Miksi aloitin itse asuntosijoittamisen?

27.10.2021

Sijoittaminen on kiinnostanut itseäni jo pienestä pitäen. Ensimmäiset omat osakkeet ostin jo alaikäisenä. Varmasti osittain myös näistä syistä päädyin Suomen Vuokranantajille töihin ja itsekin asuntosijoittajaksi. Minulle asuntosijoittaminen itsessään ei kuitenkaan ole mikään valtaisa intohimo. Sen sijaan näen sen erittäin mielenkiintoisena ja järkevänä osana toimintaani piensijoittajana.

Vuokrat nousivat muualla Suomessa pääkaupunkiseutua nopeammin

21.10.2021

Tilastokeskuksen tuore vuokratilastojulkistus kertoo vapaarahoitteisten vuokrien nousseen muualla Suomessa pääkaupunkiseutua nopeammin. Nopeimmin vuokrat ovat viimeisen vuoden aikana nousseet Turussa ja Tampereella. Vuokrien vuosimuutos oli negatiivinen ainoastaan Mikkelissä.

Onnistunut flippaus tuo kassavirtaa nopeasti

19.10.2021

Flippaus tarkoittaa asuntosijoittamisen strategiaa, jossa ostetaan remontin tarpeessa oleva asunto halvalla, remontoidaan ja myydään pois voitolla. Tällä tavalla on mahdollista päästä jopa kymmenien tuhansien eurojen tuottoon asuntoa kohden ennen pääomaveroa, mikäli remontti toteutetaan pääosin itse eikä omalle työlle lasketa arvoa.

Miten aloittaa asuntosijoittaminen?

19.10.2021

Kaikki sijoituspäätökset olisi hyvä perustaa omaan henkilökohtaiseen pitkän aikavälin sijoitusstrategiaan. Miksi ylipäätään haluaa sijoittaa eikä kuluttaa kaikkea nyt? Onko tavoitteena varautua ikäviin yllätyksiin puskurilla? Saada lisätulovirtaa nyt tai 20 vuoden päästä? Tarjota lapsille tai lapsenlapsille pesämuna? Kaikkia näitä?

Lauttasaari vuokralaisten suosikki – Kiinnostus Tikkurilaa kohtaan kasvussa

18.10.2021

Oikotie ja Suomen Vuokranantajat ovat yhdessä analysoineet vuokra-asunnon etsijöiden hakukäyttäytymistä vuoden 2021 aikana. Haetuimmat asuinalueet pääkaupunkiseudulla olivat heinä-syyskuussa Lauttasaari, Tikkurila, Töölö ja Kallio. Vuokra-asuntojen kysyntä piristyi elokuussa aikaisempia vuosia hiljaisemman alkuvuoden jälkeen.