If sijoitusasunnon vakuutus

Miksi vakuuttaa sijoitusasunto? Kun astianpesukone vuotaa asunnossa tai alakerrassa on tulipalo savuvahinkoineen, sijoitusasunto on asumiskelvoton ja vuokranmaksu keskeytyy.

Vakuutusyhtiöt tarjoavat vakuutuksia myös vuokranantajille. Vuokranantaja voi vakuuttaa sijoitusasuntonsa ne osat, jotka kuuluvat hänen kunnossapitovastuulleen. Korvauksen piiriin kuuluu myös vuokralaisen ”normaalilla” huolimattomuudella vuokranantajan omaisuudelle aiheuttamat vahingot. Sen sijaan vuokralaisen koti-irtaimisto ei kuulu tällaisen vakuutuksen korvauspiiriin. Vuokranantajan kannattaa harkita sijoitusasunnon vakuuttamista, vaikka vuokralaisella on kotivakuutus ja taloyhtiöllä kiinteistövakuutus. Vakuutusmaksu on pieni kuluerä mahdolliseen vahinkotilanteeseen verrattuna.

Suomen Vuokranantajien jäsenellä on mahdollisuus saada Ifiltä ainutlaatuinen vakuutusratkaisu sijoitusasunnolleen. Vakuutukseen sisältyy sijoitusasunnon vakuutus, lisämaksusta vuokratulon keskeytysturva sekä oikeusturvavakuutus. Sijoitusasunnon vakuutus kattaa asunnossa olevan vuokranantajan irtaimiston sekä asunto-osakeyhtiölain nojalla vuokranantajan vastuulla olevat huoneiston osat, kuten pinnat ja kiintokalusteet. Vuokratulon keskeytysturva korvaa vuokratulon menetystä tilanteissa, joissa asunnossa on tapahtunut vakuutusehtojen mukaan korvattava vahinko, jonka johdosta vuokralainen joutuu muuttamaan pois asunnosta (esim. vuotovahinko tai tulipalo). Vakuutuspakettiin sisältyy myös oikeusturvavakuutus sijoitusasuntoa koskevien riitojen varalla. On hyvä huomata, että ns. tavalliset vakuutukset eivät yleensä korvaa esimerkiksi vuokrasuhdetta koskevia riitoja. Lisäksi voit laajentaa vakuutusta kattamaan vuokralaisen tahallisia vahinkoja.

Suomen Vuokranantajien jäsenenä saat kattavan vakuutusratkaisun Ifistä:

  • Varmistaa erinomaisen vakuutusturvan sijoitusasunnollesi
  • Korvaa vuokranantajan vastuulla olevat kiinteät kalusteet ja pinnoitteet vahinkotilanteissa
  • Lisäturvana vuokralaisen tahallaan ja äkillisesti aiheuttamat vahingot huoneiston kiinteälle sisustukselle. Henkilöasiakkaiden uusiin vakuutuksiin on 1.6. alkaen valittavissa vakuutuksen enimmäiskorvausmääräksi 5000 € tai 10000 € sekä omavastuuksi 450 €, 850 € tai 1700 €.
  • Korvaa myös vuokranantajan omistaman irtaimiston asunnossa, kuten jääkaappi
  • Antaa oikeusturvaa vuokrasuhteisiin liittyvissä riidoissa
  • Lisäturvana vuokralaisen keskeytysturva vahinkotilanteissa 1.6.2018 alkaen vain ammattimaisille vuokraustoiminnan harjoittajille (y-tunnus)*
  • Vakuutus ei sovellu lyhytaikaiseen vuokraukseen vuokralaisen tahallaan aiheuttamien vahinkojen ja Vuokratulon keskeytysturvan osalta

Mikäli olet kiinnostunut vuokranantajan vakuutuksesta, soita Ifille ja kysy lisää, tai jätä soittopyyntö:

Ifin henkilöasiakaspalvelu

Ifin yritysasiakaspalvelu – Jos vuokraustoimintasi on ammattimaista (sinulla on y-tunnus)

Lisätietoja vakuutuksesta

*1.6.2018 alkaen Vuokratulon keskeytysturva myönnetään lisämaksusta vain ammattimaisesti (y-tunnuksen kautta) asuntojaan vuokraaville Suomen Vuokranantajien jäsenille Ifin yritysasiakaspalvelusta. Keskeytysturva on toistaiseksi saatavilla oleva erikoisetu. Vuokratulon keskeytysturva on saatavilla vain kerrostaloasuntoihin.

Lisätietoa sijoitusasunnon vakuuttamisesta saat Vuokranantajien neuvontapalvelusta
puh. 09 1667 6345 (ma klo 10–15, ti–to klo 9–15 ja pe klo 10–15).

Turvallisuutta sijoitusasuntoon If Turvakaupasta

If antaa 10 euron edun Suomen vuokranantajien jäsenille If Turvakaupasta. Etu on voimassa 31.8.2018 saakka.  Etua on tarjolla rajoitettu määrä, ja se voidaan päättää jo aiemmin. Etua ei voi muuttaa rahaksi. Hae etukoodi jäsensivuilta.

Voit estää sijoitusasuntojen vahinkoja esimerkiksi seuraavien tuotteiden avulla:

WATECTOR

Watector on täysin uudenlainen ratkaisu vesivahinkoja vastaan. Tämä If Vakuutusyhtiön suosittelema vesivuotohälytin on kotimainen tuoteinnovaatio ja sille on myönnetty Suomen Avainlippu-diplomi sekä Finanssialan Keskusliiton Sertifikaatti.

Watector koostuu sensorimatosta ja hälytinyksiköstä, joka on helppo ja nopea asentaa. 60cm pitkän jatkokaapelin avulla hälytin voidaan viedä kauemmaksi sensorikalvosta ja aistialuetta näin laajentaa. Watector minimoi vesivahinkoriskit ja homeongelmat. Tuote on myös täysin kierrätettävä.

Jopa puolessa talouksista löytyy kosteusvaurio. Vaurioista syntyy mittavia taloudellisia ja terveydellisiä haittoja. Vahinkojen määrät ovat edelleen kasvussa. Turvaa sijoitusasuntosi ja vuokralaisesi terveys Watectorilla!

Watector 60cm jatkokaapelilla NYT kampanjahintaan 57,90€ (norm. 65,90€).

FIREANGEL 10v. thermoptek-palovaroitin

Fireangelin Thermoptek-palovaroittimessa on 10 vuoden paristo valmiina ja näin murhe nukahtaneen pariston vaihtamisesta tulee turhaksi. Thermoptek-teknologia yhdistää optisen tunnistusteknologian ja lämmöntunnistustekniikan, ja varoitin osaa hälyttää molemmista tulipalotyypeistä. Smart Silence – sallii hälytyksen vaimentamisen jopa 10 minuutin ajaksi, kun kyse on väärästä hälytyksestä, esim. joulukinkun pienestä kärystä. Mikäli 10min aikana havaitaan lisää savua, hälytys aktivoituu uudelleen.

Fireangel 10 vuoden thermoptek palovaroitin 27,90€.