti työt eivät tule kotiin.