Sijoitusasunnon vakuutus

Miten vakuuttaa sijoitusasunto? Kun astianpesukone vuotaa asunnossa tai alakerrassa on tulipalo savuvahinkoineen, sijoitusasunto on asumiskelvoton ja vuokranmaksu keskeytyy.

Vakuutusyhtiöt tarjoavat vakuutuksia myös vuokranantajille. Vuokranantaja voi vakuuttaa sijoitusasuntonsa ne osat, jotka kuuluvat hänen kunnossapitovastuulleen. Korvauksen piiriin kuuluu myös vuokralaisen ”normaalilla” huolimattomuudella vuokranantajan omaisuudelle aiheuttamat vahingot. Sen sijaan vuokralaisen koti-irtaimisto ei kuulu tällaisen vakuutuksen korvauspiiriin. Vuokranantajan kannattaa harkita sijoitusasunnon vakuuttamista, vaikka vuokralaisella on kotivakuutus ja taloyhtiöllä kiinteistövakuutus. Vakuutusmaksu on pieni kuluerä mahdolliseen vahinkotilanteeseen verrattuna.

Suomen Vuokranantajien jäsenellä on mahdollisuus saada If:ltä ainutlaatuinen vakuutusratkaisu sijoitusasunnolleen. Vakuutukseen sisältyy kotivakuutus, vuokratulon keskeytysturva sekä oikeusturvavakuutus. Kotivakuutus kattaa asunnossa olevan vuokranantajan irtaimiston sekä asunto-osakeyhtiölain nojalla vuokranantajan vastuulla olevat huoneiston osat, kuten pinnat ja kiintokalusteet. Vuokratulon keskeytysturva korvaa vuokratulon menetystä tilanteissa, joissa asunnossa on tapahtunut vakuutusehtojen mukaan korvattava vahinko, jonka johdosta vuokralainen joutuu muuttamaan pois asunnosta (esim. vuotovahinko tai tulipalo). Vakuutuspakettiin sisältyy myös oikeusturvavakuutus sijoitusasuntoa koskevien riitojen varalla. On hyvä huomata, että ns. tavalliset vakuutukset eivät yleensä korvaa esimerkiksi vuokrasuhdetta koskevia riitoja.

Huomioithan, että ainakaan toistaiseksi vakuutuspakettia ei voi ostaa If:n konttoreista, vaan If:n vakuutusmyyjät ottavat henkilökohtaisesti yhteyttä yhteydenottopyynnön jättäneeseen jäseneen.

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat kattavan vakuutusratkaisun Ifistä:

Varmistaa erinomaisen vakuutusturvan sijoitusasunnollesi
Korvaa vuokranantajan vastuulla olevat kiinteät kalusteet ja pinnoitteet vahinkotilanteissa
Korvaa myös vuokranantajan omistaman irtaimiston asunnossa, kuten jääkaappi
Antaa oikeusturvaa vuokrasuhteisiin liittyvissä riidoissa
Lisäturvana Vuokratulon keskeytysturva vahinkotilanteissa*.

Mikäli olet kiinnostunut vakuutuspaketista, kirjaudu jäsensivuille ja jätä yhteydenottopyyntö If:lle. Sinuun otetaan yhteyttä pikapuoliin.

Yhdistyksen jäsenkoodi löytyy kaikista jäsentiedotteista. Voit myös tilata koodin tästä.
Huomaathan, että jäsenkoodi vaihtuu 1.2.2018.Etkö tiedä jäsenkoodia? Tilaa koodi tästä.