Yksityinen vuokranantaja, hyödynnä markkinatietoa! 3+1 vinkkiä Vuokraovi.comilta

2.4.2022

Yksityisten vuokranantajien tarjonta muodostaa merkittävän osan koko vuokra-asuntomarkkinasta. Kokosimme tähän juttuun muutamia Vuokraovi.comin dataan perustuvaa tilastotietoa ja vinkit, joita yksityisen vuokranantajan kannattaa hyödyntää.

1. Seuraa vuokramarkkinaa

Vuoteen 2019 eli koronaa edeltävään aikaan verrattuna vuokra-asuntoja on nyt runsaasti tarjolla, tosin hieman vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. Vaikka vuokra-asuntojen tarjonta onkin normaalia runsaampaa, Vuokraovi.comin liiketoimintapäällikkö Henrik Laakkonen kertoo asuntojen kuitenkin liikkuvan vuokramarkkinalla:

”Kohdetarjonta on lisääntynyt huomattavasti niin sanottuun normaaliin aikaan verrattuna ja myös kysyntä on pysynyt korkealla tasolla. Yksittäistä kohdetta vuokrattaessa tämä näyttäytyy vuokrattavuuden hankaloitumisena, kun tarjonta on kasvanut kysyntää enemmän. Kokonaiskysyntä markkinassa ei kuitenkaan ole laskenut, sillä kohteita poistuu viime vuotta enemmän palvelusta.”

2. Aseta vuokra oikealle tasolle

Vuokranantajan kannattaa pitää tarkasti silmällä omaa sijoitusasuntoa vastaavien asuntojen vuokratasoa.

Yksityisten vuokranantajien keskimääräiset neliövuokrat ovat suurimmilta osin hyvin samalla tasolla kuin yleiset vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen neliövuokrat. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla erot eivät ole huomattavia yhdessäkään huonetyypissä.

Oikean vuokratason määrittämisessä kannattaa käyttää apuna Vuokraovi. comin vuokralaskuria, joka antaa arvion asunnon sopivasta pyyntivuokrasta perustuen muiden samankaltaisten asuntojen pyyntivuokriin.

Kannattaa myös muistaa, että ilmoittamalla vuokra-asunnoista Vuokraovi.comissa saat käyttöösi vastaavien kohteiden vuokratilastot viimeisimmän vuoden ajalta.

3. Varaa asunnon vuokraukseen tarpeeksi aikaa

Kun tarjontaa on normaalia enemmän, saattaa hyvän vuokralaisen löytymisessä kestää hieman kauemmin kuin mihin olet ehkä tottunut. Aloita vuokrailmoittelu siis ajoissa äläkä hätkähdä, vaikka sähköposti ei heti täyttyisikään vuokralaisehdokkaiden viesteistä.

Vuokraovi.comin dataan perustuen yksityisten vuokranantajien yksiöt vuokrataan pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä reilussa kolmessa viikossa. Esimerkiksi Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa taas yksiöt löytävät asukkaan keskimäärin alle kahdessa viikossa.

Tarkista taulukosta, millaisia keskimääräisiä markkinointiaikoja yksityisillä vuokranantajilla on ollut eri kaupungeissa! Markkinointiaika on laskettu keskimääräisestä ilmoitusten esilläoloajasta, eli se on markkinointiaikojen mediaani.

+ Panosta ilmoitukseen

Asunnon ripeää vuokrausta voi edistää panostamalla ilmoitukseen ja mukavan asukaskokemuksen luomiseen ensimetreistä lähtien. Laadukas ilmoitus ja sujuva yhteydenpito antavat vuokranantajasta luotettavan kuvan. Varmista, että nämä perusasiat ilmoituksessasi ovat kunnossa:

1. Hyvät kuvat

  • Kuvat herättävät vuokralaisten kiinnostuksen ja houkuttelevat ottamaan yhteyttä. Hyvät kuvat tuovat esiin asunnon parhaat puolet, kuitenkin realistisesti. 

2. Pohjapiirustus

  • Pohjapiirustus auttaa vuokralaista hahmottamaan asunnon mittasuhteita ja huonejärjestystä. Siitä näkee yhdellä silmäyksellä, sopiiko asunto esimerkiksi kämppiksille tai pariskunnalle. 

3. Informatiivinen kuvausteksti

  • Mahdollisuus kuvailla asuntoa sanallisesti kannattaa hyödyntää. Asunnon yleisen kuvailun lisäksi voit kertoa esimerkiksi lähialueen palveluista ja ulkoilumahdollisuuksista. 

Aloita hyvän vuokralaisen haku jättämällä ilmoitus Vuokraovi.comiin!

Tekstissä mainitut tilastot perustuvat neliövuokrien osalta vuoden 2022 tammikuun alusta maaliskuun loppuun mennessä julkaistuihin vapaarahoitteisten ja kalustamattomiin vuokra-asuntojen ilmoituksiin Vuokraovi.comissa. Markkinointiajat on laskettu vastaavalla ajanjaksolla poistuneista kohteista.

Henrik Laakkonen
Vuokraovi.comin liiketoimintapäällikkö