Asunto­sijoittaja 2017

Päiväys ja aika
to 12.10.2017
09:30 - 20:00

Tapahtumapaikka
Scandic Hotel Park Helsinki
Mannerheimintie 46, Helsinki


Asuntosijoittamisen mahdollisuudet

Asuntosijoittaja 2017 on Suomen suurin asuntosijoitustapahtuma. Tapahtuma kokoaa yhteen yksityiset ja institutionaaliset asuntosijoittajat, sekä asuntosijoittamisesta kiinnostuneet. Tapahtuma järjestetään Helsingissä Scandic Park -hotellissa 12.10.2017.

Asuntosijoittaja 2017 tarjoaa laajan kattauksen uutta tietoa, mielenkiintoisia keskusteluja sekä kivenkovaa osaamista. Asuntosijoittaja 2017 on myös mainio tilaisuus verkostoitua alan toimijoiden kanssa. Tilaisuudessa mukana alan johtavat asiantuntijat ja osaajat!

Rahoitus

Rahoitus-teema luotaa talouden tulevaisuutta. Mihin Suomen kansantalous on matkalla ja miten se vaikuttaa asuntosijoittajien toimintaympäristöön?

Talouspolitiikan pitkän linjan luotaaja, entinen pääministeri ja Eastoffice of Finnish Industriesin hallituksen puheenjohtaja Esko Aho syventyy teemaan puheenvuorossaan ”Mihin Suomen talous on matkalla”.*

Marja Nykänen - Suomen pankki

Finanssikriisin seurauksena pankkien sääntelyä kiristettiin, ja nämä muutokset astuvat voimaan vuoden 2018 alussa. Jatkossa pankit ovat paremmin pääomitettuja ja vähäriskisempiä, mutta toimintakulut kasvavat ja oman pääoman tuotto heikkenee. Miten pankkisääntely vaikuttaa asuntomarkkinoihin ja lainanantoon? Mistä pankit hakevat tuottoa jatkossa? Pääkallonpaikalla pankkisektorin kehitystä tarkasteleva Suomen Pankin johtokunnan jäsen Marja Nykänen vastaa tähän kysymykseen puheenvuorossaan ”Pankkisääntely ja asuntomarkkinat”.

Entä miltä muutokset kuulostavat yksityisen asuntosijoittajan korviin? Asuntosijoittaja Joonas Orava kommentoi tapahtumassa Raimo Sailaksen ja Marja Nykäsen puheenvuoroja otsikolla Rahoitus yksityisen asuntosijoittajan silmin. Joonas Orava on suositun ”Osta, vuokraa, vaurastu” -kirjan toinen kirjoittaja. Orava tekee asuntosijoittamista sekä yksityiselämässään että työajalla Suomen Asuntoneuvojien palkkalistoilla.

Joonas Orava

Hyvä vuokranantaja – Ihminen ja tunteet asuntosijoittamisessa

Kannattava asuntosijoittaminen vaatii ymmärrystä sekä euroista että ihmisistä. Vuokraaminen on asiakaspalvelua, ja pitkä, luottamukseen perustuva vuokrasuhde usein myös kannattavin vaihtoehto.

Filosofi, asuntosijoittaja Esa Saarinen pureutuu hyvään vuokranantajuuteen ja tunteiden merkitykseen asuntosijoittamisessa.

”Tunteet ohjaavat meitä ja työntävät meitä erilaisiin toimintoihin. Asuntosijoittamisessa koti, joka on omistamisen kohteena ja palvelun tuottamisen kohteena, on todellinen tunteiden rypäs. Se on myös uhkien taival, jos tunteita ei hahmota riittävän kokonaisvaltaisesti”, Saarinen kuvailee tunteiden roolia asuntosijoittamisessa. Mitä tästä voisi oppia? Tule vahvistamaan ymmärrystäsi asuntosijoittamisesta sijoittamisena koteihin ja ihmissuhteisiin.

Strategiat

Jokaisen asuntosijoittajan taustalla on ainutlaatuinen tarina siitä, miten asuntosijoittaminen on alkanut. Ensimmäisen sijoitusasunnon hankkiminen, onnistumiset ja kivikot, sijoitusstrategia tulevaisuuteen on kullakin sijoittajalla omanlaisensa. Asuntosijoittajan henkilökuvissa piirtyy kuva neljästä erilaisesta sijoittajasta.

Harri Huru on erityisesti Satakuntaan, Helsinkiin ja Tampereelle sijoittava asuntosijoittajaguru. Huru on monille asuntosijoittajille tuttu Ostan asuntoja -blogistaan. Huru jäi asuntosijoittamisen turvin päivätyöstään sapattivapaalle 40-vuotiaana ja tekee tällä hetkellä sijoittamista päätoimisesti – Thaimaan toimistostaan käsin. Miten asiakassuhteen hoito sujuu etänä Kaakkois-Aasiasta Satakuntaan? Miltä asuntosijoittamisen näkymät näyttävät? Huru kertoo ajatuksiaan tapahtumassa tyylilleen uskollisena videon kautta.

Mikael Forssell on suurelle yleisölle tuttu jalkapallokentiltä. Harva tietää, että useille etelähelsinkiläisille hän on tutumpi vuokraisäntänä. Forssell aloitti asuntosijoittamisen jo 18-vuotiaana jalkapalloilijana. Nyt asuntosijoittaminen on hänelle tapa kartuttaa pääomaa ja turvata myös lasten tulevaisuutta. Mitä Forssell ajattelee asuntosijoittamisen riskeistä?

Mia Koro-Kanerva näkyy mediassa yksityisten vuokranantajien äänitorvena ja Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtajana. Mutta mikä on Koro-Kanervan oma strategia sijoittamisessa? Koro-Kanervan ajatuksia vuokranantajuudesta voit maistella jo etukäteen blogissa.

Markus Grahn uskoo, että asuntosijoittaminen on palvelubisnestä. Grahnin MG Asunnot tarjoaa vuokra-asuntoja Päijät-Hämeessä. Koko palveluprosessi on hiottu asiakkaalle mahdollisimman helpoksi ja digitaaliseksi. Grahn on myös kiinnostunut yhteisöllisestä asumisesta. Missä näemme MG asunnot 10 vuoden päästä?

Yhteiskunnan muutos

Päivän päätteeksi Yhteiskunnan muutos -osiossa paneudutaan asuntomarkkinoiden kuumimpiin yhteiskunnallisiin puheenaiheisiin.

Taistelua vai tasapainoa? -keskustelussa asumisen tukien ekspertit vääntävät kättä tukijärjestelmien toimivuudesta ja tavoitteista. Valuuko asumistuki vuokranantajien taskuihin? Tuetaanko vuokralaista vai vuokranantajaa? Pyritäänkö tukipolitiikalla alentamaan vuokria vai vaikuttamaan köyhyyteen ja asunnottomuuteen? Ja toimiiko viime vuosina kokeiltu 10 vuoden korkotukimalli toivotulla tavalla? Keskustelussa mukana valtion tuetun asuntotuotannon kuin omat taskunsa tunteva ARA:n ylijohtaja Hannu Rossilahti sekä Twitter-sukupolven ärhäkät ekonomistit, johtava tutkija Tuukka Saarimaa Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta ja pääekonomisti Ilkka Kaukoranta SAK:sta.

Kaupungistumisen titaanit -debatissa pureudutaan aikamme isoon trendiin, kaupungistumiseen ja sen vaikutuksiin asuntomarkkinoille. Peistä taittavat kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara ja Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola. Pohdinnan alla muun muassa: Vastaako kaupunkikuvamme todellisuutta? Ketkä ovat kaupungistumisen voittajia ja häviäjiä? Onko käynnissä asuntomarkkinoiden uusjako, jossa syrjäseutujen asunnonomistajille jää arvoton kämppä käteen ja keskusta-alueille kehittyy jo asuntokuplia? Tervetuloa kuulemaan keskustelua!

Minimessut ja verkostoitumismahdollisuuksia

Minimessuilla mukana asuntosijoittajille palveluja tarjoavia tahoja. Mukana Igglo Rent, Kiinteistömaailma, Oikotie, OP, Pohjois-Karjalan Sähkö, Realia, Suomen Asuntoneuvoja, T2H ja Verisure.

Verkostoitumismahdollisuuksia tarjoaa illan cocktail-tilaisuus klo 17 alkaen.

Hinta Suomen Vuokranantajien jäsenille 295 € (sis. alv 24 %) ja ei-jäsenille 613,80 € (sis. alv 24 %) 

Peruutusehdot

Tapahtumaan osallistumisen voi peruuttaa viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta maksamalla pelkästään toimistokulut 10 % osallistumismaksusta + alv 24 %. Myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta + alv 24 % ja myöhemmin kuin viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Mikäli sairastuminen estää osallistumisen koulutukseen, saa osallistumismaksun takaisin esittämällä sairaslomatodistuksen viikon (7 vrk) kuluessa kurssista. Peruutusilmoitus tulee toimittaa sähköpostilla osoitteeseen toimisto@vuokranantajat.fi Esteen sattuessa tilalle voidaan kuluitta vaihtaa toinen henkilö.

Palautetta Asuntosijoittaja 2016 -tapahtumasta

  • huikeat, asiantuntevat esiintyjät
  • laaja kattaus asuntosijoittamisen eri osa-alueilta
  • erilaiset lähestymistavat, monipuolinen agenda
  • käytännön vinkit, kokemusten jakaminen
  • hienosti järjestetty, ensiluokkainen tapahtuma

* Esko Aho korvaa esiintyjänä Raimo Sailaksen, joka on joutunut peruuttamaan esiintymisensä.

Kartta latautuu...

Comments are closed.