Vuokranantajan vakuutus korvaa myös vuokratulon keskeytymisen ja omistajan vastuuvahingot

15.7.2019

Postin muuttoilmoitustietojen perusteella suomalaiset muuttavat eniten kesällä. Suurimpana muuttajaryhmänä ovat nuoret, jotka muuttavat esimerkiksi opiskelupaikan perässä uuteen kotiin. Aktiivinen muuttosesonki näkyy asuntosijoittajan arjessa. Moni uusii vuokrasopimuksia, ja tarkistaa sopimuksen ehtoja. Samassa yhteydessä on järkevää käydä läpi myös asuntosijoittamisensa riskienhallintaa.

If on kesäkuun puolessa välissä uudistanut Vuokranantajan vakuutustaan, joka on nyt aiempaa laajempi. Vakuutuksen avulla voi varautua entistä paremmin oman vuokraustoimintansa vahinkoriskeihin. Esimerkiksi vakuutus voidaan jatkossa laajentaa korvaamaan huoneiston omistajan vastuuvahinkoja sekä vuokratulon keskeytymistä vahingon takia.

Vuokranantajan omaan kotivakuutukseen sisältyvä vastuuvakuutus ei yleensä korvaa vuokranantajan vastuulle kuuluvia vastuuvahinkoja. Asunnot ja kiinteistöt, jotka eivät ole vuokranantajan omassa käytössä, tarvitsevat oman vastuuturvan. Korvausvelvollisuus ei nimittäin pääty, vaikka kiinteistö tai huoneisto on tyhjillään tai ulkopuoliselle vuokrattuna. Uudesta huoneiston omistajan vastuuvakuutuksesta korvataan toiselle aiheutettu vahinko, jos omistajalla on tuottamus aiheuttamaansa vahinkoon. Tuottamus tarkoittaa huolimattomuutta, laiminlyöntiä, varomattomuutta tai muuta moitittavaa menettelyä.

Kesällä moni asuntosijoittaja voi olla suunnitella esimerkiksi sijoitusasunnon remontointia vuokralaisten vaihtuessa. Vastuuvakuutus on erittäin tärkeä esimerkiksi näihin tilanteisiin, jos asuntosijoittajalla on mielessään tehdä remonttia itse. Jos remontista aiheutuu vahinkoa esimerkiksi taloyhtiön rakenteille tai jopa naapureille, vastuuvakuutus auttaa.

Vuokratulon keskeytysturva taas korvaa menetettyä vuokratuloa, jos vuokralla olevaan asuntoon on tapahtunut vakuutusehtojen mukaan korvattava vahinko (esim. vuoto- tai palovahinko), minkä takia vuokralainen on lain mukaan osittain tai kokonaan vapautettu vuokran maksamisesta eikä vuokranantaja voi periä tältä ajalta vuokraa. Uudella turvalla asuntosijoittaja varmistaa jatkuvan vuokratulon, jolloin asuntosijoittajan omat lainaerät eivät pääse yllättämään tiukankaan paikan tullen.

Esimerkkitilanteena tapaus, jossa yläkerran asukas jättää hanan auki ja vesi valuu alakerrassa olevaan vuokrattuun asuntoon siten, että asunnosta tulee asumiskelvoton. Remontti kestää 4 kk. Vuokran määrä on 600 € ja vahinkoa korvataan koko 4 kk ajalta. Vahingon omavastuu on puolet ensimmäisen kuukauden vuokrasta. Vahingon suuruus on 2 400 €, josta vähennetään 300 € omavastuu. Vahingosta maksetaan korvausta 2 100 €.

Turvallista kesää!

Lue lisää Vuokranantajan vakuutuksesta

If Vakuutus

Kumppaniblogi

Tietoa blogista

Blogissa julkaistaan vuokranantajan arkea koskettavia asiantuntijakirjoituksia ja eri vuokranantajien tarinoita vuokrauksen onnistumisista ja haasteista. Tervetuloa lukemaan ja keskustelemaan! Mikäli sinulla on tarinoita kerrottavana, laita viestiä osoitteeseen: tiedotus@vuokranantaja.fi