Lyhytaikaista vuokrausta koskevan lainsäädännön valmisteluun aikalisä – valmistelu jatkuu palautteiden perusteella

14.6.2024

Ympäristöministeriö on päättänyt ottaa aikalisän lyhytaikaista vuokrausta koskevan lainsäädännön valmistelussa. Lausuntokierroksella ollut rakentamislain pykälä keräsi suuren määrän palautetta, kun lausuntoja saapui yhteensä 159 kappaletta. Lakipykälä on tarkoitus sisällyttää seuraavaan rakentamislain päivitykseen, jonka on tarkoitus valmistua syksyllä 2025.

Lakipykälän valmistelun jatkaminen mahdollistaa nyt sen, että lyhytvuokrausta ilmiönä voidaan tarkastella entistäkin kokonaisvaltaisemmin. Esimerkiksi asumisrauhaan liittyviin kysymyksiin, kuten taloyhtiön puuttumiskeinoihin, voidaan nyt keskittyä entistä paremmin. Suomen Vuokranantajat on esimerkiksi esittänyt, että häiriöihin voitaisiin puuttua entistä paremmin antamalla asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokoukselle mahdollisuus kieltää lyhytvuokraus määräajaksi yksittäisissä asunnoissa, jos niissä esiintyy huomattavia häiriöitä.

”Ympäristöministeriön päätös jatkaa lakipykälän valmistelua on äärimmäisen tervetullut. Keskustelun jatkaminen mahdollistaa nyt sen, että tulevalla lainsäädännöllä voidaan korostaa ilmiön hyötyjä entisestään, sekä puuttua mahdollisiin epäkohtiin entistä paremmin. Mahdollistava lainsäädäntö selkeillä säännöillä on kaikkien osapuolien etu”, toteaa Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes.

Lue tästä ympäristöministeriön tiedote kokonaisuudessaan.
Linkki Suomen Vuokranantajien lausuntoon.