Asunnonvälitys otti digiloikan – nämä asiat eivät ehkä koskaan palaa ennalleen

30.6.2020

Digiloikka helpottaa vuokranantajana ja itsevuokraajana toimimista myös kokemattomalle asuntosijoittajalle. Nykypäivän trendien mukaisesti erilaiset sovellukset tuovat asiantuntijaosaamisen tarjolle kysyntäperiaatteella eli juuri kun sitä tarvitaan ja vain siltä osin, kuin sitä tarvitaan”, arvioi Dwelletin toimitusjohtaja Henri Haaksiala, LVV, kumppaniblogissa.

Vuokraustoiminta on ihmistyötä. Monelle asuntosijoittajalle tuotto ja taloudellinen riippumattomuus ovat pitkän aikavälin tavoite, mutta yhtä lailla omaan arvoonsa nousee tunne, jonka saa tarjotessaan toiselle kodin. Tuotto on vuokranantajan saama korvaus taloudellista riskistä. Taloudellinen riippumattomuus taas on vuosien tai vuosikymmenten onnistuneen riskinoton seuraus.

Yleisesti ajatellaan, että tuotto syntyy vuokran suuruudesta ja tyhjien kuukausien minimoinnista. Yhtä lailla tuottoon vaikuttavat käytettävien palveluiden kustannukset. Esimerkiksi omistaja on itse kohteensa paras asiantuntija. Miksi siis maksaisimme vuokravälittäjälle näytöstä, jos aiomme itse olla mukana haastattelemassa ja arvioimassa asunnonhakijoita? Perinteinen vuokravälitys ei taivu hinnoitteluun, jossa kiinteistönvälityksen arvoketju on pilkottu ja hinnoiteltu ostettavan palvelun mukaan.

Mikä on Dwellet?

Digitalisoitumisen myötä markkinoille onkin auennut selkeä tarve uudenlaisille palveluille. Dwellet on vuokrapalvelu, joka ei ole vuokravälittäjä. Vuokranantaja ostaa meiltä ensisijaisesti markkinointiosaamista eri internet-kanavissa. Yksi vuokrailmoitus Dwelletin Fiksuvuokraus-työkalulla on tae Suomen kattavimmasta digimarkkinoinnista, sillä ilmoitamme muun muassa Vuokraovessa, Oikotiellä ja Torissa. Lisäksi markkinoimme kohteitanne sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa. Kohteen ilmoittaminen Dwelletissä on vuokranantajalle riskitöntä, sillä saamme palkkion vasta silloin, kun valitset vuokralaisen kauttamme. 

Kohdelistauksen yhteydessä vuokranantajana valitset, järjestetäänkö näytöt samaan aikaan puolen tunnin vai peräkkäin puolen tunnin välein. Kaikki asunnonhakijat käyvät läpi kattavan kysymyssarjan ja jokainen hakemus toimitetaan vuokranantajalle helposti vertailtavassa muodossa Dwelletin nettisivuille. Vuokranantaja järjestää palvelun kalenteritoiminnolla näytön ja tapaa itse sopivimmat vuokralaisehdokkaat. Palvelu osaa kommunikoida hakijoiden kanssa ja järjestää sopivimman näyttöajan, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaasi sumplimiseen.

Kun vuokranantaja tapaa vain itseään kiinnostavimmat asunnonhakijat vältytään turhilta sosiaalisilta kontakteilta asuntonäytön yhteydessä. Luonnollisesti välityspalvelun puoleltakaan näyttöön ei osallistu ylimääräisiä henkilöitä vaan avustamme vuokrasuhteen solmimisessa sähköisesti, näytöstä seuraavana päivänä.

Jotkut asiat eivät koskaan palaa ennalleen

Käynnistäessämme yrityksemme toimintaa vuonna 2017 haastattelimme laajasti suomalaisia asunto -ja kiinteistösijoittajia. Vuokrauksen digiloikka oli kaikkien yhteinen toive, mutta siihen saakka suurimmat innovaatiot oli nähty yksinomaan asuntojen myynnin puolella. Ensimmäinen sloganimme olikin: ”Myös vuokra-asunnot ansaitsevat modernit työkalut”. On hieman ironista, että vasta globaali pandemia sai tämän tapahtumaan. Nyt jopa perinteiset kiinteistönvälitysalan toimijat ovat alkaneet ottaa ensimmäisiä digiaskeleitaan ja kehittämään uudenlaisia toimintatapoja. Olisimme mieluummin olleet väärässä kuin nähneet tämän keväät kriisin!

Toukokuun 2020 lopussa Dwellet on kasvanut edellisen 12 kuukauden tarkastelujaksolla yli 400% ja vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten vuokraustoimijoiden joukossa. Digitaalinen palvelumallimme on noussut arvoon arvaamattoman koronaepidemian aikana.

Yhteistyössä Suomen Vuokranantajien kanssa annamme nyt kaikille yhdistyksen jäsenille -20% palvelumaksustamme Vuokranantajien jäsenetukoodilla. Tarjous on voimassa 31.1.2021 asti ja sitä voi käyttää rajattomasti.

Henri Haaksiala / Dwellet

Lue myös: Koronakriisi vauhdittaa asunnonvuokrauksen digitalisoitumista

Katso myös: Webinaaritallenne Dwelletin vuokrausalustan esittelystä

Suomen Vuokranantajien blogissa julkaistaan sekä järjestön omien asiantuntijoiden kirjoituksia että yhteistyökumppanien kumppaniblogikirjoituksia.

Tietoa blogista

Blogissa julkaistaan vuokranantajan arkea koskettavia asiantuntijakirjoituksia ja eri vuokranantajien tarinoita vuokrauksen onnistumisista ja haasteista. Tervetuloa lukemaan ja keskustelemaan! Mikäli sinulla on tarinoita kerrottavana, laita viestiä osoitteeseen: tiedotus@vuokranantaja.fi