Mediassa

Tältä sivulta löydät poimintoja asiantuntijoidemme esiintymisistä eri medioissa.


Ostan asuntoja podcast 12/2022 Ekonomistimme Sakari Rokkanen kävi Ostan asuntoja -podcastissa Harri Hurun jututettavana ja lopputuloksena pureudutaan kolmessa eri jaksossa mm. asuntosijoittamisen aloittamiseen, rahoitukseen ja korkojen nousuun.


Sijoitusovi 8/2022 Sijoitusoven asuntomarkkinakatsauksen paneelikeskustelussa ekonomistimme Sakari Rokkanen analysoi yhdessä Timo Metsolan ja Jouni Vihmon kanssa tämän hetken asuntomarkkinoiden tilannetta uusimpien tilastojen valossa. Katsauksen pdf -version löydät täältä


MTV Uutiset 8/2022 Helsingissä vuokrataso on viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna pysynyt lähes samana, mikä on aika poikkeuksellista, sanoo Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen.


Ostan Asuntoja Podcast 7/2022 Yhteiskuntasuhdepäällikkömme Hanna oli Harri Hurun vieraana Ostan Asuntoja podissa keskustelemassa asuntopolitiikan ajankohtaisista asiosta ja Suomen Vuokranantajien vaikuttamistyöstä. Jaksosta selviää myös, miten Hanna itse päätyi vuokranantajaksi.


Rahamedia 7/2022 Mitä on hyvä vuokranantajuus, millaisia mahdollisia ongelmatilanteita vuokrasuhteen aikana voi tulla eteen ja miten niistä selviää parhaiten? Toiminnanjohtajamme Sanna Hughes vieraana Asuntosalkku Kasvussa Podcastissa.


Kiinteistömaailma 4/2022 Quo vadis, asuntomarkkina? – Kiinteistomaailman 56. barometri. Vieraana Sanna Hughes


Sijoitusovi podcast 3/2022 Päälakimiehemme Tarik Ahsanullah kävi puhumassa yhdessä sijoitusvaikuttaja Nina Nordlundin kanssa lapselle säästämisestä, sijoittamisesta ja talouskasvatuksesta.


Markkinaraati 8/2021 Kannattaako asuntoihin yhä sijoittaa, vaikka vuokrien nousu hidastui koronapandemiassa ja vuokra-asuntotarjontaa on runsaasti? Muun muassa tätä pohdittiin Markkinaraati-lähetyksessä. Mukana Sanna Hughes, asuntopolitiikan konkari Osmo Soininvaara sekä Aktian kiinteistövälittäjä Berit Segercrantz.


Taloyhtiökupla podcast 6/2021 Jaksossa pohditaan vuokralaisten ja vuokranantajien asemaa taloyhtiössä ja pohditaan niitä keinoja, joilla asumisesta voidaan tehdä parempaa kaikille. Podcastissa äänessä ovat Kiinteistöliiton päälakimies Kristel Pynnönen sekä hänen vieraanaan toiminnanjohtajamme Sanna Hughes sekä Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita.


Taloudellinen mielenrauha – podcast 6/2021 Mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, jos haluaa hankkia itselleen sijoitusasunnon? Mistä asunto kannattaa hankkia? Entä mitkä ovat vuokranantajan oikeudet? Jasminin ja Kaisan kanssa sijoitusasuntojen maailmaa avaa Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Ville Valkonen.


OP:n Rahapuhetta podcast 6/2021 Kiinnostaako asuntosijoittaminen? Tämä jakso on sinulle! Asuntosijoittaminen on suosittu sijoitusmuoto, sillä siinä on suhteellisen pienet riskit ja tasainen tuotto. Kuka tahansa voi olla vuokranantaja tai vuokralainen ja kenestä tahansa voi tulla asuntosijoittaja, kunhan perehtyy aiheeseen huolellisesti. Tule nappaamaan asuntorahoituksesta vastaavan johtajan Kaisu Christien sekä Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikön Ville Valkosen vinkit asuntosijoittamisen starttaamiseen.


Yle aamu 9.6.2021 Keiden elämään ja valintoihin mahdollinen lainakatto vaikuttaisi eniten? Ja auttaako se oikeasti kotitalouksien ylivelkaantumiseen? Tätä pohtimassa Suomen Pankin toimistopäällikkö Paavo Miettinen, Nordean ekonomisti Juho Kostiainen ja Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes.


Taloyhtiökupla podcast 5/2021 Ville Valkonen oli Taloyhtiökuplan vieraana keskustelemassa kuntavaalista ja asumisesta. Miten nämä liittyvät toisiinsa? Kuuntele jakso.


MTV:n Uutisaamu 5/2021 Ekonomistimme Sakari Rokkanen oli uutisaamun vieraana kertomassa tuoreesta Vuokranantaja-barometrista.


Helpomman asumisen puolesta Podcast 5/2021

Helpomman asumisen puolesta Podcastin vieraana Ville Valkonen keskustelemassa asuntosijoittamisen tulevaisuudesta ja miltä tulevaisuus vuokranantajalle näyttää poliittisella rintamalla. keskustelussa hieman kulmaa myös trendien näkökulmasta, miten ihmiset haluavat tulevaisuudessa asua ja käyttää erilaisia tiloja.


Sijotuskästi 4/2021 Asuntoja vai Osakkeita?

Asuntosijoittaminen on erinomainen vaihtoehto osake- tai rahastosijoittamiselle. Sijotuskästi podcastissa Ville Valkonen pureutuu muun muassa asuntosijoittamisen hyviin ja huonoihin puoliin verrattuna osakkeisiin.


Yle Uutiset Keski-Suomi ja Etelä-Savo 4/2021 Ennen koronaa asuntokaupan hinnat alkoivat eriytyä erikokoisissa kaupungeissa. Korona-ajan yllätys on, että eriytyminen näkyy nyt myös vuokrissa. Katso Sakari Rokkasen haastattelu Ylen uutisesta.


Taloustaito 4/2021 Miten vuokratuloista maksetaan verot? Kuinka korjauskuluja vähennetään verotuksessa? Mistä on kyse, kun valtiovarainministeriö tutkii taloyhtiölainojen verotuskohtelun muuttamista? Milloin lyhytaikainen vuokraus katsotaan majoitustoiminnaksi?

Veronmaksajien lakiasiainjohtaja Kati Malinen ja Suomen Vuokranantajien päälakimies Tarik Ahsanullah vastaavat Satu Alavalkaman kysymyksiin Taloustaidon podcastissa.


Asuntoradio 4/2021 Sanna Hughes kävi Asuntoradion podcastissa puhumassa asuntosijoittamisesta sijoitusmuotona. Millainen on tyypillinen asuntosijoittaja? Mitkä ovat asuntosijoittamisen riskit ja mahdollisuudet? Mitä asuntosijoittajan tulisi huomioida? Miten Suomen Vuokranantajat voi olla sijoittajan apuna? Käy kuuntelemassa!


Taloustaito 4/2021 Koronaepidemia on myllännyt vuokramarkkinoita, osin yllättävilläkin tavoilla. Pitkällä aikavälillä markkinoihin on kuitenkin luvassa vielä suurempia muutoksia aivan muista syistä. Miten asuntosijoittajan kannattaisi ennakoida muutoksia? Mitä vuokra-asuntojen kysynnälle tapahtuu? Missä tapahtuu eniten?

Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Ville Valkonen tähyilee tulevaan Taloustaidon Ulla Simolan haastattelussa.


SalkunRakentaja 3/2021 Vieraana Ville Valkonen, käsittelyssä koronavuoden vaikutus kaupungistuminen trendiin, asuntopolitiikan uudet tuulet sekä valmistelussa olevien lakimuutosten vaikutus niin asuntosijoittamiseen kuin koko asuntomarkkinaan laajemminkin. 


Ostan Asuntoja Podcast 3/2021 Ville Valkonen on kauppatieteiden maisteri, 4 sijoitusasunnon omistaja ja yksityinen vuokranantaja sekä Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö. Podcastissa keskustellaan hallituksen suunnitelmista, joissa ei valonpilkkuja yksityiselle vuokranantajille ole luvassa.


Sijoitusovi 2/2021: Miksi hyvä vuokranantajuus kannattaa?

Sanna Hughesin mielestä tyytyväinen vuokralainen on avain asuntosijoittajana onnistumiseen. Podcastissa sivutaan myös vuokranantajana toimimisen edellytyksiä, mahdollisuuksia ja riskejä – voivatko asuntojen hinnat laskea, ja miksi yhtiökokouksiin kannattaa osallistua? Mikä on vuokramarkkinoiden tilanne nyt, ja miten yhteiskunta voi niihin vaikuttaa? Onko asuminen Suomessa kallista?


MTV:n Uutisaamu 1/2021 Ekonomistimme Sakari Rokkanen oli Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsolan kanssa puhumassa muuttuvista vuokramarkkinoista.


A-Studio 11/2020 Yhteiskuntasuhdepäällikkömme Ville Valkonen oli A-Studion vieraana keskustelemassa asuntomarkkinoista ja totesi mm. että ”Asuntosijoittajat ovat osa ratkaisua, eivät osa ongelmaa.”


Ostan Asuntoja Podcast 9/2020 Sanna ”Huikea Vuokranantajat” Hughes oli Harri Hurun jututettavana. Sanna kertoi mm. omasta asuntosijoittajan urastaan, Suomen Vuokranantajien strategiasta ja sen hyödyntämisestä omissa unelmissa ja päämäärissä yksityisenä vuokranantajana.


OP Media 9/2020 Vuokralla asumisen suosio kasvaa, mikä tekee asuntosijoittamisesta monelle houkuttelevan vaihtoehdon. OP Media on julkaissut videosarjan asumisesta, jonka viimeisessä osassa puhutaan nimenomaan sijoitusasunnon hankinnasta. Haastateltavana mukana oli myös toiminnanjohtajamme Sanna Hughes


SijoitusSummit 9/2019 Toiminnanjohtajamme Sanna Hughes antoi tiiviin ajankohtaiskatsauksen asuntosijoittajien syksyyn. Keskustelussa teemoina mm.

  • Mitä tarkoittaa ”Hyvä Vuokranantajuus”?
  • Mitkä ovat Suomen Vuokranantajien toiminnan tarkoitus ja tavoite?
  • Millä tavoin yksityisiä vuokranantajia voidaan auttaa kilpailemaan suurien vuokranantajien kanssa?
  • Mitkä ovat tärkeimmät palvelut jäsenistölle?
  • Miten vuokra-asuntosijoittamisessa voi menestyä?
  • Mitkä ovat ajankohtaisia asioita vuokra-asuntosijoittajan kannalta?