Vinkit menestyksekkään vuokrailmoituksen tekemiseen

17.3.2024

Hyvän vuokralaisen löytäminen voi tällä hetkellä olla monelle vuokranantajalle stressaavaa ja aikaa vievää. Tarjontaa on jopa suurissa kaupungeissa ennätyksellisen paljon, jolloin myös riski tyhjistä kuukausista kasvaa. Hyvän vuokralaisen löytämisessä vuokrailmoituksen rooli voikin tällä hetkellä olla ratkaisevan tärkeä.

Vuokrailmoitus on ensimmäinen kontaktipiste potentiaalisiin vuokralaisiin. Ilmoituksen tehtävä on herättää kiinnostus ja antaa mahdollisimman kattava kuva tarjolla olevasta asunnosta. Jotta vuokrailmoitus erottuu joukosta ja houkuttelee tutustumaan kohteeseen tarkemmin, on tärkeää panostaa sekä sisältöön että ulkoasuun. Tässä omat vinkkini menestyksekkään vuokrailmoituksen tekemiseen:

1. Hyvä ilmoitus on selkeä ja ytimekäs

Hyvä vuokrailmoitus kertoo asunnosta vuokralaiselle tärkeitä tietoja. Asetu siis ilmoitusta tehdessäsi vuokralaisen asemaan ja pohdi, mitä itse haluaisit tietää vuokra-asuntoa etsiessäsi.

Itse ilmoituksen teksti kannattaa pitää ytimekkäänä mutta kattavana. Tärkeät tiedot kuten asunnon sijainti, koko ja huoneiden määrä, varustelu, asunnon vapautuminen ja vuokrasuhteen vähimmäiskesto sekä vuokra ja mahdolliset lisäkustannukset on hyvä kertoa mahdollisimman selkeästi.

2. Liitä ilmoitukseen houkuttelevat kuvat – ehkä jopa video

Valokuvat ja asunnon pohjapiirros ovat vuokra-asuntoa etsivälle usein kaikista tärkeimmät kiinnostuksen herättäjät. Laadukkaat ja hyvin valaistut kuvat antavat realistisen kuvan asunnosta ja houkuttelevat lukemaan ilmoituksen tarkemmin. Pohjapiirros taas auttaa hahmottamaan, miten omat kalusteet voisivat asuntoon sopia. Asunnon lisäksi on hyvä kuvata myös talon yhteistiloja ja piha-aluetta, jos sellaisia on. Muista kuitenkin olla rehellinen kuvien suhteen – vääristyneet tai vanhentuneet kuvat voivat aiheuttaa pettymyksen vuokralaisille ja hukuttaa heidän kiinnostuksensa.

Harkitse myös videokuvan lisäämistä ilmoitukseen. Videon avulla potentiaalinen vuokralainen saa käsityksen asunnon mittasuhteista ja tiloista pelkkiä valokuvia paremmin ja pystyy arvioimaan, kannattaako asuntoon tulla tutustumaan tarkemmin. Jos asunto ei videon perusteella vastaakaan vuokralaisehdokkaan toiveita, parhaimmillaan molemmat välttyvät turhalta tutustumiskäynniltä.

3. Mieti miten erotut muista

Kun asuntoja ja siten myös valinnanvaraa on tarjolla paljon, hyvällä vuokrailmoituksella voi erottua joukosta. Ilmoituksessa kannattaa korostaa asunnon ainutlaatuisia piirteitä ja etuja: Onko asunnossa upea näköala? Uusittu keittiö? Oma autopaikka? Sijaitseeko asunto lähellä hyviä kulkuyhteyksiä tai palveluita? Kerro siitä! Kuitenkin on tärkeää pysyä totuudessa – liioitellut lupaukset voivat aiheuttaa luottamuksen menetyksen vuokralaisissa.

Myös vuokrasuhteen ehdoilla voi erottautua. Jos lemmikit ovat tervetulleita asuntoon, kerro se jo heti ilmoituksen alussa. Kerro myös, jos asunto on mahdollista vuokrata ilman rahavakuutta tai pitkää sitoutumisaikaa.

4. Markkinoi oikeissa kanavissa ja ole itse tavoitettavissa

Vuokrailmoituksen julkaisuun on olemassa useita eri kanavia. Vuokrailmoitussivustojen lisäksi useissa kaupungeissa on myös omia vuokra-asunnoille omistettuja sosiaalisen median kanavia. Ota selvää, mistä kanavista tavoitat oman kohderyhmäsi parhaiten ja julkaise ilmoitus ainakin niissä.

Kun ilmoitus on julkaistu, muista myös itse olla tavoitettavissa. Kirjaa ilmoitukseen omat yhteystietosi ja ohjeet siitä, miten sinuun voi olla yhteydessä. On hyvä tarjota useampi yhteydenottotapa, kuten puhelinnumero, sähköpostiosoite ja mahdollisesti jopa WhatsApp-yhteys. Kun asuntoja on tarjolla paljon, nopea reagointi potentiaalisten vuokralaisten kyselyihin voi olla ratkaiseva tekijä hyvän vuokralaisen löytämisessä.

5. Kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen ja kieliasuun

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, tarkista ilmoituksen oikeinkirjoitus ja kieli. Ammattimainen ja virheetön teksti antaa luotettavan ja asiallisen kuvan vuokranantajasta.

Suurissa kaupungeissa iso osa potentiaalisista vuokralaisista on jo vieraskielisiä. Yksi keino erottua joukosta ja laajentaa vuokralaispotentiaalia on kirjoittaa ilmoituksen teksti tai edes osa siitä suomen lisäksi myös englannin kielellä.

Onnea hyvän vuokralaisen metsästykseen!

Blogi on alun perin julkaistu viisasraha.fi-sivustolla 13.3.2024