Eduskuntavaalit 2023

Suomen Vuokranantajat ry on hyvien vuokranantajien jatkuvasti kasvava yhteisö, jossa jäseniä on jo lähes 30 000. Haluamme olla mukana kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa ja maailman parasta vuokra-asumista. Vuokra-asumisen tulee olla tasa-arvoinen ja arvostettu asumismuoto: kuka tahansa voi olla vuokranantaja ja kuka tahansa voi asua vuokralla.

Suomen Vuokranantajien tavoitteet vaalikaudelle 2023–2027

Voimme olla ylpeitä siitä, että Suomessa on yksi Euroopan toimivimmista vuokra-asuntomarkkinoista. Monipuolinen ja kilpailtu markkina takaa valinnanvaraa ja laatua vuokra-asujille. Lähes 40 prosenttia kaikista Suomen vuokra-asunnoista on yksityisten vuokranantajien tarjoamia. Pienet yksityiset vuokranantajat ovat inhimillisiä, kasvollisia vuokranantajia, jotka tarjoavat koteja ihmisille joustavasti ja kaikkialla Suomessa. On myös kaupunkien eriytymiskehityksen kannalta tärkeää, että vuokra-asunnot eivät keskity vain yksittäisiin taloihin. Yksityisten vuokranantajien omistamia asuntoja on tarjolla monipuolisesti erilaisista taloista ja kaupunginosista.

Suomen Vuokranantajien jäseniä ehdolla eduskuntavaaleissa 2023

Eveliina Heinäluoma (SDP)
Kotisivu

Olen 34-vuotias kansanedustaja Helsingistä. Olen keskittynyt sekä eduskunnassa että Helsingin kaupungin tehtävissä asuntopolitiikkaan liittyviin kysymyksiin.

Atte Kaleva (Kokoomus)
Kotisivu

Olen 43-vuotias kansanedustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu, kahden pienen lapsen isä, upseeri (kapteeni evp.), yrittäjä ja vuokranantaja.

Daniel Sazonov (Kokoomus)
Kotisivu

Apulaispormestari ja kaupunginvaltuutettu, lakimies ja itsekin vuokranantaja. Mukana myös vuokranantajien hallituksessa. Helsinkiläisten ja vuokranantajien asialla siis!

Uusimaa

Anssi Aura (Kokoomus)
Kotisivu

Olen yrittäjä, vuokranantaja, kaupunginvaltuutettu sekä kaupunkiympäristölautakunnan pj. Haluan Suomesta elinvoimaisemman ja turvallisen paikan elää ja yrittää.

Tiina Elo (Vihreät)
Kotisivu

Kansanedustaja, ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja ja kokenut kaupunginvaltuutettu Espoosta. Haluan jatkaa työtä kestävän ja viihtyisän asumisen puolesta.

Sari Multala (Kokoomus)
Kotisivu

Uudenmaan kansanedustaja ja Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Ekonomi, äiti ja urheiluvaikuttaja. Kaavoitusta ja luvitusta on sujuvoitettava.

Sakari Rokkanen (Kokoomus)
Kotisivu

Suomen Vuokranantajien ekonomisti. Työskennellyt aiemmin eduskunnassa talousasiantuntijana. Kokoomuksen talousverkoston pj. sekä valtuustoryhmän pj. Vantaalta.

Emma-Stina Vehmanen (Kokoomus)

Varsinais-Suomi

Rami Käkönen (Vihreät)
Kotisivu

Olen varsinaissuomalainen yrittäjä Maskusta. Mielestäni päätöksenteon tulee olla yhdenvertaista ja perustua tutkittuun tietoon.

Jyrki Susi (Liike Nyt)

Usko politiikan tekemiseen on palautettava toimien ja tekojen kautta. Ylimyymällä ei saavuteta vaikuttavuutta.

Ville Valkonen (Kokoomus)
Kotisivu

Olen edistysmielinen oikeistolainen, kansanedustaja, kauppatieteiden maisteri, asuntosijoittaja, Suomen Vuokranantajien jäsen ja VS Kokoomuksen puheenjohtaja.

Häme

Sanni Grahn-Laasonen (Kokoomus)
Kotisivu

Kokoomuksen kansanedustaja, eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja. Missiona edistää talousosaamista, kansankapitalismia ja kotimaista omistajuutta.

Iida Hovi (Kristillisdemokraatit)

KD Lahti johtokunnan j., P-H Osakesäästäjien hall. jäsen, vuokranantaja. Vahvasti yksityisen omistajuuden asialla. Verotusta vähennettävä, työhön kannustettava.