Asunnon koko

Suurin osa vuokrakäytössä olevista asunnoista on pieniä, useimmiten yksiöitä tai kaksioita. Tämä on myös se kokoluokka, johon kohdistuu markkinoilla eniten kysyntää ja siten paras vuokrattavuus.

Tärkeämpää kuin tarkka neliömäärä on se, millainen pohja asunnossa on. Tarkoitus olisi ostaa mahdollisimman tehokkaita neliöitä, ei käytäviä, isoja eteisauloja tai ylisuuria kylpyhuoneita. Kannattaa huomioida, että vuokra määräytyy enemminkin huonelukumäärän perusteella kuin neliöiden perusteella. Kauppahinnat, yhtiövastikkeet ja remonttikulut sen sijaan määräytyvät useimmiten selvemmin neliöperusteisesti. Kun löydetään tehokaspohjainen asunto, siitä maksetaan vähemmän kauppahintaa ja muita kuluja, mutta saadaan kuitenkin suhteessa parempaa vuokraa.

Monesti on kuitenkin niin, että pienessä asunnossa vuokralainen vaihtuu useammin kuin isossa asunnossa. Jos vuokrausta hoitaa itse, tämä ei muodosta tuoton näkökulmasta ongelmaa, jos uuden vuokralaisen saa aina saumattomasti vanhan vuokralaisen perään. Se kuitenkin edellyttää, että asunto on muilta elementeiltään eli esimerkiksi sijainniltaan ja kunnoltaan haluttu. Jos käyttää välittäjää, tulee vuokralaisen vaihtuessa maksettavaksi aina välityspalkkio, joka syö jonkin verran tuottoa.