Tunnetko jo erilaiset tavat järjestää vuokrasopimuksen vakuus?

28.7.2021

Opiskelijat etsivät ensimmäistä omaa kotiaan, ja moni tekee vuokrasopimuksen ensimmäistä kertaa elämässään. Mitä tarkoittaa vuokrasopimuksen vakuus ja minkälaisia vaihtoehtoja sen järjestämiseen on? Suomen Vuokranantajien Anna-Emilia Kuisma avaa vakuuden järjestämistä vuokrasuhteessa.

Opiskelijoiden vuokrakysyntä normalisoitumassa – korkeakoulut palaamassa varovaisesti lähiopetukseen syksyllä

20.7.2021

Suomen Vuokranantajien tekemän selvityksen mukaan korkeakoulut ovat varovaisesti palaamassa lähiopetukseen syksyllä, mikäli koronatilanne säilyy rauhallisena. Lähes kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut tavoittelevat syyslukukaudelle jo lähiopetukseen tai etä- ja lähiopetusta yhdistelevään hybridimalliin siirtymistä, kun korona-epidemian aikana opiskelu on pyritty järjestämään etäopintoina.

Näin saat kilpailuetua hyvällä vuokrasopimuksella

14.7.2021

Koronatilanteen vuoksi vuokramarkkinat ovat olleet poikkeuksellisen hiljaiset. Kevään jälkeen vuokramarkkinoille odotetaan vilkkaampaa loppukesää, kun korkeakoulut monilta osin palaavat lähiopetukseen ja opiskelijat etsivät asuntoja. Suomen Vuokranantajien lakimies Susanna-Maria Aarnivuo antaa vinkkejä siihen, miten hyvällä vuokrasopimuksella voi saada kilpailuetua vuokramarkkinoilla.

Välitilan kekseliäs pikaremontti

9.7.2021

Keittiötason ja alakaappien välitilaan voi tehdä helpon mutta myös laadukkaan remontin, eikä aikaa kulu välttämättä kuin muutama tunti.