Kaikki jäsenpalvelut ja -edut

Suomen Vuokranantajat tarjoaa jäsenilleen palveluja sekä jäsenetuja yhteistyökumppanien palveluista. Jäsenpalvelujen ja -etujen tavoitteena on tehdä vuokraamisesta helpompaa, palkitsevampaa ja kannattavampaa. 

Tältä sivulta löydät tietoa jäsenpalvelujemme ja etujemme kokonaisuudesta. 

Suomen Vuokranantajien palvelut

Neuvonta vuokraamiseen ja asuntosijoittamiseen liittyen

Jäsenille annetaan juridista neuvontaa huoneenvuokraukseen ja asuntosijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä. Voit pyytää neuvoja puhelimitse, chatissa tai verkkoneuvonnan lomakkeella.

PUHELINNEUVONTA

Puhelinneuvonnan aukioloajat:
ti-to klo 9-15
ma, pe klo 10-15

(09) 1667 6345

Kun soitat neuvontaan, tarkistamme jäsenyytesi jäsennumeron avulla. Jäsennumeron löydät esimerkiksi kirjautumalla jäsensivuille, jäsenmaksulaskusta tai Vuokranantaja-lehden osoitekentästä.

Jäsenet voivat lähettää kysymyksiä myös nettisivuilla olevan online-lakineuvonnan kautta. Palvelu on vain jäsenille ja edellyttää sivustolle kirjautumista. Palvelu on maksuton.

VERKKONEUVONTA (linkki sivulle verkkoneuvonta, KS. TEKSTI ALLA)

Verkkoneuvonnan kautta voit lähettää kysymyksen ja mahdollisen liitetiedoston Suomen Vuokranantajien lakimiehille. Verkkoneuvontaa käyttämällä vältät puhelineuvonnan jonottamisen ja voit laittaa kysymyksen mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Maksuton palvelu on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille.

Neuvonta jäsenyyteen liittyen

Neuvonta jäsenyyttä, yhdistyksen toimintaa, koulutuksia ja laskutusta koskevissa asioissa.

Aukioloajat:
ma-pe klo 12-15

(09) 1667 6421 tai toimisto@vuokranantajat.fi

Kirjalliset lausunnot ja toimeksiannot

Suomen Vuokranantajien lakimiehet tarjoavat yhdistyksen jäsenille kirjallisia lausuntoja ja muita toimeksiantoja. Lausunnot ja toimeksiannot ovat maksullisia palveluja, jotka hinnoitellaan niihin käytetyn työmäärän perusteella. Toimeksiantojen hinta on 180 €/h (sis. alv). Toimeksiannoista sovitaan kirjallisesti ja arvioidaan samalla toimeksiantoon kuluva työmäärä. Minimilaskutus on puolen tunnin työ, jonka jälkeen työstä laskutetaan alkavalta puolelta tunnilta. 

Esimerkkejä tarjottavista toimeksiannoista: 

 • Vuokrasopimuksen laatiminen 
 • Vuokrasopimuksen irtisanomis- tai purkuilmoituksen laatiminen 
 • Osakkaan edustaminen asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksessa 
 • Lausunnot kunnossapitovastuun jakautumisesta 
 • Vahingonkorvausvaatimuksen esittäminen vuokralaiselle tai asunto-osakeyhtiölle
 • Riitojen sovittelu 
 • Haastehakemuksen tai vastauksen laatiminen käräjäoikeudelle (oikeudenkäyntien osalta palvelumme rajoittuvat näihin) 

Lakimiestemme kanssa voi myös varata henkilökohtaisia keskusteluaikoja Suomen Vuokranantajien toimistolla hintaan 60 € / 20 min (sis. alv). Tapaaminen ei sisällä asiakirjojen laadintaa tai muuta kirjallista työtä. 

Sopimukset ja asiakirjamallit

Suomen Vuokranantajien sopimus- ja asiakirjapohjat auttavat vuokranantajaa vuokraamiseen liittyvissä sopimustilanteissa. Mallit ovat Suomen Vuokranantajien lakiasiantuntijoiden laatimia.

Voit ladata sopimus- ja asiakirjapohjat itsellesi jäsensivuilta.
Voit ladata pohjat word- ja pdf-dokumentteina, joita voit itse muokata ja tulostaa allekirjoitusta vaille valmiit asiakirjat. Asiakirjamallit auttavat koko vuokrauksen elinkaaressa.

Oppaat ja ohjeistukset

Yhtenä yhdistyksen tärkeimmistä tehtävistä on olla mukana laatimassa oppaita ja suosituksia vuokramarkkinoille. Tavoitteena on edistää rehtejä toimintatapoja ja onnistuneita vuokrasuhteita.

Tutustu oppaisiin

Sijoitusasuntolainojen vertailu

Julkaisemme neljä kertaa vuodessa Suomen Rahatiedon laatiman sijoitusasuntolainojen korkovertailun. 

Lainakorkojen vertailussa on käytetty pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa hyväkuntoista sijoitusasuntoa, johon pankki antaa sijoitusasuntolainan pankin luottokriteerien mukaisella vakuutusarvostuksella ja maksukykyarvioinnilla. 

 • hyväkuntoinen sijoitusasunto pääkaupunkiseudulla 
 • 150 000 euron laina 
 • laina-aika 25 vuotta
 • lyhennys puolivuosittain 

 Katso lainavertailu jäsensivuilta 

Vakuutusvertailu

Meiltä kysytään paljon vuokranantajien vakuutuksista. Jotta vertailu olisi vuokranantajille helppoa, teetimme kattavan vakuutusvertailun: vuokranantajan vakuutukset on nyt ensi kertaa koottu yhteen. Finpremium Oy teki Suomen Vuokranantajat ry:n toimeksiannosta vertailun suomalaisten vakuutusyhtiöiden vuokranantajille tarjottavasta vakuutusturvasta, joka täydentää vuokranantajan turvaa tapauksissa, jossa taloyhtiön kiinteistövakuutus ja vuokralaisen oma kotivakuutus ei kata mahdollisia vahinkoriskejä. Vertailuun otettiin mukaan lähes kaikki Suomessa toimivat yksityisille vuokranantajille vakuutuksia tarjoavat yhtiöt.

Tutustu vakuutusvertailuun jäsensivuilla

Vuokranantaja-lehti

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Vuokranantaja-lehti tarjoaa 100% vuokranantajien ja asuntosijoittajien arkeen liittyvää asiaa. 

Vuokranantaja-lehti
Vuokranantaja_mediakortti 

Koulutus- ja jäsentilaisuudet

Suomen Vuokranantajat järjestää lähes 200 koulutus- ja jäsentilaisuutta vuosittain.

Katso kaikki tulevat tapahtumat

Tutustu koulutusten materiaaleihin

Käyntikortit maksutta

Vuokranantajan käyntikortilla kerrot kätevästi yhteystietosi, sekä annat itsestäsi luotettavan kuvan vuokranantajana. Yhdistyksen jäsenet voivat tilata 50 kpl maksuttomia käyntikortteja vuosittain. Kortit toimitetaan ilmoitettuun toimitusosoitteeseen.

Vuokraseurantapohja

Suomen Vuokranantajien vuokraseurantapohja on tehty helpottamaan vuokraustoiminnan tulojen ja menojen seurantaa sekä veroilmoituksen täyttämistä. Pohjan avulla on helppo seurata jatkuvasti vuokratuloja sekä verovähennyskelpoisia menoja, jolloin veroilmoituksen täyttö helpottuu.

Yhteistyökumppanien jäsenedut

Bisnode luottotietotarkistus

Bisnoden verkkopalvelussa tarkistat vuokralaisehdokkaan luottotiedot kätevästi 9,00€ /henkilö. Tarkistusta varten tarvitset verkkopankkitunnukset ja vuokralaisehdokkaan henkilötunnuksen.

PDF-RAPORTTI SISÄLTÄÄ:

 • Maksuhäiriömerkinnät (pvm)
 • Muut luottotietomerkinnät (pvm)
 • Maksuhäiriötyyppi
Kotopro – Tarkasta vuokrahuoneisto vaivattomasti

Vuokralaisen vaihtuessa on haasteena saada luotettava tieto asunnon kunnosta vuokrasuhteen alussa sekä vuokranantajalle että vuokralaiselle. Tästä epäselvyydestä voi koitua riitoja vuokranantajan ja vuokralaisen välillä. Kotopro auttaa tässä ja tekee kattavan huoneistotarkastuksen tekemisestä helppoa ja nopeaa.

Kotopro on kännykällä tai muulla älylaitteella käytettävä sovellus, jonka avulla voit tehdä huoneistotarkastuksen itse tai valtuuttaa vuokralaisen tekemään tarkastuksen esimerkiksi omalla puhelimella.

Kotoprolla voit:
• Ottaa kuvia
• Sanella tekstiä
• Ottaa sähköisen allekirjoituksen
• Täyttää tarkastuslistoja (rasti ruutuun)

Nämä tallentuvat suoraan valmiiseen tarkastusasiakirjapohjaan, johon jää myös varmenteeksi aikaleimatieto kirjauksista. Näin pääset eroon paperilla tehtävistä tarkastuksista sekä kuvien pyytämisistä ja lähettelyistä.

Suomen Vuokranantajat ry:n jäsenenä saat vuokrahuoneiston tarkastuslomakepaketin käyttöön erikoishintaan 25€/5kpl.

Fiksupinta - 15 % alennus verkkokaupasta tilatuista remonteista

Fiksupinta Oy on kodin sisä- ja ulkopintojen remontointiin keskittynyt yritys. Hoidamme laadulla ja ammattitaidolla mm. tasoitukset, maalaukset, silikonisaumojen vaihdot, lattia-asennukset sekä listoitukset ympäri suomen. Tutustu tuotteisiin ja tilaa remontti verkkokaupasta.

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat 15 % alennuksen verkkokaupasta tilatuista remonteista. Voit hyödyntää alennusta sekä sijoitusasuntojesi että oman asuntosi remontteihin. Alennuksen saat käyttöösi syöttämällä alennuskoodi-kohtaan Suomen Vuokranantajien jäsenetukoodin.

FIksuvuokraus.fi -20% Suomen Vuokranantajat jäsenille

Fiksuvuokraus.fi valjastaa vuokravälittäjän supervoimat kaikkien vuokranantajien käyttöön! Fiksuvuokraus.fi-palvelun avulla vuokranantajat tehostavat kohteidensa markkinointia ja näyttöjen järjestämistä, sekä nopeuttavat vuokrausprosessin läpivientiä. Raskaasta ja aikaa vievästä prosessista on luotu vaivaton, nopea ja edullinen palvelu, jotta yhä useampi suomalainen voi innostua asuntosijoittamisesta.

Palvelu toimii yksinkertaisesti:

1. Jätä asuntosi vuokrattavaksi
Luo kohdeilmoitus yksinkertaisesti lisäämällä kohteen perustiedot sekä asunnon esittelykuvat. Kohteesi ilmestyy näkyviin jokaiseen markkinapaikkaan vielä samana päivänä ilmoituksen laatimisesta.

2. Vastaanota asunnonhakijoita
Saat sähköpostiisi ilmoituksen uusista vuokralaiskandidaateista, jotka ovat hakeneet asuntoasi. Valitse soveltuvimmat kutsuttavaksi näyttöön sinulle sopivana ajankohtana, ja tapaa heidät kasvotusten.

3. Allekirjoita vuokrasopimus
Vuokralaisvalinnan tehtyäsi, lataa valmiiksi esitäytetty AHVL:n mukainen vuokrasopimus omalta käyttäjätililtäsi, jonka voit allekirjoittaa joko käsin, tai vaihtoehtoisesti täysin sähköisesti.

Jäsenetusi

Fiksuvuokraus.fi tarjoaa jäsenedun kaikille Suomen Vuokranantajien jäsenille. Palvelumaksu on normaalisti 59% ensimmäisen kuukauden vuokrasta, josta vuokranantajat saavat nyt jäsenetuna -20% hyvityksen. Palvelumaksu tulee maksettavaksi ainoastaan, mikäli vuokranantaja löytää valitsemansa vuokralaisen Fiksuvuokraus.fi:n kautta. Edun saat lisäämällä jäsenetukoodin kohdeilmoituksen yhteydessä.

Luo kohdeilmoitus

Vuokraovi.com uudet vuokra-asuntoilmoitukset -50 %

Vuokraovi.com on vuokra-asuntoihin erikoistunut verkkopalvelu. Palvelussa vierailee kuukausittain keskimäärin 450 000 vuokra-asuntoa etsivää eri kävijää*.

Vuokranantajalle Vuokraovi.com tarjoaa tehokkaat työkalut asunnon vuokranasetantaan, markkinointiin sekä vuokrakohteiden ja yhteydenottojen hallinnointiin. Ilmoittajamme saavat myös asiakirjapohjat vuokrasuhteen eri vaiheisiin.

Suomen Vuokranantajien henkilöjäsenet saavat erikoisetuna uudet vuokra-asuntoilmoitukset 50 % alennuksella, kohdekorostuksen vuokra-asunnolle Vuokraovi.comin hakutulossivulla sekä Suomen Vuokranantajien jäsenlogon ilmoitukselle. Alennuksen ja kohdekorostuksen saa käyttämällä yhdistyksen kulloinkin voimassa olevaa jäsenetukoodia. Koodi syötetään ilmoituksen jättämisen yhteydessä yhteenveto-sivulla. Ilmoittaja voi milloin tahansa muokata asuntoilmoitusta tai poistaa sen. Keskittämisetu, joka 4. ilmoitus veloituksetta, koskee myös Suomen Vuokranantajien erikoishinnalla ostettuja ilmoituksia.

* FIAM – comScore MMX MP, tammi-toukokuu 2018

Katso jäsenetukoodi

Vuokraovi.com antaa yksityisille vuokranantajille myös Varmasti vuokralle -takuun: jos et löydä vuokralaista Vuokraovi.comin kautta, saat ilmoitushinnan takaisin. Ilmoituksen on oltava julkaistuna yhtäjaksoisesti kahdeksan viikon ajan. Palautustilanteessa ota yhteys Vuokraovi.comin asiakaspalveluun.

Lisätietoa Vuokraovi.comista ja ohjeet ilmoituksen jättämiseen löydät tästä linkistä https://www.vuokraovi.com/vuokranantajille

Vuokraovi.comin asiakaspalvelusta saat myös apua ilmoituksen jättämiseen sähköpostilla palaute@vuokraovi.com tai
puhelimitse ma-pe klo 10-16 numerossa 010 665 5505
www.vuokraovi.com

Lisätietoja

KTI Laskutus Oy:n vuokravalvonta- ja perintäpalvelu jäsenille

Suomen Vuokranantajien jäsenenä voit siirtää maksamattomat vuokrat vaivattomasti jäsenetuhintaan KTI Laskutus Oy:n hoidettaviksi.

KTI Laskutus Oy on suomalainen täyden palvelun perintään ja saatavien hallintaan erikoistunut yhtiö̈, jonka erityisosaamista ovat alan digitaaliset palvelut. Meillä on myös Avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä.

Perimisen lähtökohta meille on se, että̈ toimeksiantajan ja velallisen hyvät välit säilyvät. Vahvuutemme on löytää̈ ratkaisu saatavan maksuun ja teemme tarvittaessa maksusuunnitelmat sekä̈ myös valvomme niitä. Teidän vuokralaisenne on myös meille tärkeä asiakas. Emme ole pelkkä̈ kasvoton kirjeiden lähettäjä̈, vaan usein kohtelias soitto tai sähköposti mieltä̈ velalliselle avaa sitä, minkä̈ takia esimerkiksi vuokra on maksamatta. Näihin tilanteisiin keksimme myös ratkaisun ja näin vuokrien hallinta tehostuu.

Perinnän aloitus käy nopeasti ja vaivattomasti ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse

Mirka Sihvo
Sähköposti: mirka.sihvo@ktilaskutus.fi
Puhelin: 050 433 3692

Edun saat käyttöösi kertomalla olevasi Suomen Vuokranantajien jäsen ja antamalla voimassaolevan jäsenetukoodin.

Katso jäsenetukoodi

Hinnoittelu Suomen Vuokranantajien jäsenille

 

Vapaaehtoisen perinnän provisio 0%.
Jälkiperinnän provisio on 5 %.

Perinnästä aiheutuvat muut kulut peritään ensisijaisesti vuokralaiselta. Jos kuluja ei saada perittyä vuokralaiselta, ne voidaan periä vuokranantajalta.

KTI Laskutus kotisivu

Vuokravalvonta

Lisäksi KTI Laskutus Oy tarjoaa vuokravalvontapalvelua vuokrasaatavien laskutukseen, seurantaan ja perintään. Vuokravalvonta-palvelusta veloitetaan 1 %:n provisio vuokran määrästä.

Vuokravalvonta

Kiinteistömedian kirjaedut

Suomen Vuokranantajien jäsenillä on Kiinteistöliiton jäsenedut käytössä Kiinteistömedian verkkokaupassa. Jäsenet saavat vuonna 2021 20 % alennuksen Kiinteistömedia Oy:n normaalihintaisista kirjoista, lomakkeista ja sähköisistä tuotteista.

Saatte mainitut verkkokurssit käyttöönne ilmoittamalla kassalla voimassa olevan jäsenetukoodin tilauksen yhteydessä. Alennus ei koske seuraavia tuotteita: paketti- ja tarjoustuotteet, Kiinteistönvälittäjän käsikirja 2017, Kiinteistön musta laatikko.

Huhtikuussa 2021 Suomen Vuokranantajien jäsenet voivat myös ostaa Yhtiökokous-kirjapaketin alennushintaan 50€ (norm. 76,50€).

Saat alennukset käyttämällä jäsenetukoodia tilauksen yhteydessä. 

Verkkokurssien suorittaminen vaatii rekisteröitymisen asiakkaaksi Kiinteistömedian sivuille.

Vuokrakodin huolto-opas alennuksella

 

Vuokrakodin huolto-oppaassa kerrotaan, mitä huoltotöitä vuokralaisen kuuluu asunnossa tehdä itse ja millaisista vioista hänen on ilmoitettava vuokranantajalle tai taloyhtiölle. Oppaassa annetaan myös ohjeet tavallisimpien huoltotöiden tekemiseen ja kerrotaan, miten usein työt tulee tehdä. Oppaan on tuottanut Suomen Vuokranantajat ry ja kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy. Vuokranantajien jäsenenä voit tilata oppaita 9,50 e/kpl jäsenhintaan.

Saat jäsenalennuksen syöttämällä jäsenetukoodin verkkokaupan ostoskorin kohtaan ”Syötä kampanjakoodi” ja painamalla vahvista. Tällöin ostoskoriin tulee näkyviin kirjan alennettu hinta.
HUOM! Älä anna jäsennumeroa tilauksen yhteydessä.

Tilaa Vuokrakodin huolto-opas Kiinteistöalan kustannuksen verkkokaupasta
Katso jäsenetukoodi

 

HTHJ tai HTHJPLUS verkkokurssit (Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen) maksutta

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat käyttöösi maksutta Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen (HTHJ) tai HTHJPLUS -verkkokurssin. Kurssi auttaa sekä konkareita että keltanokkia taloyhtiön hallitustyöskentelyssä. Kurssin ovat tuottaneet Kiinteistöalan Kustannus yhteistyössä Kiinteistöliiton kanssa. 

Näin otat käyttöön jäsenetusi Kiinteistöalan Kustannuksen verkkokaupassa 

Kiinteistölehti -50%

Suomen Kiinteistölehti on taloyhtiöväen keskeinen tietopaketti, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Joka numerossa on myös vuokranantajille suunnattua asiaa, juridiikkaa, markkinatietoa sekä muuta ajankohtaista. Jäsenillä on vuonna 2019 mahdollisuus tilata Kiinteistölehteä -50% alennuksella edulliseen hintaan 46 euroa vuosikerralta (normaali hinta 92 euroa).

Tilauslomakkeella mainitse Suomen Vuokranantajien jäsenkoodi

Pidä taloyhtiötietosi ajan tasalla ja tilaa painettu Kiinteistölehti!

Tilaa Kiinteistölehti

Tilaamalla Kiinteistölehden uutiskirjeen sähköpostiisi pysyt helposti ajan tasalla kiinteistöalan uutisista.

Tilaa uutiskirje

Yhteistyössä kehitetty If Vuokranantajan vakuutus

Suomen Vuokranantajat ja If ovat tehneet pitkään yhteistyötä vuokranantajien vakuutusturvan kehittämiseksi.

Miksi Ifin Vuokranantajan vakuutus?

 • Sijoitusasuntosi on vakuutettu myös vuokralaisen tahallisten vahinkojen varalta
 • Sijoitusasuntoasi voi kohdata vahinko, jota taloyhtiön tai vuokralaisen vakuutus ei korvaa.
 • Vuokralaisen oman kotivakuutuksen voimassaoloa on vaikea vahtia, ja se voi päättyä tietämättäsi.

Vakuutus ei sisälly jäsenmaksun hintaan, vaan voit ostaa vakuutuksen Ifiltä.

Nooa Säästöpankin nimetyt säästöpankkiirit palveluksessasi

Nooa Säästöpankki ja Suomen Vuokranantajat tekevät yhteistyötä tarjoten asuntosijoittajille asiantuntijatietoa ja -osaamista. Nooa Säästöpankin nimetyt säästöpankkiirit tuntevat asuntosijoittajien tilanteet ja keskustelevat mielellään rahoituksesta juuri siellä, missä sinulle parhaiten sopii pääkaupunkiseudun alueella. Suomen Vuokranantajat puolestaan tarjoavat säästöpankkiireille asiantuntemustaan asuntosijoittamisen erityiskysymyksissä.  

Tutustu Suomen Vuokranantajien jäsenille nimettyihin säästöpankkiireihin jäsensivuilla.

Laptilta asunnonostajalle ilmainen vuokravälitys

Lapti tarjoaa uusille asuntosijoittaja-asiakkaille vuokravälityksen veloituksetta Laptilta ostettuun ensimmäiseen sijoitusasuntoon. Vuokravälityksen toteuttaa Laptin yhteistyökumppani. Etu voimassa vuoden 2019 loppuun. 

LUE LISÄÄ LAPTIN SIVUILTA